Kebap Kaç Kalori?

Kebap kaç kalori? Adana kebap kaç kalori sorusunun cevabı hem rejim yapanlar hem de Adana kebabı sevenlerin cevabını merakla bilmek istedikleri sorulardandır. Adana iline ilişkin meydana gelen bu yöresel lezzet sevilen besinler aralarında önce sıralarda bulunmaktadır. Adana kebabın arasında yer alan et yardımıyla tam bir protein kaynağıdır. Bununla beraber kırmızı et muhtevasında çok vitamin barındırır ayrıca muhtevasında fosfat ve demir de içermektedir.
Karbonhidratın yok denecek denli az olması seçilmesini arttırmaktadır.

Adana kebabın yapımında kuyruk yağı kullanımından ötürü kolesterol değeri fazla bir besin kaynağıdır. Adana kebap pide ile servis edildiği vakit klasik porsiyonunun değeri hemen hemen 900 kaloridir. Pidesiz olarak da servis edilen Adana kebabın bir etten meydana gelen porsiyonu ise hemen hemen 250 kalori bulunmaktadır. Klasik bir Adana kebap porsiyonunda 2 parça et vardır, pidesiz olarak da servis edilen Adana kebabın yalnızca etten edinilen kalori miktarının 500'ü geçtiği görülmektedir. Kırmızı et, fazla oranda protein, B2, B6 ve B12 vitaminleri, demir, fosfor, potasyum içeren. Kolesterol ve doymuş yağ içerir bu nedenle yağlı kırmızı et tüketilmemelidir. Adana kebabı Türkiye'nin her tarafında tüketilen ve çok lezzetli bir dürüm çeşididir. Elbet yalnızca dürüm biçimde değil porsiyon olarak da tüketilir. Peki bu denli lezzetli bir kebap kaç kalori olabilmektedir. Dürüm olarak da tüketildiğinde 200 gram civarı bir dürüm 325 kalori inşa ediyor.
Kebap biçimde ve porsiyon olarak da tüketilirse 120 gramı başka bir deyişle 3 köfte büyüklüğündeki 252 kalori değerine eşittir. Pide tüketiminde ilgi edilirse ek olarak az kıymetler yapar.

Adana kilo yapar mı?


Kilo yapıcı özelliği yer alan bir besin olmakla beraber ek olarak üye indirmekte sizin elinizde olabilmektedir. Söz gelimi yağsız ekmek ve yağsız et tüketimi sıkı olabilir. Bununla beraber doymuş yağ içeriği zengin meydana gelen kırmızı et türü şüphesiz kilo denetimi mahalline getiren kişiler aracılığıyla tüketilmemelidir.

1 Dürüm Adana karbonhidrat, protein ve yağ değerleri

  • 200 gramı ne denli Karbonhidrat içerir: 15.4
  • 200 gramı ne denli Protein içerir: 28.5
  • 200 gramı ne denli Yağ içerir: 46.6
  • İçeriğinde bulundan diğer kıymetler ise şu şekildedir;
  • Karbonhidrat (G) 15.4
  • Protein (G) 28.5
  • Yağ (G) 46.6
  • Kolesterol (Mg) 59.6
  • Sodyum (Mg) -908.5
  • Potasyum (Mg) -534.5
  • Kalsiyum 31.7
  • Vitamin A 165.4
  • Vitamin C 65.2
  • Demir 2.6

3 adet köfte porsiyon biçimde tüketilen ekmeksiz Adana kebap besin değeri

  • 3 köfte kadarı ne denli Karbonhidrat içerir: 15.4
  • 3 köfte kadarı ne denli Protein içerir: 28.5
  • 3 köfte kadarı ne denli Yağ içerir: 46.6
1 porsiyon başka bir deyişle 120 gram için besin değerleri
  • Karbonhidrat (G) -0
  • Protein (G) 29.8
  • Yağ (G) 18
  • Kolesterol (Mg) 92.4
  • Sodyum (Mg) 61.2
  • Potasyum (Mg) 224.4
  • Kalsiyum 20.4
  • Vitamin A 2.4
  • Vitamin C-0
  • Demir 2.8
Not: Kebap çeşitleri çoğu yerde çeşitli yollar ve gerekli malzemeler ile hazırlanabilmektedir, bu sebeple en sıhhatli ve formu savunacak olanı seçmek gereklidir. İmkânlar çerçevesinde kalitesi yüksek ve bilindik yerlerde yapılmalıdır. En doğrusu hanede ya da piknikte yapılanı olabilir.

18.01.2024 23:34:51
Kebap Kaç Kalori? ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kebap Kaç Kalori? Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kebap Kaç Kalori?"
gerçekte kebaplar çok fazla kilo ve kalori yapıyor ben et sevmiyorum ve eti gördöğümde midem alt üst oluyur
hido . 15.05.2016

Şiş Kebap Sosu

Şiş Kebap Sosu, et yemeklerinden olan şiş kebaplarının daha da lezzetli olması amacıyla belirli besin maddeleriyle marine edilmesi işlemiyle elde edilen kıva...
Devamını Oku

Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı

Kuşbaşı etli patlıcan kebabı, pilavların yanına çok yakışan bir yemek tarifidir. Tencerede güveçte ya da fırında yapılabilir. Sizin imkânlarınıza ve tercihle...
Devamını Oku

Zırh Kebabı

Zırh kebabı, Adana yöresine ait bir kebap türüdür. Bu kebap türünü diğer kebap çeşitlerinden ayıran en önemli özellik yapımı esnasında kullanılan ettir. Bu e...
Devamını Oku

Kebap Sosu

Kebap sosu, kebabın lezzetine lezzet katan bir unsurdur. Sos bazı kebapların olmazsa olmazıdır. Bazı kebaplar vardır ki üzerindeki sos olmadan başlı başına b...
Devamını Oku

Fırında Çöp Şiş Kebap

Fırında Çöp Şiş Kebap, Türk mutfaklarının olmazsa olmazları kebap çeşitleridir. Bunlardan biri de fırında çöp şiş kebaptır. Büyük küçük herkesin seve se...
Devamını Oku

Filiz Kebabı

Filiz KebabıFiliz kebabı oldukça lezzetli bir yemektir ve sunumu da oldukça güzeldir. Yemeklerde misafirlerinize sunabileceğin...
Devamını Oku

İskender Kebap Sosu

İskender kebap sosu, herkesin evinde rahatlıkla hazırlayabileceği kolay bir sostur. Evde hazırlanan bu iskender kebap sosu lokantalarda yediklerimizi aratmay...
Devamını Oku

Abugannuş Kebap

Abugannuş Kebap, patlıcan ve etin müthiş uyumu az rastlanır lezzetlerden bir tanesidir. Abugannuş kebabın kokusu sizi mest etmeye yeter. Köz patlıcanın ...
Devamını Oku

Fırında Adana Kebap

Fırında Adana Kebap, yapması kolay ve pratiktir. Lokanta da yediğiniz veya bir misafirlikte denk gelip yediğiniz kebapları artık sizde evinizde çok basi...
Devamını Oku

Adana Şiş Kebap

Adana şiş kebap; kebap çeşitleri içerisinde belki de en gözde yere sahip olan kebap türlerinden bir tanesidir. Adana kebap adı üzerinde Adana İline ait lezze...
Devamını Oku

Kuzu Kebabı

Kuzu kebabı; Eski çağlarda insanların yerleşik düzene geçtikleri ve ateşi buldukları zamandan bugüne kuzu kebabı yapılıp yenilmektedir. İlkel fırınlar icat e...
Devamını Oku

Güveçte Patlıcan Kebabı

Güveçte patlıcan kebabı, güveçte patlıcan kebabı kolay olarak yapılan yemek tariflerindendir. Kısa sürede malzemeler hazırlanır güvece eklenir ve fırına veri...
Devamını Oku

Büryan Kebabı

Büryan kebabı, ülkemizin her yerinde yapılan, ancak en fazla Siirt ve Bitlis yöresinde bilinen et yemeğidir. Ancak Siirt ve Bitlis yöresinde yapılan biryan k...
Devamını Oku

Sırık Kebabı

Sırık kebabı, Kuzu ya da oğlak eti sırığa takılarak çevirilerek pişirildiği için bu kebabın adına sırık kebabı denir. Bu sırık kebabı zahmetl...
Devamını Oku

Adana Kebap Nasıl Yapılır

Adana kebap nasıl yapılır, Adana kebap Adana yöresine özgü olan fakat hemen hemen ülkemizin bütün bölgelerinde severek yenilen bir yemektir. Acı sevenle...
Devamını Oku

Urfa Kebap

Urfa kebap, bilindiği gibi günümüzde tüm ülkede çok sevilen kebap türleri arasında yer almaktadır. Çok eski zamanlarda ilk olarak Urfa'da yapılmış olan bu mü...
Devamını Oku

Mengen Kebabı

Mengen kebabı, adından da anlaşılacağı gibi Bolunun Mengen ilçesi ile özleşmiş bir kebap çeşididir. Bolu Mengen toprağın yeşile insanın yemeğe doyduğu bir y...
Devamını Oku

Kuyu Kebabı

Kuyu kebabı özel misafirler için hem çok lezzetli hem de zamanınızı almayan bir et yemeğidir. Hazırlama süresi oldukça kısa oluyor. Ama pişirme süresi b...
Devamını Oku

Karışık Kebap

Karışık Kebap, özellikle Adana Urfa Antep civarlarında oldukça fazlaca yapılan ve halk arasında sevilerek tüketilen kebap mangalda özellikle meşe odunu ile p...
Devamını Oku

Lokma Kebabı

Lokma Kebabı, kebabının lezzeti ile meşhur bir ülkeyiz ve lokma kebabı bu lezzetler arasında yer almakta. Lokma kebabının yapılışı biraz zahmetli ama ta...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Şiş Kebap Sosu
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Zırh Kebabı
Kebap Sosu
Fırında Çöp Şiş Kebap
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024