Sultan Kebabı Tarifi

Sultan Kebabı Tarifi hem görüntü açısından hem de lezzet bakımından güzel bir tarif arayanlar için sultan kebabı tarifi kaçınılmaz olacaktır. Birçok kişinin çok beğeneceği sultan kebabı ilgin görünümü ile de kendine bağlamaktadır. Siz de eğer güzel bir kebap tarifi arıyor iseniz sultan kebabını kesinlikle denemelisiniz. Tarifi bir kere deneyenler bir daha denemek için sabırsızlanıyor diyebiliriz.

Sultan Kebabı Tarifi İçin Gerekli Malzemeleri

  • 3 tane hazır yufka
  • 400 gr kıyma
  • 1 şeker kaşığı kimyon
  • 1 şeker kaşığı karabiber
  • 1 şeker kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 tane sivri biber
  • 2 tane kuru soğan
  • 1 fincan sıvıyağ

Üzeri için

  • 1 tabak yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı et veya tavuk suyu

Yağlı Sos için

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 şeker kaşığı kırmızı pul biber
Sultan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

İlk olarak sultan kebabını hazırlamaya iç harç ile başlayın. İç harcı hazırlamak için yanmaz bir tava alın ve içerisine iki tane kuru soğanı ince kıyım yapıp ilave edin. Soğanların üzerine sıvı yağ ilavesi yapın ve ocağın altını orta harlı olacak şekilde açın. Sivri biberleri yıkadıktan sonra uzunlamasına olacak şekilde ikiye kesin. İç kısımların da bulunan pulları temizleyin ve ince şekilde doğrayıp tavanın içerisine alın.
Malzemelerin içerisine kıymayı ilave edin ve harmanlayın. Ardından kavrulmak da olan harcın içerisine tuz, kırmızı pul biber, kimyon ve karabiber ilavesi yapın. Sultan kebabının iç harcın da yazan malzemeleri tavaya aldıktan sonra kaşık ile bir iki çevirin ve kavurmaya devam edin. Yaklaşık 6-7 dakika kadar iç harcı kavurun ve sürenin ardından ocağın üzerinde bulunan tavayı serin bir yere kaldırın. Soğuması için birkaç dakika bekletin.

Sultan böreğinin yufkalarını hazırlamak için 3 tane yufkayı kuru ve temiz olan tezgâhın üzerine serin. Yufkaları 8 veya yufkanın büyüklüğüne göre 12 parçaya keskin bir bıçak yardımı ile bölün. Bu aşama da sigara böreği hazırlar gibi üçgen parçalara ayırmak gerekir. Akabinde kesilmiş olan yufkalardan bir tanesini tezgâhın üzerine alın ve geniş olan kısmına kıymalı iç harçtan ilave edip sigara böreğinden biraz kalın olacak şekilde sarın. Diğer kalan yufkalara da aynı işlemi uygulayın ve fırın tepsisinin her tarafını sıvı yağ ile yağlayın. Yahut fırın tepsisine yağlı kâğıt serin. Yufkaların dış kısımlarını da bir fırça ile yağlayın ve 185 derecelik fırına gönderin. Kebaplar kızarınca fırından alın ve sıcak olan et veya tavuk suyunu üzerlerine gezdirin. Islatılmış olan kebapları servis tabağına alın. Yoğurtlu sosu hazırlamak için de yoğurdu bir kâsenin üzerine alın. Sarımsakları içerisine rendeleyin ve tuz ilavesi yapıp karıştırın. Sarımsaklı yoğurt karışımını kebapların üzerine bir kaşık ile gezdirin. Diğer taraftan yağlı sosu hazırlamak için de bir tane sos tenceresi veya yanmaz tava alın ve içerisine tereyağı ilavesi yapın. Yağ eridikten sonra kırmızı pul biber ilavesi yapıp karıştırın ve yoğurdun üzerine gezdirin. Hazırlanmış olan sultan kebabı tarifini ılık veya sıcak olarak sunum yapın.

Afiyet olsun.
20.01.2024 15:31:23
Sultan Kebabı Tarifi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Sultan Kebabı Tarifi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Sultan Kebabı Tarifi"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Şiş Kebap Sosu

Şiş Kebap Sosu, et yemeklerinden olan şiş kebaplarının daha da lezzetli olması amacıyla belirli besin maddeleriyle marine edilmesi işlemiyle elde edilen kıva...
Devamını Oku

Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı

Kuşbaşı etli patlıcan kebabı, pilavların yanına çok yakışan bir yemek tarifidir. Tencerede güveçte ya da fırında yapılabilir. Sizin imkânlarınıza ve tercihle...
Devamını Oku

Zırh Kebabı

Zırh kebabı, Adana yöresine ait bir kebap türüdür. Bu kebap türünü diğer kebap çeşitlerinden ayıran en önemli özellik yapımı esnasında kullanılan ettir. Bu e...
Devamını Oku

Kebap Sosu

Kebap sosu, kebabın lezzetine lezzet katan bir unsurdur. Sos bazı kebapların olmazsa olmazıdır. Bazı kebaplar vardır ki üzerindeki sos olmadan başlı başına b...
Devamını Oku

Fırında Çöp Şiş Kebap

Fırında Çöp Şiş Kebap, Türk mutfaklarının olmazsa olmazları kebap çeşitleridir. Bunlardan biri de fırında çöp şiş kebaptır. Büyük küçük herkesin seve se...
Devamını Oku

Filiz Kebabı

Filiz KebabıFiliz kebabı oldukça lezzetli bir yemektir ve sunumu da oldukça güzeldir. Yemeklerde misafirlerinize sunabileceğin...
Devamını Oku

İskender Kebap Sosu

İskender kebap sosu, herkesin evinde rahatlıkla hazırlayabileceği kolay bir sostur. Evde hazırlanan bu iskender kebap sosu lokantalarda yediklerimizi aratmay...
Devamını Oku

Abugannuş Kebap

Abugannuş Kebap, patlıcan ve etin müthiş uyumu az rastlanır lezzetlerden bir tanesidir. Abugannuş kebabın kokusu sizi mest etmeye yeter. Köz patlıcanın ...
Devamını Oku

Fırında Adana Kebap

Fırında Adana Kebap, yapması kolay ve pratiktir. Lokanta da yediğiniz veya bir misafirlikte denk gelip yediğiniz kebapları artık sizde evinizde çok basi...
Devamını Oku

Adana Şiş Kebap

Adana şiş kebap; kebap çeşitleri içerisinde belki de en gözde yere sahip olan kebap türlerinden bir tanesidir. Adana kebap adı üzerinde Adana İline ait lezze...
Devamını Oku

Kuzu Kebabı

Kuzu kebabı; Eski çağlarda insanların yerleşik düzene geçtikleri ve ateşi buldukları zamandan bugüne kuzu kebabı yapılıp yenilmektedir. İlkel fırınlar icat e...
Devamını Oku

Güveçte Patlıcan Kebabı

Güveçte patlıcan kebabı, güveçte patlıcan kebabı kolay olarak yapılan yemek tariflerindendir. Kısa sürede malzemeler hazırlanır güvece eklenir ve fırına veri...
Devamını Oku

Büryan Kebabı

Büryan kebabı, ülkemizin her yerinde yapılan, ancak en fazla Siirt ve Bitlis yöresinde bilinen et yemeğidir. Ancak Siirt ve Bitlis yöresinde yapılan biryan k...
Devamını Oku

Sırık Kebabı

Sırık kebabı, Kuzu ya da oğlak eti sırığa takılarak çevirilerek pişirildiği için bu kebabın adına sırık kebabı denir. Bu sırık kebabı zahmetl...
Devamını Oku

Adana Kebap Nasıl Yapılır

Adana kebap nasıl yapılır, Adana kebap Adana yöresine özgü olan fakat hemen hemen ülkemizin bütün bölgelerinde severek yenilen bir yemektir. Acı sevenle...
Devamını Oku

Urfa Kebap

Urfa kebap, bilindiği gibi günümüzde tüm ülkede çok sevilen kebap türleri arasında yer almaktadır. Çok eski zamanlarda ilk olarak Urfa'da yapılmış olan bu mü...
Devamını Oku

Mengen Kebabı

Mengen kebabı, adından da anlaşılacağı gibi Bolunun Mengen ilçesi ile özleşmiş bir kebap çeşididir. Bolu Mengen toprağın yeşile insanın yemeğe doyduğu bir y...
Devamını Oku

Kuyu Kebabı

Kuyu kebabı özel misafirler için hem çok lezzetli hem de zamanınızı almayan bir et yemeğidir. Hazırlama süresi oldukça kısa oluyor. Ama pişirme süresi b...
Devamını Oku

Karışık Kebap

Karışık Kebap, özellikle Adana Urfa Antep civarlarında oldukça fazlaca yapılan ve halk arasında sevilerek tüketilen kebap mangalda özellikle meşe odunu ile p...
Devamını Oku

Lokma Kebabı

Lokma Kebabı, kebabının lezzeti ile meşhur bir ülkeyiz ve lokma kebabı bu lezzetler arasında yer almakta. Lokma kebabının yapılışı biraz zahmetli ama ta...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Şiş Kebap Sosu
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Zırh Kebabı
Kebap Sosu
Fırında Çöp Şiş Kebap
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024