Tokat Kebabı

Tokat Kebabı, Tokat şehrine ait bol sebzeli lezzetli bir kebab türüdür. Özel kebap ocaklarında yapılması nedeniyle tadı hiçbir kebap türüne benzemeyecektir. Aslında özellikle süt kuzusuyla yapılan Tokat kebabı son bahar döneminde tüketiliyor. Bu nedenle eğer tam kıvamıyla yemek isterseniz son bahar döneminde süt kuzusuyla deneyin derim. Tabi bu lezzeti tuğladan örülmüş ocakta pişmiş haliyle yemek lezzet verici olurdu.
Ancak evimizde mangal üzerine dizerek ya da fırında da sevdiklerimize harika bir ziyafet çekebiliriz.

Tokat Kebabı Malzemeleri 6 Kişilik

  • 1 kg dana eti
  • 4 adet patlıcan
  • 5 adet domates
  • 10 adet yeşil biber
  • 3 adet patates
  • 2 adet soğan
  • 2 baş sarımsak
  • 1,5 çay bardağı sıvıyağ
  • 200 gram kuyruk yağı
  • 2 adet tırnaklı pide
  • Tuz
  • Karabiber

Tokat Kebabı Nasıl Yapılır?


Sebzeleri çok küçük olmayacak şekilde doğruyoruz. Şişe önce kuyruk yağından bir parça yerleştiriyoruz. Ardından sırasıyla domateslere şişleri saplıyoruz. Aynı işlemi biberler için de yapıyoruz. 2 Baş sarımsağı da ayıklamadan temizlemeden bu şekilde şişe takıyoruz. Dana etinin üzerine bir miktar sıvı yağ, tuz ve karabiber ilave ediyoruz. İyiye karıştırıyoruz. Şişin en başına kuyruk yağını taktıktan sonra sırasıyla patlıcan, dana eti ve patatesi diziyoruz. Bu işlemi tüm malzeme bitene kadar tekrar ediyoruz. Hazırlanan şişleri önceden ısıtılan ızgaraya koyuyoruz.
Pişen kebabı Tırnaklı pidenin üzerine domatesi alıyoruz. Kabuklarını soyduktan sonra bıçak yardımıyla eziyoruz. Sarımsakları da soyduktan sonra ince ince doğruyoruz. Patlıcanlı ve dana etli şişimizi de en üste dairesel şekilde diziyoruz.

Afiyet Olsun.
19.01.2024 02:03:13
Tokat Kebabı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Tokat Kebabı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

2 Yorum Yapılmış "Tokat Kebabı"
Tokat Kebabı körpe (sütten kesilmemiş) kuzu etinden yapılır. Dana etinden yapılmaz. Dana eti ile yapmaya kalkarsanız ya kuru ya da çiğnemesi zor bir yemek yapmış olursunuz. Patlıcanın buğusu dana etini pişiremez. Hatta koyun eti ile bile Tokat kebabı yapılmaz. Tokatta veya ilçelerinde dana eti ile kebap yapıp servis edecek kişi, müşterinin o anki ruh haline göre ya dayak yer ya da alay konusu olur.
Can Can . 09.10.2017
tokat kebabı dana etinden değil kuzu etinden yapılır lütfen orjinal tarif yazın
ünal yalçın . 03.02.2017

Şiş Kebap Sosu

Şiş Kebap Sosu, et yemeklerinden olan şiş kebaplarının daha da lezzetli olması amacıyla belirli besin maddeleriyle marine edilmesi işlemiyle elde edilen kıva...
Devamını Oku

Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı

Kuşbaşı etli patlıcan kebabı, pilavların yanına çok yakışan bir yemek tarifidir. Tencerede güveçte ya da fırında yapılabilir. Sizin imkânlarınıza ve tercihle...
Devamını Oku

Zırh Kebabı

Zırh kebabı, Adana yöresine ait bir kebap türüdür. Bu kebap türünü diğer kebap çeşitlerinden ayıran en önemli özellik yapımı esnasında kullanılan ettir. Bu e...
Devamını Oku

Kebap Sosu

Kebap sosu, kebabın lezzetine lezzet katan bir unsurdur. Sos bazı kebapların olmazsa olmazıdır. Bazı kebaplar vardır ki üzerindeki sos olmadan başlı başına b...
Devamını Oku

Fırında Çöp Şiş Kebap

Fırında Çöp Şiş Kebap, Türk mutfaklarının olmazsa olmazları kebap çeşitleridir. Bunlardan biri de fırında çöp şiş kebaptır. Büyük küçük herkesin seve se...
Devamını Oku

Filiz Kebabı

Filiz KebabıFiliz kebabı oldukça lezzetli bir yemektir ve sunumu da oldukça güzeldir. Yemeklerde misafirlerinize sunabileceğin...
Devamını Oku

İskender Kebap Sosu

İskender kebap sosu, herkesin evinde rahatlıkla hazırlayabileceği kolay bir sostur. Evde hazırlanan bu iskender kebap sosu lokantalarda yediklerimizi aratmay...
Devamını Oku

Abugannuş Kebap

Abugannuş Kebap, patlıcan ve etin müthiş uyumu az rastlanır lezzetlerden bir tanesidir. Abugannuş kebabın kokusu sizi mest etmeye yeter. Köz patlıcanın ...
Devamını Oku

Fırında Adana Kebap

Fırında Adana Kebap, yapması kolay ve pratiktir. Lokanta da yediğiniz veya bir misafirlikte denk gelip yediğiniz kebapları artık sizde evinizde çok basi...
Devamını Oku

Adana Şiş Kebap

Adana şiş kebap; kebap çeşitleri içerisinde belki de en gözde yere sahip olan kebap türlerinden bir tanesidir. Adana kebap adı üzerinde Adana İline ait lezze...
Devamını Oku

Kuzu Kebabı

Kuzu kebabı; Eski çağlarda insanların yerleşik düzene geçtikleri ve ateşi buldukları zamandan bugüne kuzu kebabı yapılıp yenilmektedir. İlkel fırınlar icat e...
Devamını Oku

Güveçte Patlıcan Kebabı

Güveçte patlıcan kebabı, güveçte patlıcan kebabı kolay olarak yapılan yemek tariflerindendir. Kısa sürede malzemeler hazırlanır güvece eklenir ve fırına veri...
Devamını Oku

Büryan Kebabı

Büryan kebabı, ülkemizin her yerinde yapılan, ancak en fazla Siirt ve Bitlis yöresinde bilinen et yemeğidir. Ancak Siirt ve Bitlis yöresinde yapılan biryan k...
Devamını Oku

Sırık Kebabı

Sırık kebabı, Kuzu ya da oğlak eti sırığa takılarak çevirilerek pişirildiği için bu kebabın adına sırık kebabı denir. Bu sırık kebabı zahmetl...
Devamını Oku

Adana Kebap Nasıl Yapılır

Adana kebap nasıl yapılır, Adana kebap Adana yöresine özgü olan fakat hemen hemen ülkemizin bütün bölgelerinde severek yenilen bir yemektir. Acı sevenle...
Devamını Oku

Urfa Kebap

Urfa kebap, bilindiği gibi günümüzde tüm ülkede çok sevilen kebap türleri arasında yer almaktadır. Çok eski zamanlarda ilk olarak Urfa'da yapılmış olan bu mü...
Devamını Oku

Mengen Kebabı

Mengen kebabı, adından da anlaşılacağı gibi Bolunun Mengen ilçesi ile özleşmiş bir kebap çeşididir. Bolu Mengen toprağın yeşile insanın yemeğe doyduğu bir y...
Devamını Oku

Kuyu Kebabı

Kuyu kebabı özel misafirler için hem çok lezzetli hem de zamanınızı almayan bir et yemeğidir. Hazırlama süresi oldukça kısa oluyor. Ama pişirme süresi b...
Devamını Oku

Karışık Kebap

Karışık Kebap, özellikle Adana Urfa Antep civarlarında oldukça fazlaca yapılan ve halk arasında sevilerek tüketilen kebap mangalda özellikle meşe odunu ile p...
Devamını Oku

Lokma Kebabı

Lokma Kebabı, kebabının lezzeti ile meşhur bir ülkeyiz ve lokma kebabı bu lezzetler arasında yer almakta. Lokma kebabının yapılışı biraz zahmetli ama ta...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Şiş Kebap Sosu
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Zırh Kebabı
Kebap Sosu
Fırında Çöp Şiş Kebap
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024