Tas Kebabı

Tas kebabı, toplum olarak en çok tüketilen ve yapılan et yemeklerinden bir tanesi de tas kebabıdır. Hemen hemen herkesin evinde bir kere bile olsa pişen bir yemek türüdür. Pek çok kişi tarafından çok sevilir ve akşam menüsünde aranır. Özellikle davet yemekleri ve düğün yemekleri gibi özel günler de tas kebabına sofralar da yer verilir. Toplum olarak geniş bir yemek kültürüne sahibiz ve eve gelen misafir olsun davetli konuk olsun hemen karnının açıp olup olmadığını sorarız.
Tas kebabı da diğer kebap türleri gibi zahmet olmayıp çar çabuk hazırlanılabilir. Hazırlanışı kolay ama lezzeti bir o kadar güzel olan bu tarifi denemenizi öneririz.

Tas Kebabı Püf Noktaları

  • Tas kebabı yemeğini pişirirken tencerenin kapağının kapalı olması etlerin daha yumuşak olmasını sağlayacaktır.
  • Yemeğin içerisine fazla patates ilavesi yapmamanız gerekir. Aksi halde tas kebabı değil patates yemeği görünümünde olabilir.
  • Tas kebabı yemeğine su ilavesi yaparken dikkatli olmakta fayda vardır. Ne çok sulu ne de çok kuru olmaması gerekir. Bunun için suyu yemeğe ilave ederken azar azar vermek de fayda olacaktır.
  • Yemeğin içerisine kuzu eti kullanacak iseniz mutlaka bir iki tane de defne yaprağı katmanız gerekir. Bu etin kokusunu yemeğe vermemesi içindir.
  • Yemeğin içerisine kullanacağınız evinizde et suyu var ise normal su yerine tercih edebilirsiniz. Böylelikle daha lezzetli olacaktır.

Tas Kebabı İçin Gerekli Malzemeleri

  • 500 gr kuşbaşı kuzu veya dana eti
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 2 tane patates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Sıvıyağ ve toz kırmızıbiber
  • 1 şeker kaşığı karabiber

Tas Kebabı Nasıl Yapılır?


Tas kebabı için tabanı tutmayan bir tencere veya geniş bir tava alıp ocağın üzerine yerleştirin.
İçerisine sıvıyağ ilavesi yapın ve kısık olacak şekilde ocağın altını açın. Kuşbaşı doğranmış kuzu veya dana etini yağın içerisine ilave edip kavurmaya başlayın. Bu aşama da tencerenin kapağını kapatabilirsiniz. Böylelikle daha çabuk pişecektir. Etler kendini suyunu verip çekince etleri tahta bir kaşık ile karıştırın. Eğer etler hala sert ise yemeğin içerisine bir çay bardağı sıcak su ilavesi yapıp tencerenin kapağı olacak şekilde pişirmeye devam edebilirsiniz.

Diğer taraftan kuru soğanın kabuklarını soyun ve yemeklik şekilde doğrayın. Sarımsakların da kabuklarını soyup rende ile bir güzel rendeleyin ve soğanların bulunduğu kâseye alın. Patateslerin de kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayıp ayrı bir kâsenin içerisine alın. Malzemelerden kuru soğanı tencereye ilave edip kavurmaya devam edin. Kuru soğanlar yumuşayınca tencerenin içerisine biber ve domates salçasını ekleyip harmanlayın. Akabinde küp şeklinde doğranmış olan patatesleri de ilave edin ve malzemeleri bir güzel karıştırın.

Tas kebabı yemeğinin içerisine 1 su bardağı kaynar su ilavesi yapın. Tuz ve baharatlarını da ekleyip pişirin. Patatesler yumuşayana dek pişirmeye devam edin. Eğer bu aşama da yemek suyunu çekmiş ise içerisine azar azar sıcak su ilavesi yapabilirsiniz. Çok fazla sulu olmayacak şekilde tas kebabını pişirin ve sıcak olacak şekilde sunum yapın.

Afiyet olsun.
18.01.2024 23:15:32
Tas Kebabı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Tas Kebabı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Tas Kebabı"
Tas kebabı aslında ülkemizde çok ünlüü ve birçok kişinin çok sevdiği yemeklerden biri. Buna rağmen yapmasını bilmemem çok garip. Verdiğiniz bu kolay tarfi sayesinde yapacağım ama tuzunu en doğru nasıl ayarlayabilirim. Sonuçta lezzetin en önemli kısmını tuzla veriyoruz.
Hunalp . 26.08.2018

Şiş Kebap Sosu

Şiş Kebap Sosu, et yemeklerinden olan şiş kebaplarının daha da lezzetli olması amacıyla belirli besin maddeleriyle marine edilmesi işlemiyle elde edilen kıva...
Devamını Oku

Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı

Kuşbaşı etli patlıcan kebabı, pilavların yanına çok yakışan bir yemek tarifidir. Tencerede güveçte ya da fırında yapılabilir. Sizin imkânlarınıza ve tercihle...
Devamını Oku

Zırh Kebabı

Zırh kebabı, Adana yöresine ait bir kebap türüdür. Bu kebap türünü diğer kebap çeşitlerinden ayıran en önemli özellik yapımı esnasında kullanılan ettir. Bu e...
Devamını Oku

Kebap Sosu

Kebap sosu, kebabın lezzetine lezzet katan bir unsurdur. Sos bazı kebapların olmazsa olmazıdır. Bazı kebaplar vardır ki üzerindeki sos olmadan başlı başına b...
Devamını Oku

Fırında Çöp Şiş Kebap

Fırında Çöp Şiş Kebap, Türk mutfaklarının olmazsa olmazları kebap çeşitleridir. Bunlardan biri de fırında çöp şiş kebaptır. Büyük küçük herkesin seve se...
Devamını Oku

Filiz Kebabı

Filiz KebabıFiliz kebabı oldukça lezzetli bir yemektir ve sunumu da oldukça güzeldir. Yemeklerde misafirlerinize sunabileceğin...
Devamını Oku

İskender Kebap Sosu

İskender kebap sosu, herkesin evinde rahatlıkla hazırlayabileceği kolay bir sostur. Evde hazırlanan bu iskender kebap sosu lokantalarda yediklerimizi aratmay...
Devamını Oku

Abugannuş Kebap

Abugannuş Kebap, patlıcan ve etin müthiş uyumu az rastlanır lezzetlerden bir tanesidir. Abugannuş kebabın kokusu sizi mest etmeye yeter. Köz patlıcanın ...
Devamını Oku

Fırında Adana Kebap

Fırında Adana Kebap, yapması kolay ve pratiktir. Lokanta da yediğiniz veya bir misafirlikte denk gelip yediğiniz kebapları artık sizde evinizde çok basi...
Devamını Oku

Adana Şiş Kebap

Adana şiş kebap; kebap çeşitleri içerisinde belki de en gözde yere sahip olan kebap türlerinden bir tanesidir. Adana kebap adı üzerinde Adana İline ait lezze...
Devamını Oku

Kuzu Kebabı

Kuzu kebabı; Eski çağlarda insanların yerleşik düzene geçtikleri ve ateşi buldukları zamandan bugüne kuzu kebabı yapılıp yenilmektedir. İlkel fırınlar icat e...
Devamını Oku

Güveçte Patlıcan Kebabı

Güveçte patlıcan kebabı, güveçte patlıcan kebabı kolay olarak yapılan yemek tariflerindendir. Kısa sürede malzemeler hazırlanır güvece eklenir ve fırına veri...
Devamını Oku

Büryan Kebabı

Büryan kebabı, ülkemizin her yerinde yapılan, ancak en fazla Siirt ve Bitlis yöresinde bilinen et yemeğidir. Ancak Siirt ve Bitlis yöresinde yapılan biryan k...
Devamını Oku

Sırık Kebabı

Sırık kebabı, Kuzu ya da oğlak eti sırığa takılarak çevirilerek pişirildiği için bu kebabın adına sırık kebabı denir. Bu sırık kebabı zahmetl...
Devamını Oku

Adana Kebap Nasıl Yapılır

Adana kebap nasıl yapılır, Adana kebap Adana yöresine özgü olan fakat hemen hemen ülkemizin bütün bölgelerinde severek yenilen bir yemektir. Acı sevenle...
Devamını Oku

Urfa Kebap

Urfa kebap, bilindiği gibi günümüzde tüm ülkede çok sevilen kebap türleri arasında yer almaktadır. Çok eski zamanlarda ilk olarak Urfa'da yapılmış olan bu mü...
Devamını Oku

Mengen Kebabı

Mengen kebabı, adından da anlaşılacağı gibi Bolunun Mengen ilçesi ile özleşmiş bir kebap çeşididir. Bolu Mengen toprağın yeşile insanın yemeğe doyduğu bir y...
Devamını Oku

Kuyu Kebabı

Kuyu kebabı özel misafirler için hem çok lezzetli hem de zamanınızı almayan bir et yemeğidir. Hazırlama süresi oldukça kısa oluyor. Ama pişirme süresi b...
Devamını Oku

Karışık Kebap

Karışık Kebap, özellikle Adana Urfa Antep civarlarında oldukça fazlaca yapılan ve halk arasında sevilerek tüketilen kebap mangalda özellikle meşe odunu ile p...
Devamını Oku

Lokma Kebabı

Lokma Kebabı, kebabının lezzeti ile meşhur bir ülkeyiz ve lokma kebabı bu lezzetler arasında yer almakta. Lokma kebabının yapılışı biraz zahmetli ama ta...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Şiş Kebap Sosu
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Zırh Kebabı
Kebap Sosu
Fırında Çöp Şiş Kebap
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024