Köfteli Patlıcan Kebabı

Köfteli patlıcan kebabı, davetleriniz için farklılık yaratmak istiyorsanız köfteli patlıcan kebabının ana yemek olarak hazırlayabilir, davet sofralarınızı şölene çevirebilirsiniz. Mükemmel bir ana yemek olan köfteli patlıcan kebabı hem görsel hem de lezzet bakımından size farklılık kazandıracak, damaklarda muhteşem bir lezzet bırakacaktır.

Köfteli Patlıcan Kebabı İçin Gerekli Malzemeleri

  • 3 tane patlıcan (Bostan)
  • 3 tane orta boy domates
  • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi

Kızartmak için

  • Yeteri Kadar sıvıyağ

Köftesi için

  • Yarım kilo köftelik kıyma
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı pul biber, kekik
Sosu için
  • Yarım su bardağı domates rendesi
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • Yeteri kadar tuz
Köfteli Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır?

Köfteli patlıcan kebabı yapılışına köftesini hazırlayarak başlayın. Çukur bir kabın içine yarım kilo kıymayı alın. Kuru soğanın ve sarımsağın kabuklarını soyarak kıymanın üzerine rendeleyin. Galeta unu, kırmızı pul biber, karabiber, tuz ve kimyonu ekleyerek homojen bir şekilde yoğurun. Yaklaşık 10 dakika yoğurduktan sonra en az 45 dakika dinlendirin. Patlıcanın kabuklarını pijama deseni şeklinde soyduktan sonra halka şeklinde doğrayın. Çukur bir kabın içine limon, tuz ve su ile bir karışım hazırlayıp, doğradığınız patlıcanları suya atın.
Limonlu tuzlu suyun içine yarım saat kadar bekleterek patlıcanların acısını attırın. Önceden hazırlayıp dinlenmeye bıraktığınız köftelerden doğradığınız patlıcanlar boyutunda parçalar koparıp, avuç içinizde yuvarlayın. Hafif bastırarak yassı köfteler elde edin. Suda beklettiğiniz patlıcanları suyun içinden alarak hafif sıkıp suyunu attırın. Havlu kâğıt ile kurulayın. Kızartma tavasına yeteri kadar sıvıyağ ekleyip kızdırın. Kızan yağda ilk önce kuruladığınız patlıcanları arkalı önlü eşit şekilde kızartın. Ardından Köfteleri hafif bir şekilde kızartıp, havlu kâğıdın üzerine çıkarın. Domatesleri tıpkı patlıcan boyutunda halka şeklinde doğrayın. Fırın kabına 1 dilim patlıcan, arasına 1 tane köfte ve 1 dilim domates olacak şekilde sıra sıra dizin. Tüm malzemeler bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Köfteli patlıcan kebabının sosu için çukur bir kabın içine rendelenmiş domatesi alın. Üzerine sıcak su ve tuz ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız sosu tepsiye dizdiğiniz köfteli patlıcanların üzerine gezdirin. Fırını önceden 180-200 derecede ısıtarak fırına verin. Yemeği fırından almaya yakın kaşar peyniri rendesini üzerine serpin. Kaşar peyniri eridikten sonra yemeği fırından çıkartın ve sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.
19.01.2024 22:12:33
Köfteli Patlıcan Kebabı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Köfteli Patlıcan Kebabı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Köfteli Patlıcan Kebabı"
Bir işcseyhatinse Gaziantep’e girmiştim. Gaziantepte iki gece kaldım. Odsakiziş arkadaşlarım gazianyepömutfağının en güzel yemeklerini üç öğün yedirdiler ve gönderdiler. Unutamadığım en güzel yemek köfteli patlıcan kebabıydı. Ailemize aynı güzellikte bir köfteli patlıcan kebabı hazırlamak istiyorum. Köfteli patlıcan kebabını en güel fırında mı yapsam güzel olur yoksa mangalda mı?
Ekmeleddin . 28.10.2018 01:09:27

Şiş Kebap Sosu

Şiş Kebap Sosu, et yemeklerinden olan şiş kebaplarının daha da lezzetli olması amacıyla belirli besin maddeleriyle marine edilmesi işlemiyle elde edilen kıva...
Devamını Oku

Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı

Kuşbaşı etli patlıcan kebabı, pilavların yanına çok yakışan bir yemek tarifidir. Tencerede güveçte ya da fırında yapılabilir. Sizin imkânlarınıza ve tercihle...
Devamını Oku

Zırh Kebabı

Zırh kebabı, Adana yöresine ait bir kebap türüdür. Bu kebap türünü diğer kebap çeşitlerinden ayıran en önemli özellik yapımı esnasında kullanılan ettir. Bu e...
Devamını Oku

Kebap Sosu

Kebap sosu, kebabın lezzetine lezzet katan bir unsurdur. Sos bazı kebapların olmazsa olmazıdır. Bazı kebaplar vardır ki üzerindeki sos olmadan başlı başına b...
Devamını Oku

Fırında Çöp Şiş Kebap

Fırında Çöp Şiş Kebap, Türk mutfaklarının olmazsa olmazları kebap çeşitleridir. Bunlardan biri de fırında çöp şiş kebaptır. Büyük küçük herkesin seve se...
Devamını Oku

Filiz Kebabı

Filiz KebabıFiliz kebabı oldukça lezzetli bir yemektir ve sunumu da oldukça güzeldir. Yemeklerde misafirlerinize sunabileceğin...
Devamını Oku

İskender Kebap Sosu

İskender kebap sosu, herkesin evinde rahatlıkla hazırlayabileceği kolay bir sostur. Evde hazırlanan bu iskender kebap sosu lokantalarda yediklerimizi aratmay...
Devamını Oku

Abugannuş Kebap

Abugannuş Kebap, patlıcan ve etin müthiş uyumu az rastlanır lezzetlerden bir tanesidir. Abugannuş kebabın kokusu sizi mest etmeye yeter. Köz patlıcanın ...
Devamını Oku

Fırında Adana Kebap

Fırında Adana Kebap, yapması kolay ve pratiktir. Lokanta da yediğiniz veya bir misafirlikte denk gelip yediğiniz kebapları artık sizde evinizde çok basi...
Devamını Oku

Adana Şiş Kebap

Adana şiş kebap; kebap çeşitleri içerisinde belki de en gözde yere sahip olan kebap türlerinden bir tanesidir. Adana kebap adı üzerinde Adana İline ait lezze...
Devamını Oku

Kuzu Kebabı

Kuzu kebabı; Eski çağlarda insanların yerleşik düzene geçtikleri ve ateşi buldukları zamandan bugüne kuzu kebabı yapılıp yenilmektedir. İlkel fırınlar icat e...
Devamını Oku

Güveçte Patlıcan Kebabı

Güveçte patlıcan kebabı, güveçte patlıcan kebabı kolay olarak yapılan yemek tariflerindendir. Kısa sürede malzemeler hazırlanır güvece eklenir ve fırına veri...
Devamını Oku

Büryan Kebabı

Büryan kebabı, ülkemizin her yerinde yapılan, ancak en fazla Siirt ve Bitlis yöresinde bilinen et yemeğidir. Ancak Siirt ve Bitlis yöresinde yapılan biryan k...
Devamını Oku

Sırık Kebabı

Sırık kebabı, Kuzu ya da oğlak eti sırığa takılarak çevirilerek pişirildiği için bu kebabın adına sırık kebabı denir. Bu sırık kebabı zahmetl...
Devamını Oku

Adana Kebap Nasıl Yapılır

Adana kebap nasıl yapılır, Adana kebap Adana yöresine özgü olan fakat hemen hemen ülkemizin bütün bölgelerinde severek yenilen bir yemektir. Acı sevenle...
Devamını Oku

Urfa Kebap

Urfa kebap, bilindiği gibi günümüzde tüm ülkede çok sevilen kebap türleri arasında yer almaktadır. Çok eski zamanlarda ilk olarak Urfa'da yapılmış olan bu mü...
Devamını Oku

Mengen Kebabı

Mengen kebabı, adından da anlaşılacağı gibi Bolunun Mengen ilçesi ile özleşmiş bir kebap çeşididir. Bolu Mengen toprağın yeşile insanın yemeğe doyduğu bir y...
Devamını Oku

Kuyu Kebabı

Kuyu kebabı özel misafirler için hem çok lezzetli hem de zamanınızı almayan bir et yemeğidir. Hazırlama süresi oldukça kısa oluyor. Ama pişirme süresi b...
Devamını Oku

Karışık Kebap

Karışık Kebap, özellikle Adana Urfa Antep civarlarında oldukça fazlaca yapılan ve halk arasında sevilerek tüketilen kebap mangalda özellikle meşe odunu ile p...
Devamını Oku

Lokma Kebabı

Lokma Kebabı, kebabının lezzeti ile meşhur bir ülkeyiz ve lokma kebabı bu lezzetler arasında yer almakta. Lokma kebabının yapılışı biraz zahmetli ama ta...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Şiş Kebap Sosu
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Zırh Kebabı
Kebap Sosu
Fırında Çöp Şiş Kebap
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024