Orman Kebabı

Orman kebabı, bol malzeme ile yapılan bir yemek çeşididir. Et yemekleri arasında en çok tercih edileni orman kebabı olmaktadır. Nedeni ise doyurucu özelliğinin fazla olması ve vitamin, mineral açısından zengin olmasıdır. Orman kebabının çok lezzetli olmasını istiyorsanız eğer mutlaka fırına göndermenizi tavsiye ederiz. Ateşin üzerinde pişmesinin ardından fırına gönderilen orman kebabı lezzet bakımından ve görüntü açısından daha hoş görünmektedir.

Orman kebabı davet yemekleri arasında çok tercih edilen bir yemektir. Et ve sebzenin bir arada bulunduğu orman kebabını sevdikleriniz için rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Orman kebabını arzu ederseniz köfte ile de hazırlayabilirsiniz. Bunun için yuvarlak köfteler hazırlayıp kızartabilir ve aynı şekilde tarifi uygulayabilirsiniz.

Orman Kebabı İçin Gerekli Malzemeleri

  • 750 gr dana eti
  • 2 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
  • 4 tane iri boy patates
  • 2 tane iri boy havuç
  • 2 tane orta boy kuru soğan
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 şeker kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 şeker kaşığı karabiber
  • Patatesleri kızartmak için sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası

Orman Kebabı Nasıl Yapılır?


Öncelikle dana etini kul başı şekilde doğrayın ve yıkayıp kurulayın.
Yıkanmış olan etleri yanmaz bir tencerenin içerisine alın ve kısık ateş de suyunu verip çekene dek pişirin. Etler suyunu çekince içerisine tereyağı ve sıvı yağ ilavesi yapıp karıştırın. Soğanın kabuklarını temizleyin ve halka şeklinde doğrayın. Doğanmış olan soğanları etlerin yanına ilave edip kavurmaya devam edin. Patates ile havucun kabuklarını soyun. Havuçları halka şeklinde patatesleri ise küp şeklinde doğrayın. Doğranmış sebzeleri bir güzel yıkayıp kurulayın.

Kızartma tencerenin içerisine sıvı yağ ilavesi yapın ve yağı ısıtın. Yüksek ateşin üzerine tencereye yerleştirin ve yağ ısınınca patatesleri tencerenin içerisine alıp kızartın. Kızartılan patatesleri tencerenin içerisinden alıp havlu kâğıdın bulunduğu tabağın içerisine ilave edin. Havuçları da aynı şekilde kızartın ve patateslerin yanına alın.

Diğer taraftan pişmiş olan etleri bir fırın tepsisinin içerisine çıkartın ve üzerine kızarmış olan patatesler ile havuçları ilave edip harmanlayın. Bir yemek kaşığı domates salçası ile bir tatlı kaşığı biber salçasını bir kâsenin içerisine alın. Üzerine bir su bardağı sıcak su ilavesi yapıp karıştırın. Tuz.

Kırmızı pul biber ve karabiberi de salçalı olan sosun içerisine ilave edip karıştırın. Hazırlanmış olan sosu fırın tepsisinin içerisinde bulunan malzemelerin üzerine gezdirin. Haşlanmış olan bir su bardağı bezelyeyi de orman kebabının üzerine gezdirin ve malzemeleri karıştırın.

Orman kebabı fırına göndermek için hazır hale gelmiştir. Fırın tepsisini fırına gönderin ve fırının ayarını 185 dereceye getirin. Fırının içerisinde orman kebabını yaklaşık 25 dakika kadar pişirin. Sürenin ardından tepsiyi fırından alın ve sıcak olarak sunum yapın. Arzu ederseniz yanına pilav ve cacık hazırlayabilirsiniz. Bu tamamen sunum şeklinize ve damak zevkinize kalmıştır.

Afiyet olsun.
21.01.2024 20:00:47
Orman Kebabı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Orman Kebabı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Orman Kebabı"
Akşam şehir dışından kardeşim gelecek ve ben iş çılışı eve geçip yemek hazırlamam gerekiyor. Yeterli vaktim olmadığı için fırında orman kebabı ve yanında pilav yapmayı düşünüyorum. Misafir için nasıl olur?
İlke . 02.10.2018 13:49:22

Şiş Kebap Sosu

Şiş Kebap Sosu, et yemeklerinden olan şiş kebaplarının daha da lezzetli olması amacıyla belirli besin maddeleriyle marine edilmesi işlemiyle elde edilen kıva...
Devamını Oku

Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı

Kuşbaşı etli patlıcan kebabı, pilavların yanına çok yakışan bir yemek tarifidir. Tencerede güveçte ya da fırında yapılabilir. Sizin imkânlarınıza ve tercihle...
Devamını Oku

Zırh Kebabı

Zırh kebabı, Adana yöresine ait bir kebap türüdür. Bu kebap türünü diğer kebap çeşitlerinden ayıran en önemli özellik yapımı esnasında kullanılan ettir. Bu e...
Devamını Oku

Kebap Sosu

Kebap sosu, kebabın lezzetine lezzet katan bir unsurdur. Sos bazı kebapların olmazsa olmazıdır. Bazı kebaplar vardır ki üzerindeki sos olmadan başlı başına b...
Devamını Oku

Fırında Çöp Şiş Kebap

Fırında Çöp Şiş Kebap, Türk mutfaklarının olmazsa olmazları kebap çeşitleridir. Bunlardan biri de fırında çöp şiş kebaptır. Büyük küçük herkesin seve se...
Devamını Oku

Filiz Kebabı

Filiz KebabıFiliz kebabı oldukça lezzetli bir yemektir ve sunumu da oldukça güzeldir. Yemeklerde misafirlerinize sunabileceğin...
Devamını Oku

İskender Kebap Sosu

İskender kebap sosu, herkesin evinde rahatlıkla hazırlayabileceği kolay bir sostur. Evde hazırlanan bu iskender kebap sosu lokantalarda yediklerimizi aratmay...
Devamını Oku

Abugannuş Kebap

Abugannuş Kebap, patlıcan ve etin müthiş uyumu az rastlanır lezzetlerden bir tanesidir. Abugannuş kebabın kokusu sizi mest etmeye yeter. Köz patlıcanın ...
Devamını Oku

Fırında Adana Kebap

Fırında Adana Kebap, yapması kolay ve pratiktir. Lokanta da yediğiniz veya bir misafirlikte denk gelip yediğiniz kebapları artık sizde evinizde çok basi...
Devamını Oku

Adana Şiş Kebap

Adana şiş kebap; kebap çeşitleri içerisinde belki de en gözde yere sahip olan kebap türlerinden bir tanesidir. Adana kebap adı üzerinde Adana İline ait lezze...
Devamını Oku

Kuzu Kebabı

Kuzu kebabı; Eski çağlarda insanların yerleşik düzene geçtikleri ve ateşi buldukları zamandan bugüne kuzu kebabı yapılıp yenilmektedir. İlkel fırınlar icat e...
Devamını Oku

Güveçte Patlıcan Kebabı

Güveçte patlıcan kebabı, güveçte patlıcan kebabı kolay olarak yapılan yemek tariflerindendir. Kısa sürede malzemeler hazırlanır güvece eklenir ve fırına veri...
Devamını Oku

Büryan Kebabı

Büryan kebabı, ülkemizin her yerinde yapılan, ancak en fazla Siirt ve Bitlis yöresinde bilinen et yemeğidir. Ancak Siirt ve Bitlis yöresinde yapılan biryan k...
Devamını Oku

Sırık Kebabı

Sırık kebabı, Kuzu ya da oğlak eti sırığa takılarak çevirilerek pişirildiği için bu kebabın adına sırık kebabı denir. Bu sırık kebabı zahmetl...
Devamını Oku

Adana Kebap Nasıl Yapılır

Adana kebap nasıl yapılır, Adana kebap Adana yöresine özgü olan fakat hemen hemen ülkemizin bütün bölgelerinde severek yenilen bir yemektir. Acı sevenle...
Devamını Oku

Urfa Kebap

Urfa kebap, bilindiği gibi günümüzde tüm ülkede çok sevilen kebap türleri arasında yer almaktadır. Çok eski zamanlarda ilk olarak Urfa'da yapılmış olan bu mü...
Devamını Oku

Mengen Kebabı

Mengen kebabı, adından da anlaşılacağı gibi Bolunun Mengen ilçesi ile özleşmiş bir kebap çeşididir. Bolu Mengen toprağın yeşile insanın yemeğe doyduğu bir y...
Devamını Oku

Kuyu Kebabı

Kuyu kebabı özel misafirler için hem çok lezzetli hem de zamanınızı almayan bir et yemeğidir. Hazırlama süresi oldukça kısa oluyor. Ama pişirme süresi b...
Devamını Oku

Karışık Kebap

Karışık Kebap, özellikle Adana Urfa Antep civarlarında oldukça fazlaca yapılan ve halk arasında sevilerek tüketilen kebap mangalda özellikle meşe odunu ile p...
Devamını Oku

Lokma Kebabı

Lokma Kebabı, kebabının lezzeti ile meşhur bir ülkeyiz ve lokma kebabı bu lezzetler arasında yer almakta. Lokma kebabının yapılışı biraz zahmetli ama ta...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Şiş Kebap Sosu
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Zırh Kebabı
Kebap Sosu
Fırında Çöp Şiş Kebap
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024