Tandır Kebabı

Tandır kebabı, Gerek yapılışında kullanılan malzemeler ile gerekse yapılması için gerekli olan araç-gereçler nedeni ile birçok insanın yapamadığı bir yemektir. Aslında sizlerde bu mükemmel lezzeti evlerinizde yapabilirsiniz. Tabi ki bu lezzeti yapabilmeniz için illaki bir tandıra ihtiyacınız yoktur. Eğer isterseniz düdüklü tencere kullanarak tandır kebabını yapabilirsiniz.
B mükemmel yiyeceğin yapılışına geçmeden önce belirtmek isterim ki normalde birçok yemek içerisine dana eti çok yakışır ve daha lezzetli olur. Fakat tandır kebabında bu durum hiç de böyle olmaz. Çünkü tandır kebabı içerisinde kullanılan etin kuzu eti olması ile bu kebabın lezzeti iki katına çıkar. Bu nedenle sizler de evinizde bu yemeği yapacaksanız kesinlikle kuzu eti kullanmaya özen gösterin. Şimdi mükemmel lezzeti yapmak için gerekli olan malzemelerden bahsederek tandır kebabının nasıl yapıldığına bakalım.

Tandır Kebabı Malzemeleri

  • Bir kilo gram kadar kemiksiz kuzu budu, Yarım çay bardağı sıvı yağ,
  • Bir miktar kekik ve bir miktar tuz,
  • Bir çay bardağı su
Böylesine az malzeme ile yapılan mu bu mükemmel lezzet için sizlerde malzemeleri hazırlayarak yapılış aşamalarını iyi bir şekilde okuyabilirsiniz. Unutmayın ki verdiğim tarife göre yaparken malzeme miktarını da çok dikkate alın. Çünkü malzeme miktarı bu yemek için çok önemlidir. Aksi durumda lezzet kayıpları başta olmak üzere tandır kebabı ile istediğiniz kıvamı alamayabilirsiniz.

Tandır Kebabı Nasıl Yapılır?


Öncelikle bir kap içerisine sıvı yağı koyalım ve sıvı yağın içerisine de bir miktar kekik koyalım. Bu iki malzemeyi iyice karıştırdıktan sonra kuzu etinde bir kilo gram kadar alarak bu yağ içerisinde etin her yerine gelecek kadar harmanlayalım. Eti bu şekilde iyice sosladıktan sonra eti tekrar sos içerisine güzel bir şekilde koyarak bu kabın üzerini kapatalım. Bu şekilde yaklaşık 24 saat boyunca buzdolabında bekletelim. Böylece etimiz bir gün boyunca sos içerisinde bekleyerek sostan gerekli olan lezzeti aldı ve yağın birazını içine çekti.

Etimiz bir gün boyunca dinlendikten sonra şimdi ikinci aşamaya geçelim. Tandır kebabını tabi ki tandır olmadığı için ve diğer imkânlarda olmadığı için düdüklü tencere ile yapacağız. Bir düdüklü tencere içerisine sos ile eti birlikte koyalım. Bu malzemelerin üzerine bir miktar tuz atalım. Tuzu biraz fazla atın. Son olarak içerisine bir miktar su koyun ve ocağın altını açın. Bir süre piştikten sonra buhar çıkmaya ve düdüklü tencere bağırmaya başlayacaktır. İşte bu durumda hemen ocağınızı kısın ve yavaş yavaş bir buçuk saat boyunca pişirin.

Üçüncü aşamamızda ise düdüklü tencerenin basıncını azaltmak için ocaktan alıp bekliyoruz. Basınç bittikten sonra düdüklü tencerenin kapağını açın ve etin alarak süzün. Daha sonra bir tavaya yağ koyun ve yağı iyice kızdırın. Yağ kızdıktan sonra eti tavada iyice kızarana kadar pişirin ve atık tandır kebabı hazır. Sizlerde evlerinizde tandır kullanmadan bu mükemmel lezzeti yapabilirsiniz. Sadece düdüklü tencere ile de andır kebabını yaparak ailenize ya da misafirlerinize mükemmel lezzetle verebilirsiniz.
21.01.2024 00:30:07
Tandır Kebabı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Tandır Kebabı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Tandır Kebabı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Şiş Kebap Sosu

Şiş Kebap Sosu, et yemeklerinden olan şiş kebaplarının daha da lezzetli olması amacıyla belirli besin maddeleriyle marine edilmesi işlemiyle elde edilen kıva...
Devamını Oku

Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı

Kuşbaşı etli patlıcan kebabı, pilavların yanına çok yakışan bir yemek tarifidir. Tencerede güveçte ya da fırında yapılabilir. Sizin imkânlarınıza ve tercihle...
Devamını Oku

Zırh Kebabı

Zırh kebabı, Adana yöresine ait bir kebap türüdür. Bu kebap türünü diğer kebap çeşitlerinden ayıran en önemli özellik yapımı esnasında kullanılan ettir. Bu e...
Devamını Oku

Kebap Sosu

Kebap sosu, kebabın lezzetine lezzet katan bir unsurdur. Sos bazı kebapların olmazsa olmazıdır. Bazı kebaplar vardır ki üzerindeki sos olmadan başlı başına b...
Devamını Oku

Fırında Çöp Şiş Kebap

Fırında Çöp Şiş Kebap, Türk mutfaklarının olmazsa olmazları kebap çeşitleridir. Bunlardan biri de fırında çöp şiş kebaptır. Büyük küçük herkesin seve se...
Devamını Oku

Filiz Kebabı

Filiz KebabıFiliz kebabı oldukça lezzetli bir yemektir ve sunumu da oldukça güzeldir. Yemeklerde misafirlerinize sunabileceğin...
Devamını Oku

İskender Kebap Sosu

İskender kebap sosu, herkesin evinde rahatlıkla hazırlayabileceği kolay bir sostur. Evde hazırlanan bu iskender kebap sosu lokantalarda yediklerimizi aratmay...
Devamını Oku

Abugannuş Kebap

Abugannuş Kebap, patlıcan ve etin müthiş uyumu az rastlanır lezzetlerden bir tanesidir. Abugannuş kebabın kokusu sizi mest etmeye yeter. Köz patlıcanın ...
Devamını Oku

Fırında Adana Kebap

Fırında Adana Kebap, yapması kolay ve pratiktir. Lokanta da yediğiniz veya bir misafirlikte denk gelip yediğiniz kebapları artık sizde evinizde çok basi...
Devamını Oku

Adana Şiş Kebap

Adana şiş kebap; kebap çeşitleri içerisinde belki de en gözde yere sahip olan kebap türlerinden bir tanesidir. Adana kebap adı üzerinde Adana İline ait lezze...
Devamını Oku

Kuzu Kebabı

Kuzu kebabı; Eski çağlarda insanların yerleşik düzene geçtikleri ve ateşi buldukları zamandan bugüne kuzu kebabı yapılıp yenilmektedir. İlkel fırınlar icat e...
Devamını Oku

Güveçte Patlıcan Kebabı

Güveçte patlıcan kebabı, güveçte patlıcan kebabı kolay olarak yapılan yemek tariflerindendir. Kısa sürede malzemeler hazırlanır güvece eklenir ve fırına veri...
Devamını Oku

Büryan Kebabı

Büryan kebabı, ülkemizin her yerinde yapılan, ancak en fazla Siirt ve Bitlis yöresinde bilinen et yemeğidir. Ancak Siirt ve Bitlis yöresinde yapılan biryan k...
Devamını Oku

Sırık Kebabı

Sırık kebabı, Kuzu ya da oğlak eti sırığa takılarak çevirilerek pişirildiği için bu kebabın adına sırık kebabı denir. Bu sırık kebabı zahmetl...
Devamını Oku

Adana Kebap Nasıl Yapılır

Adana kebap nasıl yapılır, Adana kebap Adana yöresine özgü olan fakat hemen hemen ülkemizin bütün bölgelerinde severek yenilen bir yemektir. Acı sevenle...
Devamını Oku

Urfa Kebap

Urfa kebap, bilindiği gibi günümüzde tüm ülkede çok sevilen kebap türleri arasında yer almaktadır. Çok eski zamanlarda ilk olarak Urfa'da yapılmış olan bu mü...
Devamını Oku

Mengen Kebabı

Mengen kebabı, adından da anlaşılacağı gibi Bolunun Mengen ilçesi ile özleşmiş bir kebap çeşididir. Bolu Mengen toprağın yeşile insanın yemeğe doyduğu bir y...
Devamını Oku

Kuyu Kebabı

Kuyu kebabı özel misafirler için hem çok lezzetli hem de zamanınızı almayan bir et yemeğidir. Hazırlama süresi oldukça kısa oluyor. Ama pişirme süresi b...
Devamını Oku

Karışık Kebap

Karışık Kebap, özellikle Adana Urfa Antep civarlarında oldukça fazlaca yapılan ve halk arasında sevilerek tüketilen kebap mangalda özellikle meşe odunu ile p...
Devamını Oku

Lokma Kebabı

Lokma Kebabı, kebabının lezzeti ile meşhur bir ülkeyiz ve lokma kebabı bu lezzetler arasında yer almakta. Lokma kebabının yapılışı biraz zahmetli ama ta...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Şiş Kebap Sosu
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Zırh Kebabı
Kebap Sosu
Fırında Çöp Şiş Kebap
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024