Kürdan Kebabı

Kürdan kebabı, kürdan kebabı Gaziantep yöresine ait bir kebap türüdür. İslim kebabı köfteli kebap olarak da bilinir. Çok lezzetli ve pratik olan tariflerden biridir. Köfteler hazırlandıktan sonra kısa süre de hazırlanacak bir tariftir. Zamanı olmayan ve çalışan bayanlar hazır köfte kullanarak da kısa süre de yapabilir. Tabi esas olan kendi yapmanızdır.
Çok lezzetli hemen herkesin sevdiği bir yemektir. Pilav eşliğinde çok lezzetli olur genellikle pirinç pilavı eşliğinde sunulur.

Kürdan kebabı yapımı için gerekli malzemeler

  • Bir kilo patlıcan
  • Üç dört adet sivri biber
  • İki üç adet domates

Köftesi için gerekli malzemeler

  • Yarım kilo kıyma
  • Bir adet yumurta
  • Bir adet büyük kuru soğan
  • Dört yemek kaşığı galeta unu ya da ufalanmış ek ek içi
  • İki diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Bir çay kaşığı kimyon
  • Damak tadına göre tuz

Kürdan kebabı sosu için gerekli olan malzemeler

  • Dört adet domates
  • İki üç yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım bardak et suyu ya da normal su
  • Tuz
  • Kızartmak için sıvı yağ
Kürdan kebabı nasıl yapılır?

Kebabın yapımı için ilk olarak patlıcanları ince ince yaprak halinde kesin ve on beş dakika kadar tuzlu suda bekleyin ardından tencereye bolca sıvı yağ koyup ocağa alın ve altını açın yağ kızarınca patlıcanları içerisine elın ve kızgın yağ da patlıcanları kızartın.
Kızartmış olduğunuz patlıcanları kâğıt havlu serilmiş bir tabağa alın. Patlıcan kızartma işlemi bitince köfte için hazırlıklara başlayın. Yarım kilo kıymayı derin bir kaba alın üzerine bir yumurta dört yemek kaşığı galeta unu bir adet küçük doğranmış soğan iki diş ezilmiş sarımsak kimyon karabiber tuz yarım demet ince kıyılmış maydanoz ekleyin ve iyice yoğurun. Tüm malzeme iyice yoğrulunca yuvarlak köfteler hazırlayın ve bir kaba alıp yarım saat kadar derin dondurucuda bekletin ardından köfteleri çıkarıp ister fırında pişirin ister ızgarada isterseniz de teflon tavada. Köfteler pişince iki adet kızartılmış patlıcan artı şekli oluşacak biçimde üst üste konulur ve orta kısma bir adet köfte konularak patlıcanlar birleştirilir. Domates ve biberler yıkanır ve dilimlenir patlıcan ile sarılmış olan köftenin üzerine bir dilim biber bir dilim domates konulur ve kürdan batırılır fırın tepsisine dizilir. Tüm köfteler aynı şekilde yapılınca sosu için domates kabukları soyulur ve blenderden geçirilir tuz su zeytinyağı konulur ve iyice çırpılarak fırın tepsisine eklenir ve fırın tepsisi önceden ısıtılmış yüz seksen derece fırına alınır. Yaklaşık yirmi yirmi beş dakika pişirilir ve ardından servis edilir.
20.01.2024 23:02:18
Kürdan Kebabı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kürdan Kebabı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kürdan Kebabı"
İyi günler. Kebap çeşitlerinden olan kürdan kebabının çok merak ediyorum. Bu yüzden kendi evimde kürdan kebabı yapmak istiyorum. Bana önerebileceğiniz güzel ve lezzetli kürdan kebabı tarifi edebilir misiniz?
Çinuçin . 01.11.2018 08:39:43

Şiş Kebap Sosu

Şiş Kebap Sosu, et yemeklerinden olan şiş kebaplarının daha da lezzetli olması amacıyla belirli besin maddeleriyle marine edilmesi işlemiyle elde edilen kıva...
Devamını Oku

Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı

Kuşbaşı etli patlıcan kebabı, pilavların yanına çok yakışan bir yemek tarifidir. Tencerede güveçte ya da fırında yapılabilir. Sizin imkânlarınıza ve tercihle...
Devamını Oku

Zırh Kebabı

Zırh kebabı, Adana yöresine ait bir kebap türüdür. Bu kebap türünü diğer kebap çeşitlerinden ayıran en önemli özellik yapımı esnasında kullanılan ettir. Bu e...
Devamını Oku

Kebap Sosu

Kebap sosu, kebabın lezzetine lezzet katan bir unsurdur. Sos bazı kebapların olmazsa olmazıdır. Bazı kebaplar vardır ki üzerindeki sos olmadan başlı başına b...
Devamını Oku

Fırında Çöp Şiş Kebap

Fırında Çöp Şiş Kebap, Türk mutfaklarının olmazsa olmazları kebap çeşitleridir. Bunlardan biri de fırında çöp şiş kebaptır. Büyük küçük herkesin seve se...
Devamını Oku

Filiz Kebabı

Filiz KebabıFiliz kebabı oldukça lezzetli bir yemektir ve sunumu da oldukça güzeldir. Yemeklerde misafirlerinize sunabileceğin...
Devamını Oku

İskender Kebap Sosu

İskender kebap sosu, herkesin evinde rahatlıkla hazırlayabileceği kolay bir sostur. Evde hazırlanan bu iskender kebap sosu lokantalarda yediklerimizi aratmay...
Devamını Oku

Abugannuş Kebap

Abugannuş Kebap, patlıcan ve etin müthiş uyumu az rastlanır lezzetlerden bir tanesidir. Abugannuş kebabın kokusu sizi mest etmeye yeter. Köz patlıcanın ...
Devamını Oku

Fırında Adana Kebap

Fırında Adana Kebap, yapması kolay ve pratiktir. Lokanta da yediğiniz veya bir misafirlikte denk gelip yediğiniz kebapları artık sizde evinizde çok basi...
Devamını Oku

Adana Şiş Kebap

Adana şiş kebap; kebap çeşitleri içerisinde belki de en gözde yere sahip olan kebap türlerinden bir tanesidir. Adana kebap adı üzerinde Adana İline ait lezze...
Devamını Oku

Kuzu Kebabı

Kuzu kebabı; Eski çağlarda insanların yerleşik düzene geçtikleri ve ateşi buldukları zamandan bugüne kuzu kebabı yapılıp yenilmektedir. İlkel fırınlar icat e...
Devamını Oku

Güveçte Patlıcan Kebabı

Güveçte patlıcan kebabı, güveçte patlıcan kebabı kolay olarak yapılan yemek tariflerindendir. Kısa sürede malzemeler hazırlanır güvece eklenir ve fırına veri...
Devamını Oku

Büryan Kebabı

Büryan kebabı, ülkemizin her yerinde yapılan, ancak en fazla Siirt ve Bitlis yöresinde bilinen et yemeğidir. Ancak Siirt ve Bitlis yöresinde yapılan biryan k...
Devamını Oku

Sırık Kebabı

Sırık kebabı, Kuzu ya da oğlak eti sırığa takılarak çevirilerek pişirildiği için bu kebabın adına sırık kebabı denir. Bu sırık kebabı zahmetl...
Devamını Oku

Adana Kebap Nasıl Yapılır

Adana kebap nasıl yapılır, Adana kebap Adana yöresine özgü olan fakat hemen hemen ülkemizin bütün bölgelerinde severek yenilen bir yemektir. Acı sevenle...
Devamını Oku

Urfa Kebap

Urfa kebap, bilindiği gibi günümüzde tüm ülkede çok sevilen kebap türleri arasında yer almaktadır. Çok eski zamanlarda ilk olarak Urfa'da yapılmış olan bu mü...
Devamını Oku

Mengen Kebabı

Mengen kebabı, adından da anlaşılacağı gibi Bolunun Mengen ilçesi ile özleşmiş bir kebap çeşididir. Bolu Mengen toprağın yeşile insanın yemeğe doyduğu bir y...
Devamını Oku

Kuyu Kebabı

Kuyu kebabı özel misafirler için hem çok lezzetli hem de zamanınızı almayan bir et yemeğidir. Hazırlama süresi oldukça kısa oluyor. Ama pişirme süresi b...
Devamını Oku

Karışık Kebap

Karışık Kebap, özellikle Adana Urfa Antep civarlarında oldukça fazlaca yapılan ve halk arasında sevilerek tüketilen kebap mangalda özellikle meşe odunu ile p...
Devamını Oku

Lokma Kebabı

Lokma Kebabı, kebabının lezzeti ile meşhur bir ülkeyiz ve lokma kebabı bu lezzetler arasında yer almakta. Lokma kebabının yapılışı biraz zahmetli ama ta...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Şiş Kebap Sosu
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Zırh Kebabı
Kebap Sosu
Fırında Çöp Şiş Kebap
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024