Tüm sebzelerimizi duru suyla yıkadıktan sonra mikrobun tamamen yok olduğundan emin olmak için sirkeli sudan geçirelim. Patlıcan ve kabakları şerit halinde soyduktan sonra patlıcanların acılığının gitmesi için tuzlu suda bekletmeye alalım. Ardından patlıcan, biber, patates ve kabağı jülyen usulü doğruyoruz. Karnabahar ve brokoliyi dikkatlice yıkayıp ayıkladıktan sonra küçük parçalar haline getiriyoruz. Tüm sebzelerin üzerinde çok az miktarda zeytinyağı gezdirip daha önce 200 derecede ısıtılmış fırına koyuyoruz. Bu sırada soğan ve acı biberler ince ince doğranır. Sarımsaklar dövülür. Tencereye 1 tatlı kaşığı kadar zeytinyağı koyulur.
Soğan, biber ve sarımsaklar konulur kavrulur. Küp küp doğranan domatesler tencereye ilave edilir. Domatesler yeterince kavrulup suyunu saldığında karıştırıcı yardımıyla püre haline getirilir. Hazırlanan sos Fırında pişmekte olan sebzelerin üzerine dökülür. Pişme işlemi bu şeklide bir süre daha devam eder. Yeteri kadar pişen kebabımızı üzerine yağsız yoğurdumuz ilave edilerek sıcak servis edilir.
Afiyet Olsun.