Taş Kebap

Taş kebap yemeği genel olarak ülkemizde etin bolca tüketildiği Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde sıkça tüketilmektedir. Yöre insanlarının bir kısmı geçimini çiftçilik ve hayvancılık ile sağladığı için eti bolca tüketmektedir. Taş kebabının ismi ise geçmiş zamanlarda yemeğin taş şeklinde olan ve çamurdan yapılan bir çeşit tencere içinde yapıldığından dolayı bu ismi almıştır ve taş kebabı günümüzde de hala bu isimle yapılmaktadır.

Taş Kebap İçin Malzemeleri

  • 1 kg dana kuşbaşı eti,
  • 1 adet iri boy soğan veya 10-12 tane arpacık soğanı,
  • 3-4 diş sarımsak,
  • 1 çay bardağı zeytinyağı,
  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası,
  • 1 tatlı kaşığı kekik,
  • Tuz,
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber,
  • Patates kızartması.

Taş Kebap Nasıl Yapılır?


Mevcut olan etimizin içinde kan olma ihtimaline karşı öncelikle etleri iyice yıkadıktan sonra tenceremize alıyoruz ve zeytinyağını, tuzunu da atıp, etler suyunu salıp iyice çekene kadar etlerimizi tencerede kavuruyoruz. Eğer etiniz sertse ve kolay pişmiyorsa yarım bardak sıcak suyu tenceremize ilave edip suyunu çekene kadar biraz daha pişirebilirsiniz. Pişen etlerin içine daha önceden temizleyip doğradığımız arpacık soğanları veya ince kıydığımız kuru soğanı, ince kıyılmış yeşil biberi, küçük küp şeklinde doğradığımız domatesi de tenceremize ilave ederek soğanların rengi piştiğini belli edinceye kadar 1 kaşık tereyağında kavururuz.
Sonra salçayı, hafif acı olan kırmızı pul biberini ve yeteri miktarda kekiği etlerin üzerine ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar iyice karıştırıp kavuralım. Daha sonra hazırlamış olduğumuz etlerin üzerini kapatacak şekilde porselen bir tası tencerenin içine oturtalım. Tasın üzerini geçmeyecek şekilde sıcak su dökelim. (Etler tasın içinde kalacağından dolayı etimiz suyun buharı ile pişecektir) Su kendini iyice çektikten sonra tencereye koymuş olduğumuz tası çıkartabiliriz. Öbür tarafta küp şeklinde doğradıktan sonra sıvı yağda kızarmış olduğumuz patatesleri bir kâğıt peçetenin üzerine alırız. (Kâğıt peçetenin üzerine almamızın sebebi, patateslerdeki yağın iyice süzülmesidir) Salçasını ilave ettiğimiz etlerimize kızarmış patatesleri garnitür olarak ilave ederiz. Etimizin üzerine hafif tuz serptikten sonra etlerin üzerini geçmeyecek şekilde tenceremize birazcık su ilave edip 10-15 dakika daha kısık ateşte pişmesini bekleyelim ve artık Taş Kebap servise hazır, afiyet olsun.

21.01.2024 08:45:18
Taş Kebap ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Taş Kebap Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Taş Kebap"
İyi günler, geçen gece eşimle evlilik yıl dönümümüz nedeniyle dışarıda yemek yemek istedik gittiğimiz lokantada taş kebap getirdiler bize ilk defa yediğim bir yemekti ve gerçekten hem eşimin hemde benim çok hoşuma gitti evde de yapıp yemek istiyoruz fakat tarifini bilmiyoruz bilen birisi yardımcı olabilir mi?
Kübra . 02.11.2018 22:27:21

Şiş Kebap Sosu

Şiş Kebap Sosu, et yemeklerinden olan şiş kebaplarının daha da lezzetli olması amacıyla belirli besin maddeleriyle marine edilmesi işlemiyle elde edilen kıva...
Devamını Oku

Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı

Kuşbaşı etli patlıcan kebabı, pilavların yanına çok yakışan bir yemek tarifidir. Tencerede güveçte ya da fırında yapılabilir. Sizin imkânlarınıza ve tercihle...
Devamını Oku

Zırh Kebabı

Zırh kebabı, Adana yöresine ait bir kebap türüdür. Bu kebap türünü diğer kebap çeşitlerinden ayıran en önemli özellik yapımı esnasında kullanılan ettir. Bu e...
Devamını Oku

Kebap Sosu

Kebap sosu, kebabın lezzetine lezzet katan bir unsurdur. Sos bazı kebapların olmazsa olmazıdır. Bazı kebaplar vardır ki üzerindeki sos olmadan başlı başına b...
Devamını Oku

Fırında Çöp Şiş Kebap

Fırında Çöp Şiş Kebap, Türk mutfaklarının olmazsa olmazları kebap çeşitleridir. Bunlardan biri de fırında çöp şiş kebaptır. Büyük küçük herkesin seve se...
Devamını Oku

Filiz Kebabı

Filiz KebabıFiliz kebabı oldukça lezzetli bir yemektir ve sunumu da oldukça güzeldir. Yemeklerde misafirlerinize sunabileceğin...
Devamını Oku

İskender Kebap Sosu

İskender kebap sosu, herkesin evinde rahatlıkla hazırlayabileceği kolay bir sostur. Evde hazırlanan bu iskender kebap sosu lokantalarda yediklerimizi aratmay...
Devamını Oku

Abugannuş Kebap

Abugannuş Kebap, patlıcan ve etin müthiş uyumu az rastlanır lezzetlerden bir tanesidir. Abugannuş kebabın kokusu sizi mest etmeye yeter. Köz patlıcanın ...
Devamını Oku

Fırında Adana Kebap

Fırında Adana Kebap, yapması kolay ve pratiktir. Lokanta da yediğiniz veya bir misafirlikte denk gelip yediğiniz kebapları artık sizde evinizde çok basi...
Devamını Oku

Adana Şiş Kebap

Adana şiş kebap; kebap çeşitleri içerisinde belki de en gözde yere sahip olan kebap türlerinden bir tanesidir. Adana kebap adı üzerinde Adana İline ait lezze...
Devamını Oku

Kuzu Kebabı

Kuzu kebabı; Eski çağlarda insanların yerleşik düzene geçtikleri ve ateşi buldukları zamandan bugüne kuzu kebabı yapılıp yenilmektedir. İlkel fırınlar icat e...
Devamını Oku

Güveçte Patlıcan Kebabı

Güveçte patlıcan kebabı, güveçte patlıcan kebabı kolay olarak yapılan yemek tariflerindendir. Kısa sürede malzemeler hazırlanır güvece eklenir ve fırına veri...
Devamını Oku

Büryan Kebabı

Büryan kebabı, ülkemizin her yerinde yapılan, ancak en fazla Siirt ve Bitlis yöresinde bilinen et yemeğidir. Ancak Siirt ve Bitlis yöresinde yapılan biryan k...
Devamını Oku

Sırık Kebabı

Sırık kebabı, Kuzu ya da oğlak eti sırığa takılarak çevirilerek pişirildiği için bu kebabın adına sırık kebabı denir. Bu sırık kebabı zahmetl...
Devamını Oku

Adana Kebap Nasıl Yapılır

Adana kebap nasıl yapılır, Adana kebap Adana yöresine özgü olan fakat hemen hemen ülkemizin bütün bölgelerinde severek yenilen bir yemektir. Acı sevenle...
Devamını Oku

Urfa Kebap

Urfa kebap, bilindiği gibi günümüzde tüm ülkede çok sevilen kebap türleri arasında yer almaktadır. Çok eski zamanlarda ilk olarak Urfa'da yapılmış olan bu mü...
Devamını Oku

Mengen Kebabı

Mengen kebabı, adından da anlaşılacağı gibi Bolunun Mengen ilçesi ile özleşmiş bir kebap çeşididir. Bolu Mengen toprağın yeşile insanın yemeğe doyduğu bir y...
Devamını Oku

Kuyu Kebabı

Kuyu kebabı özel misafirler için hem çok lezzetli hem de zamanınızı almayan bir et yemeğidir. Hazırlama süresi oldukça kısa oluyor. Ama pişirme süresi b...
Devamını Oku

Karışık Kebap

Karışık Kebap, özellikle Adana Urfa Antep civarlarında oldukça fazlaca yapılan ve halk arasında sevilerek tüketilen kebap mangalda özellikle meşe odunu ile p...
Devamını Oku

Lokma Kebabı

Lokma Kebabı, kebabının lezzeti ile meşhur bir ülkeyiz ve lokma kebabı bu lezzetler arasında yer almakta. Lokma kebabının yapılışı biraz zahmetli ama ta...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Şiş Kebap Sosu
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Zırh Kebabı
Kebap Sosu
Fırında Çöp Şiş Kebap
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024