Tepsi Kebabı Antakya

Tepsi kebabı Antakya, bu yörenin kendine kendine has lezzetli bir kebap tarifidir. Hem hazırlanması kolay hem de doyurucu olan kebabı evinizde rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Bu kebap tarifi aynı zamanda sini kebabı olarak anılır. Kebabın tüm malzemeleri karıştırılarak, tepsinin içinde pişen bu tarif için, malzemelerin sığabileceğinden az küçük olan bir tepsi kullanın.
Çünkü pişince kıyma biraz çeker ve kebabın görselliği bozulabilir. Kebabın en önemli püf noktası, malzemelerin birbiri ile iyice karışmasıdır. Bu nedenle arzu edenle kıyma dışındaki malzemeleri rondodan geçirebilir. Ancak malzemeleri sulandırmamaya dikkat edin, özellikle de soğanı. Bir de üzerine koyduğunuz soğan ve domateslerin yanmaması için, kebap bir süre piştikten sonra konulabilir. Bu kadar kebaptan konuştuktan sonra, tarifimizi hazırlamaya başlayabiliriz. Hepinize kolay gelsin.

Tepsi kebabı Antakya tarifi için gerekli malzemeler

  • 500 gram kuzu kıyma
  • 250 gram dana kıyma
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su
  • Yeteri kadar karabiber ve kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Üzerine koymak için 1 adet domates ve 1 adet kuru soğan

Tepsi kebabı Antakya tarifi nasıl yapılır?


Öncelikle yeşil ve kırmızı biberleri ince şekilde doğrayın.
Aynı şekilde maydanozları, soğan ve sarımsakları da doğrayın. Kabuklarını soyduğunuz domatesleri küçük yemeklik doğrayın. Bunlar tepsi kebabının sebzeleri, hepsini karıştırıp üzerinden yine bıçakla geçerek küçülün.

Bir kabın içine aldığınız dana ve kuzu kıymasını, doğranmış sebzeler, karabiber, tuz ve kırmızı pul biberle birlikte aynı köfte yapar gibi yoğurun. En son üstüne sıvı yağı gezdirin ve yine karıştırın. Bu kıymalı karışımı fırın tepsisinin içine bir parmak kalınlığında döşeyin. Bunun üzerine dilimlediğiniz kuru soğanı ve domatesi yerleştirin. Tepsi kebabı Antakya tarifini daha önceden 200 derecede ısıtılan fırına koyarak pişirin. Fırından çıkarınca sıcak olarak servisinizi yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
21.01.2024 23:40:53
Tepsi Kebabı Antakya ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Tepsi Kebabı Antakya Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Tepsi Kebabı Antakya"
Tepsi kebabını en son antalyada güzel bir lokantada yedim ve tadı damağımda kaldı. Peki bu tepsi yemeğini ben evdfe yapabilir miyim? Tekrar antalyaya gitme fırsatım tabi ki yok.
Mühib . 29.10.2018 23:24:08

Şiş Kebap Sosu

Şiş Kebap Sosu, et yemeklerinden olan şiş kebaplarının daha da lezzetli olması amacıyla belirli besin maddeleriyle marine edilmesi işlemiyle elde edilen kıva...
Devamını Oku

Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı

Kuşbaşı etli patlıcan kebabı, pilavların yanına çok yakışan bir yemek tarifidir. Tencerede güveçte ya da fırında yapılabilir. Sizin imkânlarınıza ve tercihle...
Devamını Oku

Zırh Kebabı

Zırh kebabı, Adana yöresine ait bir kebap türüdür. Bu kebap türünü diğer kebap çeşitlerinden ayıran en önemli özellik yapımı esnasında kullanılan ettir. Bu e...
Devamını Oku

Kebap Sosu

Kebap sosu, kebabın lezzetine lezzet katan bir unsurdur. Sos bazı kebapların olmazsa olmazıdır. Bazı kebaplar vardır ki üzerindeki sos olmadan başlı başına b...
Devamını Oku

Fırında Çöp Şiş Kebap

Fırında Çöp Şiş Kebap, Türk mutfaklarının olmazsa olmazları kebap çeşitleridir. Bunlardan biri de fırında çöp şiş kebaptır. Büyük küçük herkesin seve se...
Devamını Oku

Filiz Kebabı

Filiz KebabıFiliz kebabı oldukça lezzetli bir yemektir ve sunumu da oldukça güzeldir. Yemeklerde misafirlerinize sunabileceğin...
Devamını Oku

İskender Kebap Sosu

İskender kebap sosu, herkesin evinde rahatlıkla hazırlayabileceği kolay bir sostur. Evde hazırlanan bu iskender kebap sosu lokantalarda yediklerimizi aratmay...
Devamını Oku

Abugannuş Kebap

Abugannuş Kebap, patlıcan ve etin müthiş uyumu az rastlanır lezzetlerden bir tanesidir. Abugannuş kebabın kokusu sizi mest etmeye yeter. Köz patlıcanın ...
Devamını Oku

Fırında Adana Kebap

Fırında Adana Kebap, yapması kolay ve pratiktir. Lokanta da yediğiniz veya bir misafirlikte denk gelip yediğiniz kebapları artık sizde evinizde çok basi...
Devamını Oku

Adana Şiş Kebap

Adana şiş kebap; kebap çeşitleri içerisinde belki de en gözde yere sahip olan kebap türlerinden bir tanesidir. Adana kebap adı üzerinde Adana İline ait lezze...
Devamını Oku

Kuzu Kebabı

Kuzu kebabı; Eski çağlarda insanların yerleşik düzene geçtikleri ve ateşi buldukları zamandan bugüne kuzu kebabı yapılıp yenilmektedir. İlkel fırınlar icat e...
Devamını Oku

Güveçte Patlıcan Kebabı

Güveçte patlıcan kebabı, güveçte patlıcan kebabı kolay olarak yapılan yemek tariflerindendir. Kısa sürede malzemeler hazırlanır güvece eklenir ve fırına veri...
Devamını Oku

Büryan Kebabı

Büryan kebabı, ülkemizin her yerinde yapılan, ancak en fazla Siirt ve Bitlis yöresinde bilinen et yemeğidir. Ancak Siirt ve Bitlis yöresinde yapılan biryan k...
Devamını Oku

Sırık Kebabı

Sırık kebabı, Kuzu ya da oğlak eti sırığa takılarak çevirilerek pişirildiği için bu kebabın adına sırık kebabı denir. Bu sırık kebabı zahmetl...
Devamını Oku

Adana Kebap Nasıl Yapılır

Adana kebap nasıl yapılır, Adana kebap Adana yöresine özgü olan fakat hemen hemen ülkemizin bütün bölgelerinde severek yenilen bir yemektir. Acı sevenle...
Devamını Oku

Urfa Kebap

Urfa kebap, bilindiği gibi günümüzde tüm ülkede çok sevilen kebap türleri arasında yer almaktadır. Çok eski zamanlarda ilk olarak Urfa'da yapılmış olan bu mü...
Devamını Oku

Mengen Kebabı

Mengen kebabı, adından da anlaşılacağı gibi Bolunun Mengen ilçesi ile özleşmiş bir kebap çeşididir. Bolu Mengen toprağın yeşile insanın yemeğe doyduğu bir y...
Devamını Oku

Kuyu Kebabı

Kuyu kebabı özel misafirler için hem çok lezzetli hem de zamanınızı almayan bir et yemeğidir. Hazırlama süresi oldukça kısa oluyor. Ama pişirme süresi b...
Devamını Oku

Karışık Kebap

Karışık Kebap, özellikle Adana Urfa Antep civarlarında oldukça fazlaca yapılan ve halk arasında sevilerek tüketilen kebap mangalda özellikle meşe odunu ile p...
Devamını Oku

Lokma Kebabı

Lokma Kebabı, kebabının lezzeti ile meşhur bir ülkeyiz ve lokma kebabı bu lezzetler arasında yer almakta. Lokma kebabının yapılışı biraz zahmetli ama ta...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Şiş Kebap Sosu
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Zırh Kebabı
Kebap Sosu
Fırında Çöp Şiş Kebap
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024