Patlıcanları çizgili soyun ve şerit şeklinde ince ince kesin.
Patlıcanları 15-20 dakika tuzlu suda bekletin. Daha sonra suyunu süzüp, kurutun ve yağda kızartın. Köftesi için; kıyma, ufalanmış ekmek, yumurta, rendelenmiş soğan ve sarımsak, ince ince kıyılmış maydanoz ve baharatları karıştırıp yoğurun. Patlıcanlarınızı kızarttığınız yağ ile önce uzunlamasına kesilen biberleri, sonra da köfteleri kızartın. Şerit şeklinde kesilen patlıcanlardan iki tane alın artı işareti şeklinde yapın. Ortasına köfteyi koyun. Patlıcanın uç kısımlarını köftenin üzerine koyun. Bohça şeklinde olacaktır. Üzerine dilimlenmiş domates ve biber koyup kürdanla tutturun. Açılmamasına dikkat edin. Patlıcanların tamamını aynı şekilde yapıp tepsiye dizin. Salçayı sıcak suda ezip patlıcanları üzerinden gezdirerek dökün. Önceden ısıtılan 180 derece fırında domatesler kızarana kadar pişirin.