Urfa Kebap

Urfa kebap, bilindiği gibi günümüzde tüm ülkede çok sevilen kebap türleri arasında yer almaktadır. Çok eski zamanlarda ilk olarak Urfa'da yapılmış olan bu mükemmel lezzet, kısa zamanda tüm ülkede yapılmaya başlanmış ve insanlar tarafından benimsenmiştir. Urfa kebabın dışarıdan yenildiğinde çok pahalı olduğunu biliriz. Özelikle bir ailenin Urfa kebap yemesi için baya bir kesenin ağzını açmak gerekir.
Daha çok son zamanlarda etin pahalanması nedeni ile bu yemeklerin fiyatı da oldukça şişirilmiştir. Oldukça yaygın olarak tüketilen Urfa kebabını bu nedenlerde sizlerde dışarıda yapılanlardan çok daha lezzetli bir biçimde evlerinizde yapabilirsiniz. Sadece Urfa kebabı için gerekli olan malzemeleri hazırlayarak bu muhteşem yemeği ailenize yaparak güzel bir sofra kurabilirsiniz. Bunun için önceden belirtmek isterim ki Urfa kebabı için kullanacağınız kıymanın orta yağlı olması şarttır. Eğer isterseniz yağsı bir kıyma içerisine 100 gram kadar kuyruk yağı ekleyerek çok daha lezzetli sonuçlar elde edebilirsiniz.

Urfa Kebap Malzemeleri

  • Yarım kilo kıyma
  • Bir adet kuru soğan,
  • Bir adet domates,
  • Bir çay kaşığı tuz,
  • Bir tutam maydanoz,
Bu malzemeler ile Urfa kebap yapılışına geçebilirsiniz. Fakat güzel bir servis tabağı hazırlayarak misafirlerinizi etkilemek istiyorsanız aşağıdaki malzemeleri de kullanmanız gerekecektir. Böylece Urfa kebap görünüş olarak da çok büyük faydalar gösterecektir.
  • Bir adet domates,
  • İki adet sivri biber,
  • Birkaç tane maydanoz,
  • Bir yemek kaşığı tereyağı,
  • Bulgur pilavı,
  • Piyazlık pul biber

Urfa Kebap Nasıl Yapılır?


Urfa kebap yapılışında ilk olarak bir kap içerisinde kıymayı yoğurmamız gerekecek.
Uygun bir kap içerisine kıymayı koyun ve yoğurmaya başlayın. Eğer isterseniz bu ilkemi kıymayı mutfak robotuna çekerek de yapabilirsiniz. Daha sonra bu kıyma üzerinde ince ince yemeklik şekilde doğranmış olarak bir miktar soğan ekleyin. Bir süre karıştırarak yoğurduktan sonra bu malzemeler üzerine de kabuklarını soyarak ince ince doğradığınız domatesleri ekleyin. Tekrar yoğurmaya devam edin. Bu arada kebap için tuz ve pul biber atarak iyice yoğurun.

Unutmayın ki Urfa kebap yapılırken yoğurma işlemi çok önemlidir. Bu nedenle yoğurma işlemine çok önem vermeniz gerekir. Aksi durumlarda şişlere takılan bu kebap pişerken etler şişten koparak düşecektir ve beklenen sonuçlar elde edilemeyecektir. Bunun için en az 20 dakika boyunca bu etin ve malzemelerin yoğurulması gerekmektedir. Tüm yoğurma işlemi yapıldıktan sonra bir doğrama tahtası yardımı ile maydanozları ince ince kıyın. Bu maydanozu tümünü kıyma içerisine katın ve birkaç kez daha yoğurarak her yere dağılmasını sağlayın. Bu şekilde bir gün buz dolabında beklemeye bırakılır. Zamanınız yok ise 2 -3 saat yeterli olacaktır.

Şimdi şişlerin hepsini iyice ıslatın ve yoğurduğunuz kıymalı malzemeden portakal büyüklüğüne parçalar yapın. Bu parçaları tek tek şişlere incelterek takın. Şişin bir kısmına bu kıymayı yayarak şiş kaplayın. Öncelikle tüm şişlere aynı işlemi yapın ve daha sonra hepsini birlikte pişirmeye başlayın. Eti şişlere inceltirken elinizi de ıslatırsanız et elinize yapışmayacaktır. Bunun için sık sık elinizi ıslatabileceğiniz bir kap gerekebilir. Bu şişleri ister elektrikli ocak ile ister mangal ile çift taraflı olarak iyice pişirin. Bu arada sizlerde servis tabaklarını hazırlayın.

Servis tabağı için pideleri küp-küp iki parmak genişliğinde doğrayın. Bir yemek kaşığı tere yapını eritin ve bu pideleri kızartın. Daha sonra tüm pideleri servis tabaklarına yerleştirin. Bu sırada pişen Urfa kebapları pidelerin üzerine koyun. Tabağın kenarlarına domates dilimleyin ve yanına biber, maydanoz gibi malzemeler ile süslemeler yapın. Artık Urfa kebap hazır. Afiyetle servis yapabilirsiniz.
21.01.2024 09:35:10
Urfa Kebap ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Urfa Kebap Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Urfa Kebap"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Şiş Kebap Sosu

Şiş Kebap Sosu, et yemeklerinden olan şiş kebaplarının daha da lezzetli olması amacıyla belirli besin maddeleriyle marine edilmesi işlemiyle elde edilen kıva...
Devamını Oku

Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı

Kuşbaşı etli patlıcan kebabı, pilavların yanına çok yakışan bir yemek tarifidir. Tencerede güveçte ya da fırında yapılabilir. Sizin imkânlarınıza ve tercihle...
Devamını Oku

Zırh Kebabı

Zırh kebabı, Adana yöresine ait bir kebap türüdür. Bu kebap türünü diğer kebap çeşitlerinden ayıran en önemli özellik yapımı esnasında kullanılan ettir. Bu e...
Devamını Oku

Kebap Sosu

Kebap sosu, kebabın lezzetine lezzet katan bir unsurdur. Sos bazı kebapların olmazsa olmazıdır. Bazı kebaplar vardır ki üzerindeki sos olmadan başlı başına b...
Devamını Oku

Fırında Çöp Şiş Kebap

Fırında Çöp Şiş Kebap, Türk mutfaklarının olmazsa olmazları kebap çeşitleridir. Bunlardan biri de fırında çöp şiş kebaptır. Büyük küçük herkesin seve se...
Devamını Oku

Filiz Kebabı

Filiz KebabıFiliz kebabı oldukça lezzetli bir yemektir ve sunumu da oldukça güzeldir. Yemeklerde misafirlerinize sunabileceğin...
Devamını Oku

İskender Kebap Sosu

İskender kebap sosu, herkesin evinde rahatlıkla hazırlayabileceği kolay bir sostur. Evde hazırlanan bu iskender kebap sosu lokantalarda yediklerimizi aratmay...
Devamını Oku

Abugannuş Kebap

Abugannuş Kebap, patlıcan ve etin müthiş uyumu az rastlanır lezzetlerden bir tanesidir. Abugannuş kebabın kokusu sizi mest etmeye yeter. Köz patlıcanın ...
Devamını Oku

Fırında Adana Kebap

Fırında Adana Kebap, yapması kolay ve pratiktir. Lokanta da yediğiniz veya bir misafirlikte denk gelip yediğiniz kebapları artık sizde evinizde çok basi...
Devamını Oku

Adana Şiş Kebap

Adana şiş kebap; kebap çeşitleri içerisinde belki de en gözde yere sahip olan kebap türlerinden bir tanesidir. Adana kebap adı üzerinde Adana İline ait lezze...
Devamını Oku

Kuzu Kebabı

Kuzu kebabı; Eski çağlarda insanların yerleşik düzene geçtikleri ve ateşi buldukları zamandan bugüne kuzu kebabı yapılıp yenilmektedir. İlkel fırınlar icat e...
Devamını Oku

Güveçte Patlıcan Kebabı

Güveçte patlıcan kebabı, güveçte patlıcan kebabı kolay olarak yapılan yemek tariflerindendir. Kısa sürede malzemeler hazırlanır güvece eklenir ve fırına veri...
Devamını Oku

Büryan Kebabı

Büryan kebabı, ülkemizin her yerinde yapılan, ancak en fazla Siirt ve Bitlis yöresinde bilinen et yemeğidir. Ancak Siirt ve Bitlis yöresinde yapılan biryan k...
Devamını Oku

Sırık Kebabı

Sırık kebabı, Kuzu ya da oğlak eti sırığa takılarak çevirilerek pişirildiği için bu kebabın adına sırık kebabı denir. Bu sırık kebabı zahmetl...
Devamını Oku

Adana Kebap Nasıl Yapılır

Adana kebap nasıl yapılır, Adana kebap Adana yöresine özgü olan fakat hemen hemen ülkemizin bütün bölgelerinde severek yenilen bir yemektir. Acı sevenle...
Devamını Oku

Mengen Kebabı

Mengen kebabı, adından da anlaşılacağı gibi Bolunun Mengen ilçesi ile özleşmiş bir kebap çeşididir. Bolu Mengen toprağın yeşile insanın yemeğe doyduğu bir y...
Devamını Oku

Kuyu Kebabı

Kuyu kebabı özel misafirler için hem çok lezzetli hem de zamanınızı almayan bir et yemeğidir. Hazırlama süresi oldukça kısa oluyor. Ama pişirme süresi b...
Devamını Oku

Karışık Kebap

Karışık Kebap, özellikle Adana Urfa Antep civarlarında oldukça fazlaca yapılan ve halk arasında sevilerek tüketilen kebap mangalda özellikle meşe odunu ile p...
Devamını Oku

Lokma Kebabı

Lokma Kebabı, kebabının lezzeti ile meşhur bir ülkeyiz ve lokma kebabı bu lezzetler arasında yer almakta. Lokma kebabının yapılışı biraz zahmetli ama ta...
Devamını Oku

Cağ Kebabı

Cağ kebabı, Türk mutfağına, eski zamanlarda Kıpçak Türkleri zamanında giren çağ kebabı bir diğer ismi de yatık kebap olarak bilinir ve Artvin ve Erzurum insa...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Şiş Kebap Sosu
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Zırh Kebabı
Kebap Sosu
Fırında Çöp Şiş Kebap
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024