Kebap yapımı için ilk olarak patlıcanları yıkayın ve sap kısımlarından ayırın ve ortadan ikiye kesin ve içlerini oyun. Patlıcanları yırtmadan yapmaya özen gösterin. Oyduktan sonra patlıcanları tuzlu su içerisine koyun ve yirmi dakika kadar bekletin. Ardından süzün ve kurulayın. Derin bir tencereye sıvı yağ ekleyin ve ocağa koyup altını açın. Yağ kızarınca patlıcanları içerisine atın ve kızartın. Patlıcanlar kızarınca kâğıt havlu serilmiş bir tabağa alınır ve iç harcı hazırlanır. İç harcı için bir adet soğan soyulur ve yemeklik doğranır biberlerde doğranır ve bir tavaya alınır üzerine biraz sıvı yağ eklenir ve soğan pembeleşinceye kadar kavrulur.
Ardından kuşbaşı doğranmış etler içerisine eklenir. Etler hafif kavrulur ve ardından sarımsaklar ve domatesler doğranarak bir süre pişirilir. Ardından tuz ve karabiber eklenir. Beş dakika daha pişirilir ve ocağın altı kapatılır. Önceden kızartmış olduğunuz patlıcanların içerisini bu harç ile doldurun ve fırın tepsisine dizin. Üzerine sos yapmak için bir kâseye bir yemek kaşığı domates salçası tuz ve su konularak çırpılır ve fırın tepsisine eklenir ve fırına verilir yüz seksen derecede yirmi beş dakika kadar pişirilir ve ardından sıcak servis edilir.