Etimizi ya da tavuğumuzu küp-küp doğruyoruz.
Kasaptan hazır doğranmış şekilde de alınabilir. Doğradığımız etlerimizi veya tavuklarımızı sıcak olmayan ılık su ile yıkıyoruz. Eğer tavuk ile yapacaksak tavuklarımızın üzerine tarçın döküyoruz. Bu tavuğun sası kokusunu alacaktır. Daha sonra üzerine tuz, pul biber, kara biber, kekik ve az miktardaki yoğurdumuzu ekliyoruz. Yoğurt bir yemek kaşığı olsa da yeterlidir. Malzemeleri de ekledikten sonra karışımı avcarlayıp yarım saat kadar bekletiyoruz. En sonunda şişlere güzelce diziyoruz. Tercihe göre et şiş kebap yapılacaksa 2 sıra et 1 sıra kuyruk yağı şeklinde dizilebilir. Daha hoş bir tat kattığı söylenir. Etlerin arası çok sık olmamalıdır. Hazırlanan şiş kebaplar tercihe göre mangalda veya barbeküde pişirilebilir. Az pişmiş olarak sevenler kendi isteklerine göre kısık ateşte yapabilirler.
Bu tercih insanların damak tatlarına kalmıştır. Genelde içecek olarak ülkemizde ayran çok tercih edilir. Ayrandan sonra asitli içecekler ve şalgam tercih edilir.
Yiyecek olarak ise soğan salatası, çoban salata ve piyaz tercih edilebilir. Kebap yanında közlenmiş biber, soğan ve domates de güzel gidebilir.