Kebap Çeşitleri

Kebap çeşitleri, ana yemek olarak tercih edilen kebaplar, birçok kişi tarafından sevilmektedir. Kebap çoğunlukla dışarı da tüketilen bir yemek olsa da evde de kolaylıkla yapılabilir. Doğu bölgesinde ev yemeği olarak da yapılan kebap çeşitleri acılı veya acısız olarak ikiye ayrılmaktadır. Damak zevkinize göre acısını ayarlayabilir ve sevdiklerinize güzel bir ziyafet yaşatabilirsiniz.

Kebap Çeşitleri


Adana Kebap İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1 kg dana kıyma
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı acı biber
  • 1 fiske tuz

Adana Kebap Nasıl Yapılır?


Adana kebap Adana bölgesin meşhur yemeklerinden biridir. Özelikle Adanalılar bu kebabı çok acı hazırlamakta ve acı ile tüketmektedir. Adana kebap için öncelikle kıymayı bir karıştırma kabının içerisine alın ve üzerine bir tane kuru soğanı rendeleyip ilave edin. Kuru soğanı kebabın içerisinde kullanmak istemeyenler tercih etmeyebilir. Kıymanın üzerine diğer kebap malzemelerini ilave edip yoğurmaya başlayın. 15 dakika kadar kıymalı harcı yoğurun ve sürenin ardından buzdolabına kaldırıp yarım saat kadar bekletin. Dinlenmiş olan kebabı buzdolabından çıkartın. Bir tutam kıymalı harçtan alın ve kebap şişlerine yassı olarak yapıştırın. Bu işlemi yaparken alinizi sürekli ıslatın. Aksi halde kebap şişlere yapışmayabilir. Hazırlanmış olan Adana kebapları ızgaranın üzerinde arkalı önlü olarak pişirin.
Eğer eviniz de ızgara yok ise fırının ızgara bölümüne şişleri takabilir veya fırında tepside de pişirebilirsiniz. Pişmiş olan Adana kebapları fırından alın ve sıcak olarak lavaşın arasına sarın. Arzu ederseniz yanına salata veya kuru soğan hazırlayıp sunum yapın.

Afiyet olsun.

Beğendili Kebap İçin Gerekli Malzemeleri
  • 300 gr kuzu eti
  • 3 diş sarımsak
  • 3 tane domates
  • 4 tane biber
  • Yeteri kadar su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
  • 2 defneyaprağı
  • 1 tane kuru soğan
Beğendi için
  • 6 tane patlıcan
  • 4 yemek kaşığı ın
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 şeker kaşığı karabiber
  • 100 gr kaşar peynir
  • Muskat
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
Beğendili Kebap Nasıl Yapılır?

Beğendili kebabın hazırlanmasına öncelikle kuru etleri ile başlayın. Kuzu etini küçük küp şeklinde doğrayın ve yanmaz bir tavanın içerisine alın. Etler suyunu verip çekene dek kısık ateş de pişirin. Pişmiş olan etlerin içerisine sıvıyağı ilave edin ve karıştırıp kavurun. Kavrulmuş olan etlerin içerisine ince kıyım yapılmış kuru soğanı ilave edin ve kısık ateş de soğanlar yumuşayana dek pişirin. Bu aşama da defne yapraklarını da etlerin içerisine ilave edebilirsiniz. Kuzu eti dana etine göre biraz kokulu olmaktadır. Kokusunun çıkması için defne yaprağı iyi bir seçim olabilir. Kebabın içerisine tuz, karabiber, salça, kırmızı pul biber, rendelenmiş sarımsak ve acı biber salçası ilave edip karıştırın. Malzemeleri biraz harmanladıktan sonra içerisine bir fincan su ilavesi yapın ev tencerenin kapağını kapatıp kısık ateş de pişirin. Kebabın beğendisini hazırlamak için de tencerenin içerisine sıvı yağı ilave edin. Yağ ısınınca içerisine unu ilave edin ve karıştırarak kavurun. Unun kokusu çıkınca tane patlıcanın kabuklarını soyun ve minik küp şeklinde doğrayın. Doğranmış ve yıkanmış olan patlıcanları unun bulunduğu tencerenin içerisine ilave edip karıştırın. Patlıcanlar hafif yumuşayınca içerisine karabiber, muskat rendesi, tuz ve sütü ilave edip karıştırın. Malzemenin pürüzsüz olması için bu aşama da mikser kullanabilirsiniz. Mikser ile karışımı çekin ve soğumadan içerisine kaşar peyniri rendesi ilave edip karıştırın. Hazırlanmış olan beğendi servis tabağının altına yerleştirip güzel şekilde yayın. Üzerine kaşık ile şekil verin. Ardından diğer tarafta pişmiş olan kuzu etli kebabı beğendinin üzerine yayın. Hazırlanmış olan beğendili kebabı sıcak olarak masaya alıp sevdiklerinize sunum yapın.

Afiyet olsun.

Ciğer Kebabı İçin gerekli Malzemeleri
  • 1 kilo ciğer
  • 4 diş sarımsak
  • 1 tane küçük boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 fiske kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 fiske karabiber
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
Ciğer Kebap Nasıl Yapılır?

1 tane ufak boy kuru soğanın kabuklarını soyun ve rendeleyin. Rendelenmiş olan kuru soğanın üzerine rendelenmiş sarımsakları ilave edin. Diğer taraftan tuz, kırmızı pul biber ve karabiberi de harcın içerisine ilave edip karıştırın. Doğranıp dilimlenmiş olan ciğerleri hazırlanmış olan sosun içerisine alın ve karıştırın. Sosun içerisine ilave edilen ciğerleri buzdolabına kaldırın ve yaklaşık 2 saat kadar bekletin. Sürenin ardından ciğerleri şişin üzerine takın ve ızgarada pişirin. Eğer evinizde ızgara yok ise fırında da pişirebilirsiniz. Bunun için çöp şişe taktığınız ciğerleri yağlanmış fırın tepsisinin üzerine alın ve 180 derecelik fırına gönderip pişirin.
21.01.2024 12:50:32
Kebap Çeşitleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kebap Çeşitleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kebap Çeşitleri"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Şiş Kebap Sosu

Şiş Kebap Sosu, et yemeklerinden olan şiş kebaplarının daha da lezzetli olması amacıyla belirli besin maddeleriyle marine edilmesi işlemiyle elde edilen kıva...
Devamını Oku

Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı

Kuşbaşı etli patlıcan kebabı, pilavların yanına çok yakışan bir yemek tarifidir. Tencerede güveçte ya da fırında yapılabilir. Sizin imkânlarınıza ve tercihle...
Devamını Oku

Zırh Kebabı

Zırh kebabı, Adana yöresine ait bir kebap türüdür. Bu kebap türünü diğer kebap çeşitlerinden ayıran en önemli özellik yapımı esnasında kullanılan ettir. Bu e...
Devamını Oku

Kebap Sosu

Kebap sosu, kebabın lezzetine lezzet katan bir unsurdur. Sos bazı kebapların olmazsa olmazıdır. Bazı kebaplar vardır ki üzerindeki sos olmadan başlı başına b...
Devamını Oku

Fırında Çöp Şiş Kebap

Fırında Çöp Şiş Kebap, Türk mutfaklarının olmazsa olmazları kebap çeşitleridir. Bunlardan biri de fırında çöp şiş kebaptır. Büyük küçük herkesin seve se...
Devamını Oku

Filiz Kebabı

Filiz KebabıFiliz kebabı oldukça lezzetli bir yemektir ve sunumu da oldukça güzeldir. Yemeklerde misafirlerinize sunabileceğin...
Devamını Oku

İskender Kebap Sosu

İskender kebap sosu, herkesin evinde rahatlıkla hazırlayabileceği kolay bir sostur. Evde hazırlanan bu iskender kebap sosu lokantalarda yediklerimizi aratmay...
Devamını Oku

Abugannuş Kebap

Abugannuş Kebap, patlıcan ve etin müthiş uyumu az rastlanır lezzetlerden bir tanesidir. Abugannuş kebabın kokusu sizi mest etmeye yeter. Köz patlıcanın ...
Devamını Oku

Fırında Adana Kebap

Fırında Adana Kebap, yapması kolay ve pratiktir. Lokanta da yediğiniz veya bir misafirlikte denk gelip yediğiniz kebapları artık sizde evinizde çok basi...
Devamını Oku

Adana Şiş Kebap

Adana şiş kebap; kebap çeşitleri içerisinde belki de en gözde yere sahip olan kebap türlerinden bir tanesidir. Adana kebap adı üzerinde Adana İline ait lezze...
Devamını Oku

Kuzu Kebabı

Kuzu kebabı; Eski çağlarda insanların yerleşik düzene geçtikleri ve ateşi buldukları zamandan bugüne kuzu kebabı yapılıp yenilmektedir. İlkel fırınlar icat e...
Devamını Oku

Güveçte Patlıcan Kebabı

Güveçte patlıcan kebabı, güveçte patlıcan kebabı kolay olarak yapılan yemek tariflerindendir. Kısa sürede malzemeler hazırlanır güvece eklenir ve fırına veri...
Devamını Oku

Büryan Kebabı

Büryan kebabı, ülkemizin her yerinde yapılan, ancak en fazla Siirt ve Bitlis yöresinde bilinen et yemeğidir. Ancak Siirt ve Bitlis yöresinde yapılan biryan k...
Devamını Oku

Sırık Kebabı

Sırık kebabı, Kuzu ya da oğlak eti sırığa takılarak çevirilerek pişirildiği için bu kebabın adına sırık kebabı denir. Bu sırık kebabı zahmetl...
Devamını Oku

Adana Kebap Nasıl Yapılır

Adana kebap nasıl yapılır, Adana kebap Adana yöresine özgü olan fakat hemen hemen ülkemizin bütün bölgelerinde severek yenilen bir yemektir. Acı sevenle...
Devamını Oku

Urfa Kebap

Urfa kebap, bilindiği gibi günümüzde tüm ülkede çok sevilen kebap türleri arasında yer almaktadır. Çok eski zamanlarda ilk olarak Urfa'da yapılmış olan bu mü...
Devamını Oku

Mengen Kebabı

Mengen kebabı, adından da anlaşılacağı gibi Bolunun Mengen ilçesi ile özleşmiş bir kebap çeşididir. Bolu Mengen toprağın yeşile insanın yemeğe doyduğu bir y...
Devamını Oku

Kuyu Kebabı

Kuyu kebabı özel misafirler için hem çok lezzetli hem de zamanınızı almayan bir et yemeğidir. Hazırlama süresi oldukça kısa oluyor. Ama pişirme süresi b...
Devamını Oku

Karışık Kebap

Karışık Kebap, özellikle Adana Urfa Antep civarlarında oldukça fazlaca yapılan ve halk arasında sevilerek tüketilen kebap mangalda özellikle meşe odunu ile p...
Devamını Oku

Lokma Kebabı

Lokma Kebabı, kebabının lezzeti ile meşhur bir ülkeyiz ve lokma kebabı bu lezzetler arasında yer almakta. Lokma kebabının yapılışı biraz zahmetli ama ta...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Şiş Kebap Sosu
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Zırh Kebabı
Kebap Sosu
Fırında Çöp Şiş Kebap
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024