Patates Kebabı Tarifi

Patates kebabı tarifi, patates kebabı patlıcan sevmeyen insanların tercih ettiği evde yapılan kolay sebzeli kebaplardan biridir. Akşam yemeklerinde tüketilebilecek ana yemeklerden biridir. Pilav ve cacık ile sunulabilir ve çok sevilerek tüketilen yemek türlerindendir. Yapımı kolay bir tariftir ve görsel açıdan çok şık bir görüntüsü vardır.

Patates kebabı yapımı için gerekli malzemeler

  • Üç adet patates
  • Üç adet domates
  • Üç adet yeşil biber
  • 350 gram kıyma
  • Yarım demet maydanoz
  • Bir adet kuru soğan
  • 2-3 dilim ekmek içi
  • Bir çay kaşığı kimyon
  • Bir çay kaşığı pul biber
  • Bir çay kaşığı kekik
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Damak tadınıza göre tuz
  • İki yemek kaşığı biber salçası
  • Üç diş sarımsak
  • Bir tatlı kaşığı nane
  • Üç yemek kaşığı sıvı yağ
  • Kızartmak için sıvı yağ

Patates kebabı nasıl yapılır?


Patates kebabı yapımı için ilk olarak köfte harcını hazırlamak gerekir. Köftenin harcı için ilk olarak bir adet kuru soğan rendelenir ve derin bir kaba alınır. Üzerine üç diş sarımsak ezilerek eklenir. Yarım demet maydanoz ince bir şekilde kıyılarak kaba ilave edilir ve kıyması eklenir. İki üç dilim ekmek içi üzerine ufalanır. Kimyon pul biber karabiber kekik eklenir ve damak tadına göre tuzu ayarlanır ardından yoğrulmaya başlanır. Tüm malzeme karışınca ceviz büyüklüğünde harçtan alınır ve şekil verilerek bir tabağa dizilir.
Tüm köfteler hazırlanınca buzdolabına konulur ve yarım saat bekletilir. Bu sırada patatesler soyulur yıkanır ve halka şeklinde doğranır. Tavaya kızartma için sıvı yağ konulur ve yağ ocağa alınıp altı açılır. Yağ ısınınca patatesler tavaya alınır ve arkalı önlü kızartılır. Kızartılan patatesler havlu kâğıt serilmiş bir tabağa alınır. Ardından biber ve domatesleri dilimleyin. Köfteleri dolaptan çıkarın bir dilim patates üzerine bir adet köfte üzerine tekrar patates koyun ve birer dilim biber ve domates koyup kürdan batırarak tutturun. Tüm malzemeyi bu şekilde yaptıktan sonra fırın tepsisine dizin ve sosunu hazırlamaya başlayın, sosu için iki yemek kaşığı biber salçası nane tuz ve üç yemek kaşığı sıvı yağ ile bir çay bardağı suyu bir kâse de çırpın ve tepsiye ekleyip fırına verin ve yüz seksen derecede yirmi beş dakika kadar pişirin. Sıcak sıcak servis edin.
20.01.2024 14:55:31
Patates Kebabı Tarifi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Patates Kebabı Tarifi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Patates Kebabı Tarifi"
İyi günler Öğlene misafir gelecek fırına yemek koymuştum fakat elektrikler kesildi. Ne yapacağımı bilmiyorum acaba mahalle fırına götürsem patates kebabı yemeği yanmadan güzel pişer mi? Lütfen bu konuda bana bilgi verirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim.
Başak . 31.08.2018

Şiş Kebap Sosu

Şiş Kebap Sosu, et yemeklerinden olan şiş kebaplarının daha da lezzetli olması amacıyla belirli besin maddeleriyle marine edilmesi işlemiyle elde edilen kıva...
Devamını Oku

Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı

Kuşbaşı etli patlıcan kebabı, pilavların yanına çok yakışan bir yemek tarifidir. Tencerede güveçte ya da fırında yapılabilir. Sizin imkânlarınıza ve tercihle...
Devamını Oku

Zırh Kebabı

Zırh kebabı, Adana yöresine ait bir kebap türüdür. Bu kebap türünü diğer kebap çeşitlerinden ayıran en önemli özellik yapımı esnasında kullanılan ettir. Bu e...
Devamını Oku

Kebap Sosu

Kebap sosu, kebabın lezzetine lezzet katan bir unsurdur. Sos bazı kebapların olmazsa olmazıdır. Bazı kebaplar vardır ki üzerindeki sos olmadan başlı başına b...
Devamını Oku

Fırında Çöp Şiş Kebap

Fırında Çöp Şiş Kebap, Türk mutfaklarının olmazsa olmazları kebap çeşitleridir. Bunlardan biri de fırında çöp şiş kebaptır. Büyük küçük herkesin seve se...
Devamını Oku

Filiz Kebabı

Filiz KebabıFiliz kebabı oldukça lezzetli bir yemektir ve sunumu da oldukça güzeldir. Yemeklerde misafirlerinize sunabileceğin...
Devamını Oku

İskender Kebap Sosu

İskender kebap sosu, herkesin evinde rahatlıkla hazırlayabileceği kolay bir sostur. Evde hazırlanan bu iskender kebap sosu lokantalarda yediklerimizi aratmay...
Devamını Oku

Abugannuş Kebap

Abugannuş Kebap, patlıcan ve etin müthiş uyumu az rastlanır lezzetlerden bir tanesidir. Abugannuş kebabın kokusu sizi mest etmeye yeter. Köz patlıcanın ...
Devamını Oku

Fırında Adana Kebap

Fırında Adana Kebap, yapması kolay ve pratiktir. Lokanta da yediğiniz veya bir misafirlikte denk gelip yediğiniz kebapları artık sizde evinizde çok basi...
Devamını Oku

Adana Şiş Kebap

Adana şiş kebap; kebap çeşitleri içerisinde belki de en gözde yere sahip olan kebap türlerinden bir tanesidir. Adana kebap adı üzerinde Adana İline ait lezze...
Devamını Oku

Kuzu Kebabı

Kuzu kebabı; Eski çağlarda insanların yerleşik düzene geçtikleri ve ateşi buldukları zamandan bugüne kuzu kebabı yapılıp yenilmektedir. İlkel fırınlar icat e...
Devamını Oku

Güveçte Patlıcan Kebabı

Güveçte patlıcan kebabı, güveçte patlıcan kebabı kolay olarak yapılan yemek tariflerindendir. Kısa sürede malzemeler hazırlanır güvece eklenir ve fırına veri...
Devamını Oku

Büryan Kebabı

Büryan kebabı, ülkemizin her yerinde yapılan, ancak en fazla Siirt ve Bitlis yöresinde bilinen et yemeğidir. Ancak Siirt ve Bitlis yöresinde yapılan biryan k...
Devamını Oku

Sırık Kebabı

Sırık kebabı, Kuzu ya da oğlak eti sırığa takılarak çevirilerek pişirildiği için bu kebabın adına sırık kebabı denir. Bu sırık kebabı zahmetl...
Devamını Oku

Adana Kebap Nasıl Yapılır

Adana kebap nasıl yapılır, Adana kebap Adana yöresine özgü olan fakat hemen hemen ülkemizin bütün bölgelerinde severek yenilen bir yemektir. Acı sevenle...
Devamını Oku

Urfa Kebap

Urfa kebap, bilindiği gibi günümüzde tüm ülkede çok sevilen kebap türleri arasında yer almaktadır. Çok eski zamanlarda ilk olarak Urfa'da yapılmış olan bu mü...
Devamını Oku

Mengen Kebabı

Mengen kebabı, adından da anlaşılacağı gibi Bolunun Mengen ilçesi ile özleşmiş bir kebap çeşididir. Bolu Mengen toprağın yeşile insanın yemeğe doyduğu bir y...
Devamını Oku

Kuyu Kebabı

Kuyu kebabı özel misafirler için hem çok lezzetli hem de zamanınızı almayan bir et yemeğidir. Hazırlama süresi oldukça kısa oluyor. Ama pişirme süresi b...
Devamını Oku

Karışık Kebap

Karışık Kebap, özellikle Adana Urfa Antep civarlarında oldukça fazlaca yapılan ve halk arasında sevilerek tüketilen kebap mangalda özellikle meşe odunu ile p...
Devamını Oku

Lokma Kebabı

Lokma Kebabı, kebabının lezzeti ile meşhur bir ülkeyiz ve lokma kebabı bu lezzetler arasında yer almakta. Lokma kebabının yapılışı biraz zahmetli ama ta...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Şiş Kebap Sosu
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Zırh Kebabı
Kebap Sosu
Fırında Çöp Şiş Kebap
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024