Sultan Kebabı

Sultan kebabı, pratik bir tarif olan sultan kebabı tavuklu, kıymalı veya kuşbaşı et ile hazırlanabilir. Bu tamamen kişinin damak zevkine kalmış bir durumdur. Sultan kebabının hazırlanması düşünülenin aksine oldukça pratik olmaktadır. Kolay bir şekilde hazırlanabilir ve sofranızı renklendirebilir. Özellikle davet sofraları için kaçınılmaz bir tarif olacaktır.
Sultan kebabını et sevmeyen çocuklarına hazırlayabilir ve onlara eti sevdirebilirsiniz.

Sultan Kebabı İçin Gerekli Malzemeleri

  • 3 tane hazır yufka

İç Harcı için

  • 400 gr kıyma
  • 1 fincan sıvıyağ
  • 1 şeker kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 şeker kaşığı karabiber
  • 1 tane iri boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 tane yeşilbiber

Üzeri için

  • 1 kâse yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 şeker kaşığı tuz
Islatmak için
  • 2 su bardağı et suyu
Yağlı Sos için
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 şeker kaşığı kırmızı pul biber
Sultan Kebabı Nasıl Yapılır?

Sultan kebabını hazırlamaya iç harç ile başlayın. Bunun için yanmaz bir tavanın içerisine kıymayı ilave edin ve kavurun. Biberleri temizleyin ve ortadan ikiye kesip iç kısımların da pulları ayıklayın. Biberleri minik şekiller de doğrayın ve kıymanın içerisine ilave edin. Bir tane kuru soğanın kabukları soyun ve minik küpler şeklinde doğrayın.
Doğranmış olan kuru soğanları da tanın içerisine alıp karıştırın. İç harcın tuz ve baharatları da ilave edip harmanlayın. Harmanlanmış olan malzemeleri ocağın üzerinde yaklaşık 5 dakika kadar kavurun. Sürenin ardından iç harcı ocağın üzerinden alın ve soğuması için bir kenara kaldırın.

Kebabın yufkalarını hazırlamak için de yufkaları üst üste yerleştirin ve eşit şekilde 12 üçgen parçaya kesin. Bu aşama da eğer yufkalar normal boyuttan küçük ise 8 eşit parçaya da kesebilirsiniz. Kesilen parçalardan bir tanesini alın ve üzerine bir fırça ile et suyu veya normal su sürün. Ardından yufkaları sigara böreği sarar gibi sarın. Hazırlanmış olan börekleri yağlı kâğıt serilmiş veya yağlanmış fırın tepsisinin üzerine dizin. Bütün börekleri fırın tepsisine yerleştirdikten sonra tepsiyi 185-190 derecelik fırına gönderin. Börekler kızardıktan sonra tepsiyi fırından alın.

Kebapları ısıtılmış olan et veya tavuk suyunun içerisine batırıp tezgâhın veya et tahtasının üzerine alın. Kebapları 2 parmak kalınlığında kesin. Kesilmiş olan kebapları bir servis tabağı veya borcamın üzerine dizin. Yoğurdu bir kâsenin içerisine alın ve üzerine sarımsakları rendeleyin. Tuz ilavesi de yapıp yoğurdu karıştırın. Hazırlanmış olan sarımsaklı yoğurdu kebapların üzerine gezdirin. Diğer taraftan yanmaz bir tava veya sos tenceresinin içerisine 2 yemek kaşığı tereyağı ilave edip eritin. Hafif yanmış olan yağın içerisine bir tatlı kaşığı domates salçası, kırmızı pul biber ve karabiber ilavesi yapıp karıştırın.

Hazırlanmış olan sosu yoğurdun üzerine bir kaşık ile gezdirerek dökün. Hazırlanmış olan sultan kebabını servis tabaklarına alıp sunum yapın.

Afiyet olsun.
20.01.2024 12:02:05
Sultan Kebabı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Sultan Kebabı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Sultan Kebabı"
Sultan kebabı, hafif bir börek türü olmasına bağlı olarak oldukça seviliyor. Ben de ailem için bu kebabı yapmak için sabırsızlanıyorum. Ancak çok eskiden yaptığımda bu kebaplar tam olarak kabarmadı. Lezzeti iyiydi ama kabarsa çok daha güzel olacaktı. Yine aynı sorun olur mu?
Huzur . 27.08.2018

Şiş Kebap Sosu

Şiş Kebap Sosu, et yemeklerinden olan şiş kebaplarının daha da lezzetli olması amacıyla belirli besin maddeleriyle marine edilmesi işlemiyle elde edilen kıva...
Devamını Oku

Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı

Kuşbaşı etli patlıcan kebabı, pilavların yanına çok yakışan bir yemek tarifidir. Tencerede güveçte ya da fırında yapılabilir. Sizin imkânlarınıza ve tercihle...
Devamını Oku

Zırh Kebabı

Zırh kebabı, Adana yöresine ait bir kebap türüdür. Bu kebap türünü diğer kebap çeşitlerinden ayıran en önemli özellik yapımı esnasında kullanılan ettir. Bu e...
Devamını Oku

Kebap Sosu

Kebap sosu, kebabın lezzetine lezzet katan bir unsurdur. Sos bazı kebapların olmazsa olmazıdır. Bazı kebaplar vardır ki üzerindeki sos olmadan başlı başına b...
Devamını Oku

Fırında Çöp Şiş Kebap

Fırında Çöp Şiş Kebap, Türk mutfaklarının olmazsa olmazları kebap çeşitleridir. Bunlardan biri de fırında çöp şiş kebaptır. Büyük küçük herkesin seve se...
Devamını Oku

Filiz Kebabı

Filiz KebabıFiliz kebabı oldukça lezzetli bir yemektir ve sunumu da oldukça güzeldir. Yemeklerde misafirlerinize sunabileceğin...
Devamını Oku

İskender Kebap Sosu

İskender kebap sosu, herkesin evinde rahatlıkla hazırlayabileceği kolay bir sostur. Evde hazırlanan bu iskender kebap sosu lokantalarda yediklerimizi aratmay...
Devamını Oku

Abugannuş Kebap

Abugannuş Kebap, patlıcan ve etin müthiş uyumu az rastlanır lezzetlerden bir tanesidir. Abugannuş kebabın kokusu sizi mest etmeye yeter. Köz patlıcanın ...
Devamını Oku

Fırında Adana Kebap

Fırında Adana Kebap, yapması kolay ve pratiktir. Lokanta da yediğiniz veya bir misafirlikte denk gelip yediğiniz kebapları artık sizde evinizde çok basi...
Devamını Oku

Adana Şiş Kebap

Adana şiş kebap; kebap çeşitleri içerisinde belki de en gözde yere sahip olan kebap türlerinden bir tanesidir. Adana kebap adı üzerinde Adana İline ait lezze...
Devamını Oku

Kuzu Kebabı

Kuzu kebabı; Eski çağlarda insanların yerleşik düzene geçtikleri ve ateşi buldukları zamandan bugüne kuzu kebabı yapılıp yenilmektedir. İlkel fırınlar icat e...
Devamını Oku

Güveçte Patlıcan Kebabı

Güveçte patlıcan kebabı, güveçte patlıcan kebabı kolay olarak yapılan yemek tariflerindendir. Kısa sürede malzemeler hazırlanır güvece eklenir ve fırına veri...
Devamını Oku

Büryan Kebabı

Büryan kebabı, ülkemizin her yerinde yapılan, ancak en fazla Siirt ve Bitlis yöresinde bilinen et yemeğidir. Ancak Siirt ve Bitlis yöresinde yapılan biryan k...
Devamını Oku

Sırık Kebabı

Sırık kebabı, Kuzu ya da oğlak eti sırığa takılarak çevirilerek pişirildiği için bu kebabın adına sırık kebabı denir. Bu sırık kebabı zahmetl...
Devamını Oku

Adana Kebap Nasıl Yapılır

Adana kebap nasıl yapılır, Adana kebap Adana yöresine özgü olan fakat hemen hemen ülkemizin bütün bölgelerinde severek yenilen bir yemektir. Acı sevenle...
Devamını Oku

Urfa Kebap

Urfa kebap, bilindiği gibi günümüzde tüm ülkede çok sevilen kebap türleri arasında yer almaktadır. Çok eski zamanlarda ilk olarak Urfa'da yapılmış olan bu mü...
Devamını Oku

Mengen Kebabı

Mengen kebabı, adından da anlaşılacağı gibi Bolunun Mengen ilçesi ile özleşmiş bir kebap çeşididir. Bolu Mengen toprağın yeşile insanın yemeğe doyduğu bir y...
Devamını Oku

Kuyu Kebabı

Kuyu kebabı özel misafirler için hem çok lezzetli hem de zamanınızı almayan bir et yemeğidir. Hazırlama süresi oldukça kısa oluyor. Ama pişirme süresi b...
Devamını Oku

Karışık Kebap

Karışık Kebap, özellikle Adana Urfa Antep civarlarında oldukça fazlaca yapılan ve halk arasında sevilerek tüketilen kebap mangalda özellikle meşe odunu ile p...
Devamını Oku

Lokma Kebabı

Lokma Kebabı, kebabının lezzeti ile meşhur bir ülkeyiz ve lokma kebabı bu lezzetler arasında yer almakta. Lokma kebabının yapılışı biraz zahmetli ama ta...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Şiş Kebap Sosu
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Zırh Kebabı
Kebap Sosu
Fırında Çöp Şiş Kebap
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024