Şeftali Kebabı

Şeftali kebabı, Kıbrıs bölgesinin yöresel lezzetlerinden biri olan şeftali kebabı özellikle bayram günlerinde sık yapılmaktadır. Şeftali kebabı adını şeftali görünümünden dolayı almıştır. Ancak bazı yöreler de bu kebaba şef Ali kebabı denilmektedir. Nedeni ise şef Ali kişisinin tarifi bulmasından dolayıdır. Tabi ne kadar doğrudur en iyisini bölge halkı bilir.
Şeftali kebabı kızartılırken üzerine gömlek yağ sarılıyor ve bu görünümünden dolayı da adını almıştır. Eğer kızartma olarak hazırlanması size ağır gelir ise fırında da pişirebilirsiniz.

Şeftali Kebabı İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1 tane kuzu gömleği
  • 500 gr kuzu ve dana kıyma
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı galeta unu

Şeftali Kebabı Nasıl Yapılır?


Kuru soğanın kabuklarını soyun ve ince kıyım olacak şekilde doğrayın. Bu aşama da kuru soğanı rende yapabilirsiniz. Arzu ederseniz eğer kuru soğanın sadece suyunu da kullanabilirsiniz. Rendelenmiş olan kuru soğanın içerisine ince kıyım yapılmış galeta unu, karabiber, tuz ve kıyma ilavesi yapın. Bir tutam maydanozu da yıkayıp temizleyin ve ince olacak şekilde doğrayın. Doğranmış olan maydanozu da köfte harcının içerisine ilave edin. Hazırlanmış olan malzemeleri yaklaşık 5 dakika kadar yoğurun. Yoğrulmuş olan köfte harcını buzdolabına kaldırın ve 5 dakika kadar dinlendirin.
Dinlendikten sonra köfte harcından cevizden biraz büyük parçalar kopartın ve hafif uzun olacak şekilde yuvarlayın. Hazırlanmış köfteleri bir tabağın içerisine alın.

Kuzu gömleği tezgâhın üzerine serin ve 8 cm eninde uzun olacak şekilde şeritler dilimleyin. Eğer kuzu gömleği sert ise yoğurt suyuna ıslatın ve bir müddet bekletin. Akabinde köftelerden bir tanesini gömleğin üzerine yerleştirin ve bir kere sarın ve ardından gömleğin dibini kesin.

Kalan diğer köfteleri de aynı şekilde hazırlayın ve bir fırın tepsisine dizin. Hazırlanmış olan köfteleri buzdolabına kaldırın ve bir gece bu şekilde buzlukta bekletin. Ertesi gün köfteleri buzdolabından alıp 200 derecelik fırına gönderin. Köftelerin her tarafı kızarana dek fırında pişirmeye devam edin. Nar gibim kızarmış olan köfteleri fırından alın ve sıcak olarak servise sunum yapın.

Afiyet olsun.
19.01.2024 14:07:00
Şeftali Kebabı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Şeftali Kebabı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Şeftali Kebabı"
Bu sene üz tatili için ailece Kıbrıs’a tatile gittik. Havası, denizi ve ortamı ile cennetten bir köşe gibi olan bu adada yenilen herşey artık havasından mı kaynaklı olarak çok lezzetli geliyor. Kıbrıs’ta kendine has Şeftali kebabı da çok lezzetliydi. Ben Türkiye’de daha önce duymadım ve yemedim. Şeftali kebabı nasıl yapılır?
Şeref . 25.10.2018 09:51:05

Şiş Kebap Sosu

Şiş Kebap Sosu, et yemeklerinden olan şiş kebaplarının daha da lezzetli olması amacıyla belirli besin maddeleriyle marine edilmesi işlemiyle elde edilen kıva...
Devamını Oku

Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı

Kuşbaşı etli patlıcan kebabı, pilavların yanına çok yakışan bir yemek tarifidir. Tencerede güveçte ya da fırında yapılabilir. Sizin imkânlarınıza ve tercihle...
Devamını Oku

Zırh Kebabı

Zırh kebabı, Adana yöresine ait bir kebap türüdür. Bu kebap türünü diğer kebap çeşitlerinden ayıran en önemli özellik yapımı esnasında kullanılan ettir. Bu e...
Devamını Oku

Kebap Sosu

Kebap sosu, kebabın lezzetine lezzet katan bir unsurdur. Sos bazı kebapların olmazsa olmazıdır. Bazı kebaplar vardır ki üzerindeki sos olmadan başlı başına b...
Devamını Oku

Fırında Çöp Şiş Kebap

Fırında Çöp Şiş Kebap, Türk mutfaklarının olmazsa olmazları kebap çeşitleridir. Bunlardan biri de fırında çöp şiş kebaptır. Büyük küçük herkesin seve se...
Devamını Oku

Filiz Kebabı

Filiz KebabıFiliz kebabı oldukça lezzetli bir yemektir ve sunumu da oldukça güzeldir. Yemeklerde misafirlerinize sunabileceğin...
Devamını Oku

İskender Kebap Sosu

İskender kebap sosu, herkesin evinde rahatlıkla hazırlayabileceği kolay bir sostur. Evde hazırlanan bu iskender kebap sosu lokantalarda yediklerimizi aratmay...
Devamını Oku

Abugannuş Kebap

Abugannuş Kebap, patlıcan ve etin müthiş uyumu az rastlanır lezzetlerden bir tanesidir. Abugannuş kebabın kokusu sizi mest etmeye yeter. Köz patlıcanın ...
Devamını Oku

Fırında Adana Kebap

Fırında Adana Kebap, yapması kolay ve pratiktir. Lokanta da yediğiniz veya bir misafirlikte denk gelip yediğiniz kebapları artık sizde evinizde çok basi...
Devamını Oku

Adana Şiş Kebap

Adana şiş kebap; kebap çeşitleri içerisinde belki de en gözde yere sahip olan kebap türlerinden bir tanesidir. Adana kebap adı üzerinde Adana İline ait lezze...
Devamını Oku

Kuzu Kebabı

Kuzu kebabı; Eski çağlarda insanların yerleşik düzene geçtikleri ve ateşi buldukları zamandan bugüne kuzu kebabı yapılıp yenilmektedir. İlkel fırınlar icat e...
Devamını Oku

Güveçte Patlıcan Kebabı

Güveçte patlıcan kebabı, güveçte patlıcan kebabı kolay olarak yapılan yemek tariflerindendir. Kısa sürede malzemeler hazırlanır güvece eklenir ve fırına veri...
Devamını Oku

Büryan Kebabı

Büryan kebabı, ülkemizin her yerinde yapılan, ancak en fazla Siirt ve Bitlis yöresinde bilinen et yemeğidir. Ancak Siirt ve Bitlis yöresinde yapılan biryan k...
Devamını Oku

Sırık Kebabı

Sırık kebabı, Kuzu ya da oğlak eti sırığa takılarak çevirilerek pişirildiği için bu kebabın adına sırık kebabı denir. Bu sırık kebabı zahmetl...
Devamını Oku

Adana Kebap Nasıl Yapılır

Adana kebap nasıl yapılır, Adana kebap Adana yöresine özgü olan fakat hemen hemen ülkemizin bütün bölgelerinde severek yenilen bir yemektir. Acı sevenle...
Devamını Oku

Urfa Kebap

Urfa kebap, bilindiği gibi günümüzde tüm ülkede çok sevilen kebap türleri arasında yer almaktadır. Çok eski zamanlarda ilk olarak Urfa'da yapılmış olan bu mü...
Devamını Oku

Mengen Kebabı

Mengen kebabı, adından da anlaşılacağı gibi Bolunun Mengen ilçesi ile özleşmiş bir kebap çeşididir. Bolu Mengen toprağın yeşile insanın yemeğe doyduğu bir y...
Devamını Oku

Kuyu Kebabı

Kuyu kebabı özel misafirler için hem çok lezzetli hem de zamanınızı almayan bir et yemeğidir. Hazırlama süresi oldukça kısa oluyor. Ama pişirme süresi b...
Devamını Oku

Karışık Kebap

Karışık Kebap, özellikle Adana Urfa Antep civarlarında oldukça fazlaca yapılan ve halk arasında sevilerek tüketilen kebap mangalda özellikle meşe odunu ile p...
Devamını Oku

Lokma Kebabı

Lokma Kebabı, kebabının lezzeti ile meşhur bir ülkeyiz ve lokma kebabı bu lezzetler arasında yer almakta. Lokma kebabının yapılışı biraz zahmetli ama ta...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Şiş Kebap Sosu
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Zırh Kebabı
Kebap Sosu
Fırında Çöp Şiş Kebap
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024