Patlıcanlı Kürdan Kebabı

Patlıcanlı Kürdan Kebabı, yaz aylarında patlıcanla hazırlanan en nefis kebaplardan birisi olan patlıcanlı kürdan kebabını sizlerde kolaylıkla hazırlayarak mükemmel sofralar kurabilirsiniz. Davet sofralarının baş köşesinde yerini alan bu enfes kebap çeşidi ile sizlerde sevdikleriniz ve konuklarınıza harika bir ziyafet çekerek övgüleri toplayabilirsiniz.

Patlıcanlı Kürdan Kebabı İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1 kg çekirdeksiz kemer patlıcan
  • 2 adet domates
  • 3-4 adet sivri biber
  • Patlıcanları kızartmak için yeteri kadar sıvı yağ

Köftesi için

  • 500 kg orta yağlı dana kıyma
  • Yarım su bardağı galeta unu
  • 1 adet kuru soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tutam kıyılmış maydanoz
  • Yeteri kadar tuz

Patlıcanlı Kürdan Kebabı Sosu için

  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Patlıcanlı Kürdan Kebabı Hazırlanışı
Patlıcanlı kürdan kebabı hazırlığımıza ilk olarak patlıcanları alaca olacak şekilde soyarak başlayalım. Ardından soyulan patlıcanları boylamasına dört eşit parçaya bölerek keselim ve uzun uzun kesilen patlıcanları tuz ilave edilmiş suyun içine alarak acısının çıkması için beklemeye bırakalım. Daha sonra patlıcanlı kürdan kebabının köftelerini hazırlamak için karıştırma kabımıza yarım kg kıymayı ekledikten sonra üzerine 1 adet kuru soğan ve 3-4 diş sarımsakların kabuklarını soyarak rendenin ince gözü ile rendeden geçirelim.
Ardından köfte harcımızın üzerine 1 adet yumurta, 1 tatlı kaşığı kadar kırmızı pul biber, 1 tatlı kaşığı dolusu kimyon, 1 çay kaşığı karabiber, Yarım su bardağı galeta unu ve yeteri kadar tuz ilave ederek köfte harcımızı yoğurmaya başlayalım. İyice yoğrularak kıvam alan köfte harcımızdan ceviz büyüklünde parçalar kopartıp avuç içimizle yuvarlayarak üzerine bastırıp yuvarlak köfteler hazırlayalım. Tüm köfte harcı bitinceye kadar aynı şekilde hazırladığımız köfteleri bir kenarda beklemeye bırakalım.

Ardından tuzlu suda beklettiğimiz patlıcanların sularını süzdürüp bol suda yıkadıktan sonra kâğıt havlu yardımıyla kurulayarak kızartmak için hazır hale getirelim. Kızartma tavaya yeteri kadar sıvı yağ ilave ederek ocağa alarak yağı ısınmasını sağladıktan sonra patlıcanları yağın içine alarak arkalı önlü kızartarak uygun bir kabın içine alalım. Patlıcanların tamamını aynı şekilde kızarttıktan sonra önceden hazırladığımız köfteleri de aynı şekilde arkalı önlü hafifçe kızartarak bir kabın içine alalım.

Patlıcanlı kürdan kebabının kızarma işlemleri tamamlandıktan sonra kızartılan patlıcanlardan bir tanesini tezgâhımızın üzerine koyup diğer bir adet kızartılmış patlıcanı ilk parçanın üzerine artı şeklinde yerleştirdikten sonra tam ortasına bir adet köfte yerleştirerek patlıcanların kalan kısımları ile köfteyi sararak kapatıp üzerini sabitleştirmek için kürdan batıralım. Tüm patlıcan ve köfteler tamamlanıncaya kadar aynı işlemleri uyguladıktan sonra hazırladığımız patlıcanlı kürdan kebapları fırın kabımıza döşeyerek yerleştirelim. Ardından domates ve sivri biberleri iri dilimler şeklinde doğrayarak kebabın üzerindeki kürdanların üzerine bir domates bir adet biber şeklinde batırarak geçirelim. Kürdan kebabımızın sosu için uygun bir kâsenin içine 1 çorba kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası ve yeteri kadar tuz ilave ederek salçaları 1 su bardağı sıcak su yardımıyla ezerek sos şekline getirerek kürdan kebaplarının üzerinden gezdirerek dökelim. Fırınımızı önceden 200 derece ısıttıktan sonra hazır hale gelen patlıcanlı kürdan kebabını fırına vererek yaklaşık olarak 20 dakika kadar pişirdikten sonra fırından çıkartıp sıcak olarak servis yapalım.

Afiyet olsun.
20.01.2024 13:47:04
Patlıcanlı Kürdan Kebabı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Patlıcanlı Kürdan Kebabı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Patlıcanlı Kürdan Kebabı"
çok güzel görünüyor mutlaka denemeliyim
Ataberk . 05.01.2016

Şiş Kebap Sosu

Şiş Kebap Sosu, et yemeklerinden olan şiş kebaplarının daha da lezzetli olması amacıyla belirli besin maddeleriyle marine edilmesi işlemiyle elde edilen kıva...
Devamını Oku

Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı

Kuşbaşı etli patlıcan kebabı, pilavların yanına çok yakışan bir yemek tarifidir. Tencerede güveçte ya da fırında yapılabilir. Sizin imkânlarınıza ve tercihle...
Devamını Oku

Zırh Kebabı

Zırh kebabı, Adana yöresine ait bir kebap türüdür. Bu kebap türünü diğer kebap çeşitlerinden ayıran en önemli özellik yapımı esnasında kullanılan ettir. Bu e...
Devamını Oku

Kebap Sosu

Kebap sosu, kebabın lezzetine lezzet katan bir unsurdur. Sos bazı kebapların olmazsa olmazıdır. Bazı kebaplar vardır ki üzerindeki sos olmadan başlı başına b...
Devamını Oku

Fırında Çöp Şiş Kebap

Fırında Çöp Şiş Kebap, Türk mutfaklarının olmazsa olmazları kebap çeşitleridir. Bunlardan biri de fırında çöp şiş kebaptır. Büyük küçük herkesin seve se...
Devamını Oku

Filiz Kebabı

Filiz KebabıFiliz kebabı oldukça lezzetli bir yemektir ve sunumu da oldukça güzeldir. Yemeklerde misafirlerinize sunabileceğin...
Devamını Oku

İskender Kebap Sosu

İskender kebap sosu, herkesin evinde rahatlıkla hazırlayabileceği kolay bir sostur. Evde hazırlanan bu iskender kebap sosu lokantalarda yediklerimizi aratmay...
Devamını Oku

Abugannuş Kebap

Abugannuş Kebap, patlıcan ve etin müthiş uyumu az rastlanır lezzetlerden bir tanesidir. Abugannuş kebabın kokusu sizi mest etmeye yeter. Köz patlıcanın ...
Devamını Oku

Fırında Adana Kebap

Fırında Adana Kebap, yapması kolay ve pratiktir. Lokanta da yediğiniz veya bir misafirlikte denk gelip yediğiniz kebapları artık sizde evinizde çok basi...
Devamını Oku

Adana Şiş Kebap

Adana şiş kebap; kebap çeşitleri içerisinde belki de en gözde yere sahip olan kebap türlerinden bir tanesidir. Adana kebap adı üzerinde Adana İline ait lezze...
Devamını Oku

Kuzu Kebabı

Kuzu kebabı; Eski çağlarda insanların yerleşik düzene geçtikleri ve ateşi buldukları zamandan bugüne kuzu kebabı yapılıp yenilmektedir. İlkel fırınlar icat e...
Devamını Oku

Güveçte Patlıcan Kebabı

Güveçte patlıcan kebabı, güveçte patlıcan kebabı kolay olarak yapılan yemek tariflerindendir. Kısa sürede malzemeler hazırlanır güvece eklenir ve fırına veri...
Devamını Oku

Büryan Kebabı

Büryan kebabı, ülkemizin her yerinde yapılan, ancak en fazla Siirt ve Bitlis yöresinde bilinen et yemeğidir. Ancak Siirt ve Bitlis yöresinde yapılan biryan k...
Devamını Oku

Sırık Kebabı

Sırık kebabı, Kuzu ya da oğlak eti sırığa takılarak çevirilerek pişirildiği için bu kebabın adına sırık kebabı denir. Bu sırık kebabı zahmetl...
Devamını Oku

Adana Kebap Nasıl Yapılır

Adana kebap nasıl yapılır, Adana kebap Adana yöresine özgü olan fakat hemen hemen ülkemizin bütün bölgelerinde severek yenilen bir yemektir. Acı sevenle...
Devamını Oku

Urfa Kebap

Urfa kebap, bilindiği gibi günümüzde tüm ülkede çok sevilen kebap türleri arasında yer almaktadır. Çok eski zamanlarda ilk olarak Urfa'da yapılmış olan bu mü...
Devamını Oku

Mengen Kebabı

Mengen kebabı, adından da anlaşılacağı gibi Bolunun Mengen ilçesi ile özleşmiş bir kebap çeşididir. Bolu Mengen toprağın yeşile insanın yemeğe doyduğu bir y...
Devamını Oku

Kuyu Kebabı

Kuyu kebabı özel misafirler için hem çok lezzetli hem de zamanınızı almayan bir et yemeğidir. Hazırlama süresi oldukça kısa oluyor. Ama pişirme süresi b...
Devamını Oku

Karışık Kebap

Karışık Kebap, özellikle Adana Urfa Antep civarlarında oldukça fazlaca yapılan ve halk arasında sevilerek tüketilen kebap mangalda özellikle meşe odunu ile p...
Devamını Oku

Lokma Kebabı

Lokma Kebabı, kebabının lezzeti ile meşhur bir ülkeyiz ve lokma kebabı bu lezzetler arasında yer almakta. Lokma kebabının yapılışı biraz zahmetli ama ta...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Şiş Kebap Sosu
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Zırh Kebabı
Kebap Sosu
Fırında Çöp Şiş Kebap
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024