Macar Kebabı

Macar kebabı, çok lezzetli bir et yemeklerinden biridir. Macar kebabı önce göze hitap ediyor ve sonra midenizi doyuruyor. Macar kebabı sevdiklerinize ve özel misafirlerinize sunacağınız çok güzel bir kebap çesididir. Üstelik oldukça da hafif bir kebaptır. Çok sağlıklı ve vitamin deposudur. Vücuda kuvvet ve enerji verir. Eviniz de kolayca yapılacak bir et yemeğidir.
Türk mutfağının vaz geçilmez bir lezzetidir. Çok severek tüketilen bir kebap çeşididir.

Macar kebabının malzemeleri

  • 500 gr kuşbaşı et
  • 2 Adet kabak
  • 2 Adet patlıcan
  • 1 Adet patates
  • 1 Adet havuç
  • 1/2 Çay bardağı zeytinyağı
  • İsterseniz 1 çay bardağı haşlanmış bezelye

Beşamel sos için malzemeler

  • 4 Yemek kaşığı tereyağı
  • 3 Yemek kaşığı un
  • 3 Su bardağı süt
  • 1 Çorba kaşığı tuz
  • Rendelenmiş kaşar peynir (Üzerine)

Macar kebabı nasıl yapılır?


Kuşbaşı doğradığımız eti küçük bir tencere içerisine koyalım ve etler suyunu salıp çekene kadar kavuralım. Etler suyunu çektikten sonra tadına bakalım ve eğer etler pişmemişse üzerine sıcak su ekleyip pişirmeye devam edelim. Etler güzelce piştikten sonra tuzu, karabiberi ve toz kırmızı biberi ilave edelim. Bu baharatlarla etlerin daha çok lezzeti artıyor. Diğer taraftan tüm sebzelerimizi soyup küp-küp doğruyoruz. Derin bir kap içerisinde bezelye hariç hepsini zeytinyağı ile güzelce harmanlayalım.
Daha sonra etlerimizi fırın kabına aktarıp üzerine alüminyum folyo ile güzelce örtelim ve önceden 200 derece ısıtılmış fırında sebzeler yumuşayana kadar pişirelim. Sebzelerimiz yumuşayınca alüminyum folyoyu kaldıralım ve sebzeler kızarana kadar pişirmeye devam edelim. Sebzeler pişerken bir yandan beşamel sosu hazırlamaya başlayalım. Beşamel sos için önce tereyağını bir sos tenceresine alıyoruz ve eriyince üzerine unu ekleyip, unun kokusu gidene kadar sürekli karıştırarak kavuralım. Unumuz kavruluncaya kadar sürekli karıştırmaya devam edelim ve azar azar sütümüzü ekleyelim. Tuzunu ayarlayıp beşamel sosumuz koyulaşana kadar sürekli karıştırarak kısık ateşte pişirmeye devam edelim. Sebzelerimiz kızardıktan sonra ve etimiz piştikten sonra fırından alalım ve beşamel sosumuz hazır olduktan sonra, sebzeleri, haşlanmış bezelyeleri, kuşbaşı etimizi karıştırıp fırın kabına koyalım. Sonra beşamel sosu üzerine dökelim ve rendelenmiş kaşar peynirini en üste serpelim. Yemeğimizi tekrar fırına atalım ve kaşarlar eriyip hafif kızarana kadar pişirmeye devam edelim. Güzelce piştikten sonra fırından alalım ve servis yapalım.

Afiyet olsun.
20.01.2024 15:14:33
Macar Kebabı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Macar Kebabı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Macar Kebabı"
Geçen hafta ev yemekleri yapan bir yerde hayatımda ilk defa Macar Kebabı yedim. Sitenizdeki tarif den yola çıkarak bende evde yapmaya çalıştım. Ancak malzemelerde bir hata yaptığımdan dolayı kebap kuru oldu. Acaba hangi malzemeyi az ya da çok koyduğumdan dolayı bu kuruluk oluştu? Bilen birinin yardımına ihtiyacım var.
Ceyda Kınay . 07.09.2018 15:59:27

Şiş Kebap Sosu

Şiş Kebap Sosu, et yemeklerinden olan şiş kebaplarının daha da lezzetli olması amacıyla belirli besin maddeleriyle marine edilmesi işlemiyle elde edilen kıva...
Devamını Oku

Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı

Kuşbaşı etli patlıcan kebabı, pilavların yanına çok yakışan bir yemek tarifidir. Tencerede güveçte ya da fırında yapılabilir. Sizin imkânlarınıza ve tercihle...
Devamını Oku

Zırh Kebabı

Zırh kebabı, Adana yöresine ait bir kebap türüdür. Bu kebap türünü diğer kebap çeşitlerinden ayıran en önemli özellik yapımı esnasında kullanılan ettir. Bu e...
Devamını Oku

Kebap Sosu

Kebap sosu, kebabın lezzetine lezzet katan bir unsurdur. Sos bazı kebapların olmazsa olmazıdır. Bazı kebaplar vardır ki üzerindeki sos olmadan başlı başına b...
Devamını Oku

Fırında Çöp Şiş Kebap

Fırında Çöp Şiş Kebap, Türk mutfaklarının olmazsa olmazları kebap çeşitleridir. Bunlardan biri de fırında çöp şiş kebaptır. Büyük küçük herkesin seve se...
Devamını Oku

Filiz Kebabı

Filiz KebabıFiliz kebabı oldukça lezzetli bir yemektir ve sunumu da oldukça güzeldir. Yemeklerde misafirlerinize sunabileceğin...
Devamını Oku

İskender Kebap Sosu

İskender kebap sosu, herkesin evinde rahatlıkla hazırlayabileceği kolay bir sostur. Evde hazırlanan bu iskender kebap sosu lokantalarda yediklerimizi aratmay...
Devamını Oku

Abugannuş Kebap

Abugannuş Kebap, patlıcan ve etin müthiş uyumu az rastlanır lezzetlerden bir tanesidir. Abugannuş kebabın kokusu sizi mest etmeye yeter. Köz patlıcanın ...
Devamını Oku

Fırında Adana Kebap

Fırında Adana Kebap, yapması kolay ve pratiktir. Lokanta da yediğiniz veya bir misafirlikte denk gelip yediğiniz kebapları artık sizde evinizde çok basi...
Devamını Oku

Adana Şiş Kebap

Adana şiş kebap; kebap çeşitleri içerisinde belki de en gözde yere sahip olan kebap türlerinden bir tanesidir. Adana kebap adı üzerinde Adana İline ait lezze...
Devamını Oku

Kuzu Kebabı

Kuzu kebabı; Eski çağlarda insanların yerleşik düzene geçtikleri ve ateşi buldukları zamandan bugüne kuzu kebabı yapılıp yenilmektedir. İlkel fırınlar icat e...
Devamını Oku

Güveçte Patlıcan Kebabı

Güveçte patlıcan kebabı, güveçte patlıcan kebabı kolay olarak yapılan yemek tariflerindendir. Kısa sürede malzemeler hazırlanır güvece eklenir ve fırına veri...
Devamını Oku

Büryan Kebabı

Büryan kebabı, ülkemizin her yerinde yapılan, ancak en fazla Siirt ve Bitlis yöresinde bilinen et yemeğidir. Ancak Siirt ve Bitlis yöresinde yapılan biryan k...
Devamını Oku

Sırık Kebabı

Sırık kebabı, Kuzu ya da oğlak eti sırığa takılarak çevirilerek pişirildiği için bu kebabın adına sırık kebabı denir. Bu sırık kebabı zahmetl...
Devamını Oku

Adana Kebap Nasıl Yapılır

Adana kebap nasıl yapılır, Adana kebap Adana yöresine özgü olan fakat hemen hemen ülkemizin bütün bölgelerinde severek yenilen bir yemektir. Acı sevenle...
Devamını Oku

Urfa Kebap

Urfa kebap, bilindiği gibi günümüzde tüm ülkede çok sevilen kebap türleri arasında yer almaktadır. Çok eski zamanlarda ilk olarak Urfa'da yapılmış olan bu mü...
Devamını Oku

Mengen Kebabı

Mengen kebabı, adından da anlaşılacağı gibi Bolunun Mengen ilçesi ile özleşmiş bir kebap çeşididir. Bolu Mengen toprağın yeşile insanın yemeğe doyduğu bir y...
Devamını Oku

Kuyu Kebabı

Kuyu kebabı özel misafirler için hem çok lezzetli hem de zamanınızı almayan bir et yemeğidir. Hazırlama süresi oldukça kısa oluyor. Ama pişirme süresi b...
Devamını Oku

Karışık Kebap

Karışık Kebap, özellikle Adana Urfa Antep civarlarında oldukça fazlaca yapılan ve halk arasında sevilerek tüketilen kebap mangalda özellikle meşe odunu ile p...
Devamını Oku

Lokma Kebabı

Lokma Kebabı, kebabının lezzeti ile meşhur bir ülkeyiz ve lokma kebabı bu lezzetler arasında yer almakta. Lokma kebabının yapılışı biraz zahmetli ama ta...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Şiş Kebap Sosu
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Zırh Kebabı
Kebap Sosu
Fırında Çöp Şiş Kebap
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024