Kebabın yapımı için ilk olarak patlıcanları ince ince yaprak halinde kesin ve on beş dakika kadar tuzlu suda bekleyin ardından tencereye bolca sıvı yağ koyup ocağa alın ve altını açın yağ kızarınca patlıcanları içerisine elın ve kızgın yağ da patlıcanları kızartın.
Kızartmış olduğunuz patlıcanları kâğıt havlu serilmiş bir tabağa alın. Patlıcan kızartma işlemi bitince köfte için hazırlıklara başlayın. Yarım kilo kıymayı derin bir kaba alın üzerine bir yumurta dört yemek kaşığı galeta unu bir adet küçük doğranmış soğan iki diş ezilmiş sarımsak kimyon karabiber tuz yarım demet ince kıyılmış maydanoz ekleyin ve iyice yoğurun. Tüm malzeme iyice yoğrulunca yuvarlak köfteler hazırlayın ve bir kaba alıp yarım saat kadar derin dondurucuda bekletin ardından köfteleri çıkarıp ister fırında pişirin ister ızgarada isterseniz de teflon tavada. Köfteler pişince iki adet kızartılmış patlıcan artı şekli oluşacak biçimde üst üste konulur ve orta kısma bir adet köfte konularak patlıcanlar birleştirilir. Domates ve biberler yıkanır ve dilimlenir patlıcan ile sarılmış olan köftenin üzerine bir dilim biber bir dilim domates konulur ve kürdan batırılır fırın tepsisine dizilir. Tüm köfteler aynı şekilde yapılınca sosu için domates kabukları soyulur ve blenderden geçirilir tuz su zeytinyağı konulur ve iyice çırpılarak fırın tepsisine eklenir ve fırın tepsisi önceden ısıtılmış yüz seksen derece fırına alınır. Yaklaşık yirmi yirmi beş dakika pişirilir ve ardından servis edilir.