Tas Kebabı
Tas kebabı, toplum olarak en çok tüketilen ve yapılan et yemeklerinden bir tanesi de tas kebabıdır. Hemen hemen herkesin evinde bir kere bile olsa pişen bir yemek türüdür. Pek çok kişi tarafından çok sevilir ve akşam menüsünde aranır. Özellikle davet yemekleri ve düğün yemekleri gibi özel günler de tas kebabına sofralar da yer verilir. Toplum olarak geniş bir yemek kültürüne sahibiz ve eve gelen misafir olsun davetli konuk olsun hemen karnının açıp olup olmadığını sorarız.
Tas kebabı da diğer kebap türleri gibi zahmet olmayıp çar çabuk hazırlanılabilir. Hazırlanışı kolay ama lezzeti bir o kadar güzel olan bu tarifi denemenizi öneririz.
Tas Kebabı Püf Noktaları- Tas kebabı yemeğini pişirirken tencerenin kapağının kapalı olması etlerin daha yumuşak olmasını sağlayacaktır.
- Yemeğin içerisine fazla patates ilavesi yapmamanız gerekir. Aksi halde tas kebabı değil patates yemeği görünümünde olabilir.
- Tas kebabı yemeğine su ilavesi yaparken dikkatli olmakta fayda vardır. Ne çok sulu ne de çok kuru olmaması gerekir. Bunun için suyu yemeğe ilave ederken azar azar vermek de fayda olacaktır.
- Yemeğin içerisine kuzu eti kullanacak iseniz mutlaka bir iki tane de defne yaprağı katmanız gerekir. Bu etin kokusunu yemeğe vermemesi içindir.
- Yemeğin içerisine kullanacağınız evinizde et suyu var ise normal su yerine tercih edebilirsiniz. Böylelikle daha lezzetli olacaktır.
Tas Kebabı İçin Gerekli Malzemeleri- 500 gr kuşbaşı kuzu veya dana eti
- 1 tane orta boy kuru soğan
- 2 tane patates
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Sıvıyağ ve toz kırmızıbiber
- 1 şeker kaşığı karabiber
Tas Kebabı Nasıl Yapılır?
Tas kebabı için tabanı tutmayan bir tencere veya geniş bir tava alıp ocağın üzerine yerleştirin.
İçerisine sıvıyağ ilavesi yapın ve kısık olacak şekilde ocağın altını açın. Kuşbaşı doğranmış kuzu veya dana etini yağın içerisine ilave edip kavurmaya başlayın. Bu aşama da tencerenin kapağını kapatabilirsiniz. Böylelikle daha çabuk pişecektir. Etler kendini suyunu verip çekince etleri tahta bir kaşık ile karıştırın. Eğer etler hala sert ise yemeğin içerisine bir çay bardağı sıcak su ilavesi yapıp tencerenin kapağı olacak şekilde pişirmeye devam edebilirsiniz.
Diğer taraftan kuru soğanın kabuklarını soyun ve yemeklik şekilde doğrayın. Sarımsakların da kabuklarını soyup rende ile bir güzel rendeleyin ve soğanların bulunduğu kâseye alın. Patateslerin de kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayıp ayrı bir kâsenin içerisine alın. Malzemelerden kuru soğanı tencereye ilave edip kavurmaya devam edin. Kuru soğanlar yumuşayınca tencerenin içerisine biber ve domates salçasını ekleyip harmanlayın. Akabinde küp şeklinde doğranmış olan patatesleri de ilave edin ve malzemeleri bir güzel karıştırın.
Tas kebabı yemeğinin içerisine 1 su bardağı kaynar su ilavesi yapın. Tuz ve baharatlarını da ekleyip pişirin. Patatesler yumuşayana dek pişirmeye devam edin. Eğer bu aşama da yemek suyunu çekmiş ise içerisine azar azar sıcak su ilavesi yapabilirsiniz. Çok fazla sulu olmayacak şekilde tas kebabını pişirin ve sıcak olacak şekilde sunum yapın.
Afiyet olsun.
18.01.2024 23:15:32
Tas Kebabı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|