Kebap Tarifleri

Kebap tarifleri, ülkemizde oldukça beğenilen ve çeşitleri bakımından oldukça zengin tarifler arasındadır. Etli, kıymalı, tavuklu, sebzeli kebap tarifleri yöresel olarak farklılık gösterir. Fakat her birinin lezzeti hayır diyemeyeceğiniz kadar güzeldir. Sizler için farklı yörelerimizden değişik kebap tarifleri hazırladık. Beğendiğiniz bu lezzetleri evlerinizde yapmayı deneyebilirsiniz.

Adana kebap: Kebap tarifleri arasında farklı bir yeri olan Adana kebap aslında ustasının elinden yenmelidir. Ama biraz püf noktalarına dikkat ederseniz, sizlerde lezzetli bir kebap hazırlayabilirsiniz. Bu kebabın yanında lavaşları eksik etmeyin. Hazırsak hemen malzemeleri verelim ve kebabı yapmaya başlayalım.
  • 700 gram kuzu, dana kaburgadan tercihen zırhla kıyılmış kıyma
  • 80 gram kuyruk yağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 adet salçalık kırmızı biber
  • Damak tadınıza göre tuz

Adana kebap nasıl yapılır?


Kebap tarifleri arasındaki Adana kebabın önemli bir özelliği hafif acı bir lezzetinin olmasıdır. Eğer Urfa kebap olsaydı aynı tarifin acı olmayanı yapacaktık. Önce kırmızı biberle kuyruk yağını blenderden geçirin. Eğer kıyma makineniz varsa, orada çekebilirsiniz. Yoğurma kabının içine kıymayı, baharatları ve tuzu koyun. Çekilen kuyruk yağı ve biberi de içine ilave edin ve yoğurmaya başlayın. Malzemenin yapışmasını önlemek için arada elinizi ıslatmanız gerekecek.
Daha sonra buzdolabında kebabın malzemesini 30-40 dakika kadar dinlendirin. Ardından Adana kebabı dizmek için yassı kebaplık şişleri çıkararak, yoğurulmuş kıymayı bunlara dizin. Adana kebabı tercihen mangalda pişirmenizi öneririz. Ama evlerde böyle bir şansınız olmazsa, elektrikli ızgarada arkalı önlü pişirebilirsiniz. Hatta ızgarada pişireceğiniz patlıcan, biber gibi sebzelerle kebabınızı zenginleştirebilirsiniz. Kebabı sıcak olarak lavaş arasında, yanında pişmiş sebzelerle servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Çöp şiş kebap: bu kebap türü özellikle batı bölgelerimizde çok yaygındır. Etin en lezzetli yerinden yani but kısmından hazırlanır. Kebaptaki etler çok küçük kuşbaşı şeklinde doğrandığı içinde kısa sürede pişer. Hemen sıcak servis edilir. Kebap tarifleri lezzetinin önemli bir kısmını kuyruk yağından ve kullanılan etten alır. Bu nedenle etin yumuşak kısmını kullanmalısınız. Şimdi malzemelerimizi vererek çöp şiş kebap yapımına başlayalım.
  • 500 gram küçük doğranmış kuzu but eti
  • 100 gram etler gibi doğranmış kuyruk yağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 fincan zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yanında ikram etmek için piyazlık soğan ve maydanoz

Çöp şiş kebap nasıl yapılır?


Çöp şiş kebap yapma için önce küçük doğranmış etleri marine etmemiz gerekir. Kuyruk yağı ve etleri kâseye alarak, zeytinyağı ve baharatlarla birlikte harmanlayın. Bunları buzdolabında en az 2-3 saat bekletin. Daha sonra dışarıya alarak oda ısısına gelmelerini bekleyin. Ardından çöp şişlere etleri aralarına kuyruk yağı da koyarak dizin. Bunları tercihen elektrikli ızgarada fazla kurutmadan pişirin. Yanında piyazlık doğranmış soğan ve maydanozla birlikte servisinizi yapın.

Afiyet olsun.

Sebzeli şiş kebap: Kebap tarifleri arasında sebzelerle harmanlanan tariflerde vardır. Etin sebzelerle uyumu ve lezzeti harika oluyor. Ayrıca düzenli beslenmenize de yardımcı oluyor. Bu lezzetli kebap tarifini birlikte yapalım. Malzemelerimizi hazırladıysak hemen başlayalım.
  • 300 gram tercihen dana kuşbaşı et
  • 2 adet kemer patlıcan
  • 2 adet patates
  • 2 adet yeşil sivri biber
  • 13-14 adet çeri domates
  • Kızartmak için sıvı yağ
  • Baharatlar ve tuz

Sos malzemeleri

  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
Sebzeli şiş kebap nasıl yapılır?

Kuşbaşı etleri tavada kısık ateşte ağzı kapalı olarak pişirin. Etler suyunu çekince içine biraz yağ ilave ederek, baharat ve tuz koyup biraz soteleyin. Daha sonra patlıcan, biber ve patatesleri ayıklayarak etler gibi küp doğrayın. Çeri domatesleri ikiye kesin. Tavada kızdırdığınız yağda patatesleri, sonra patlıcan ve biberleri biraz kızartın. Çöp şişlere sırasıyla çeri domates, et, patates ve patlıcan, en son biber dizerek hazırlayın. Bunları bir borcama ya da tepsiye sıralayın. Üzerine zeytinyağında kızdırdığınız sarımsak ve domates salçasına su ilave ederek hazırladığınız sosu gezdirin. Bunu sebzeli çöp şişlerin üzerine gezdirin. Fırını 180-200 derecede ısıtarak, kebabı pişmeye koyun. Yaklaşık 20 dakika içinde kebabınız hazır olur. Sıcak olarak ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Kebap tarifleri yöresel olarak biraz farklılık gösterse de dillere destan tariflerimiz vardır. İskender kebabı, patlıcan kebabı, islim kebabı, Ali nazik kebabı, Urfa kebabı, kâğıt kebabı gibi saymakta zorlandığımız bu tarifler Türk damak lezzetini yansıtmaktadır. Her kebabı ustasının elinden yemekte ayrı bir keyiftir.
21.01.2024 22:43:34
Kebap Tarifleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kebap Tarifleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kebap Tarifleri"
Geçen hafta iş seyehatı içi Gaziantep’e gittim ve orada çeşit çeşit yemekler yedim. Patlıcan kebabını daha öcd hiç eme iştim ve tadı hala damağımda kaldı. Ben şimdi aileme ve akrabalarıma evde patlıcan kebabı yapmak istiyorum. Etin terbiyesini ve dikkat etmem gereken bir püf nokta var mı? Yardımcı ole musunuz?
Güray . 30.09.2018 13:33:08

Şiş Kebap Sosu

Şiş Kebap Sosu, et yemeklerinden olan şiş kebaplarının daha da lezzetli olması amacıyla belirli besin maddeleriyle marine edilmesi işlemiyle elde edilen kıva...
Devamını Oku

Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı

Kuşbaşı etli patlıcan kebabı, pilavların yanına çok yakışan bir yemek tarifidir. Tencerede güveçte ya da fırında yapılabilir. Sizin imkânlarınıza ve tercihle...
Devamını Oku

Zırh Kebabı

Zırh kebabı, Adana yöresine ait bir kebap türüdür. Bu kebap türünü diğer kebap çeşitlerinden ayıran en önemli özellik yapımı esnasında kullanılan ettir. Bu e...
Devamını Oku

Kebap Sosu

Kebap sosu, kebabın lezzetine lezzet katan bir unsurdur. Sos bazı kebapların olmazsa olmazıdır. Bazı kebaplar vardır ki üzerindeki sos olmadan başlı başına b...
Devamını Oku

Fırında Çöp Şiş Kebap

Fırında Çöp Şiş Kebap, Türk mutfaklarının olmazsa olmazları kebap çeşitleridir. Bunlardan biri de fırında çöp şiş kebaptır. Büyük küçük herkesin seve se...
Devamını Oku

Filiz Kebabı

Filiz KebabıFiliz kebabı oldukça lezzetli bir yemektir ve sunumu da oldukça güzeldir. Yemeklerde misafirlerinize sunabileceğin...
Devamını Oku

İskender Kebap Sosu

İskender kebap sosu, herkesin evinde rahatlıkla hazırlayabileceği kolay bir sostur. Evde hazırlanan bu iskender kebap sosu lokantalarda yediklerimizi aratmay...
Devamını Oku

Abugannuş Kebap

Abugannuş Kebap, patlıcan ve etin müthiş uyumu az rastlanır lezzetlerden bir tanesidir. Abugannuş kebabın kokusu sizi mest etmeye yeter. Köz patlıcanın ...
Devamını Oku

Fırında Adana Kebap

Fırında Adana Kebap, yapması kolay ve pratiktir. Lokanta da yediğiniz veya bir misafirlikte denk gelip yediğiniz kebapları artık sizde evinizde çok basi...
Devamını Oku

Adana Şiş Kebap

Adana şiş kebap; kebap çeşitleri içerisinde belki de en gözde yere sahip olan kebap türlerinden bir tanesidir. Adana kebap adı üzerinde Adana İline ait lezze...
Devamını Oku

Kuzu Kebabı

Kuzu kebabı; Eski çağlarda insanların yerleşik düzene geçtikleri ve ateşi buldukları zamandan bugüne kuzu kebabı yapılıp yenilmektedir. İlkel fırınlar icat e...
Devamını Oku

Güveçte Patlıcan Kebabı

Güveçte patlıcan kebabı, güveçte patlıcan kebabı kolay olarak yapılan yemek tariflerindendir. Kısa sürede malzemeler hazırlanır güvece eklenir ve fırına veri...
Devamını Oku

Büryan Kebabı

Büryan kebabı, ülkemizin her yerinde yapılan, ancak en fazla Siirt ve Bitlis yöresinde bilinen et yemeğidir. Ancak Siirt ve Bitlis yöresinde yapılan biryan k...
Devamını Oku

Sırık Kebabı

Sırık kebabı, Kuzu ya da oğlak eti sırığa takılarak çevirilerek pişirildiği için bu kebabın adına sırık kebabı denir. Bu sırık kebabı zahmetl...
Devamını Oku

Adana Kebap Nasıl Yapılır

Adana kebap nasıl yapılır, Adana kebap Adana yöresine özgü olan fakat hemen hemen ülkemizin bütün bölgelerinde severek yenilen bir yemektir. Acı sevenle...
Devamını Oku

Urfa Kebap

Urfa kebap, bilindiği gibi günümüzde tüm ülkede çok sevilen kebap türleri arasında yer almaktadır. Çok eski zamanlarda ilk olarak Urfa'da yapılmış olan bu mü...
Devamını Oku

Mengen Kebabı

Mengen kebabı, adından da anlaşılacağı gibi Bolunun Mengen ilçesi ile özleşmiş bir kebap çeşididir. Bolu Mengen toprağın yeşile insanın yemeğe doyduğu bir y...
Devamını Oku

Kuyu Kebabı

Kuyu kebabı özel misafirler için hem çok lezzetli hem de zamanınızı almayan bir et yemeğidir. Hazırlama süresi oldukça kısa oluyor. Ama pişirme süresi b...
Devamını Oku

Karışık Kebap

Karışık Kebap, özellikle Adana Urfa Antep civarlarında oldukça fazlaca yapılan ve halk arasında sevilerek tüketilen kebap mangalda özellikle meşe odunu ile p...
Devamını Oku

Lokma Kebabı

Lokma Kebabı, kebabının lezzeti ile meşhur bir ülkeyiz ve lokma kebabı bu lezzetler arasında yer almakta. Lokma kebabının yapılışı biraz zahmetli ama ta...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Şiş Kebap Sosu
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Zırh Kebabı
Kebap Sosu
Fırında Çöp Şiş Kebap
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024