Kafkas Kebabı

Kafkas Kebabı, Kafkas yöresine ait kebap tariflerinden biridir. Lezzet açısından mükemmel bir tadı olan Kafkas kebabını özel konuklarınız için gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz. Diğer kebap çeşitleri gibi pilav eşliğinde değil de ince kıyım yapılmış patates ile sunum yapılmaktadır. İçerisinde patates kızartması bulunduğu için bilhassa gençlerin favori kebapları arasın da yer alır.
Çocukların da çok seveceği Kafkas kebabını davetli konuklarınız için veya çat kapı gelen misafirlerinize kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.

Kafkas Kebabı İçin Gerekli Malzemeleri

  • 250 gr kuşbaşı dana eti
  • 1 tane iri boy kuru soğan
  • 1 tane sivri biber
  • 2 tane domates
  • 1 tane kırmızı köz biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 şeker kaşığı karabiber
  • 1 şeker kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 4 tane patates

Üzeri için

  • 1 kâse yoğurt
  • 1 şeker kaşığı tuz
  • 1 diş sarımsak

Kafkas Kebabı Nasıl Yapılır?


Kafkas kebabının hazırlanmasına et ile başlayın. Bunun için kuşbaşı doğranmış etleri yıkayıp suyunuz süzdürün. Ardından yanmaz tabanlı bir tencerenin içerisine etleri ilave edin ve kısık ateş de suyunu verip çekene dek pişirin. Etler suyunu çekince içerisine ilave edeceğiniz malzemeleri hazırlayın. Kuru soğanın kabuklarını soyun ve ince kıyım olacak şekilde doğrayın. Doğranmış olan kuru soğanları etlerin içerisine ilave edin.
Ardından biberleri de aynı şekilde doğrayıp ilave edin ve karıştırın. Sarımsağın kabuklarını soyun ve rendeleyin. Kalan baharatlar ve tuz ile etin bulunduğu tencerenin içerisine ilave edin. Bütün malzemeleri bir güzel harmanlayın ve etleri soteye devam edin. Eğer etler sert kalmış ise içerisine 1 çay bardağı sıcak su ilavesi yapın ve tencerenin kapağını kapatıp pişirmeye devam edin. Arzu ederseniz eğer etlerin malzemelerini ilave ettikten sonra düdüklü tencereye alıp 10 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır. Düdüklü tencere hızlı pişirdiği ve lezzetli bıraktığı için çok tercih edilmektedir. Özellikle de et yemeklerinin pişirilmesinde olmazsa olmazlardandır.

Diğer taraftan 4 tane patatesin kabuklarını soyun ve ortadan ikiye keskin bir bıçak yardımıyla patatesleri kesin. Yıkanmış ve kurutulmuş olan patatesleri rendenin kalın dişli yeri ile rendeleyin. Rendelenmiş olan patateslerin suyunu avucunuzun içerisine alıp sıkın. Kızgın yağın içerisine rendelenmiş olan patatesleri ilave edin ve kızartın. Kızartılan patatesleri servis tabağının üzerine alın. Patateslerin orta kısmını havuz gibi açın ve pişmiş olan etleri servis tabağının ortasına alın.

Kafkas kebabının sosunu hazırlamak için de bir kâsenin içerisine yoğurt ilave edin. Yoğurdun üzerine de 2 diş sarımsağı rendeleyin. Tuzu da ilave edip karıştırın. Hazırlanmış olan yoğurtlu karışımı etlerin üzerine gezdirin. Eğer farklı bir görsellik isterseniz yoğurdu patateslerin üzerine gezdirip onun üzerine de etleri ilave edebilirsiniz. Sunum şekli tamamen göz ve damak zevkinize kalmış bir durumdur. Hazır olan Kafkas kebabını sunum yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
20.01.2024 10:25:05
Kafkas Kebabı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kafkas Kebabı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kafkas Kebabı"
Merhabalar ben de akşam aile büyüklerimizi yemeğe çağıracağım ve özel bir yemek yapmak istiyorum sevebilecekleri bir yemek bu. Fakat patatesleri kızartıp üzerine yoğurt dökünce patatesler yumusayip hamur gibi olur diye korkuyorum. O zaman tadı bozulur mu acaba nasıl yapabilirim yoğurdu yan tarafına koysam üzerine dökmesem olur mu
Ayse . 24.10.2018 13:10:42

Şiş Kebap Sosu

Şiş Kebap Sosu, et yemeklerinden olan şiş kebaplarının daha da lezzetli olması amacıyla belirli besin maddeleriyle marine edilmesi işlemiyle elde edilen kıva...
Devamını Oku

Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı

Kuşbaşı etli patlıcan kebabı, pilavların yanına çok yakışan bir yemek tarifidir. Tencerede güveçte ya da fırında yapılabilir. Sizin imkânlarınıza ve tercihle...
Devamını Oku

Zırh Kebabı

Zırh kebabı, Adana yöresine ait bir kebap türüdür. Bu kebap türünü diğer kebap çeşitlerinden ayıran en önemli özellik yapımı esnasında kullanılan ettir. Bu e...
Devamını Oku

Kebap Sosu

Kebap sosu, kebabın lezzetine lezzet katan bir unsurdur. Sos bazı kebapların olmazsa olmazıdır. Bazı kebaplar vardır ki üzerindeki sos olmadan başlı başına b...
Devamını Oku

Fırında Çöp Şiş Kebap

Fırında Çöp Şiş Kebap, Türk mutfaklarının olmazsa olmazları kebap çeşitleridir. Bunlardan biri de fırında çöp şiş kebaptır. Büyük küçük herkesin seve se...
Devamını Oku

Filiz Kebabı

Filiz KebabıFiliz kebabı oldukça lezzetli bir yemektir ve sunumu da oldukça güzeldir. Yemeklerde misafirlerinize sunabileceğin...
Devamını Oku

İskender Kebap Sosu

İskender kebap sosu, herkesin evinde rahatlıkla hazırlayabileceği kolay bir sostur. Evde hazırlanan bu iskender kebap sosu lokantalarda yediklerimizi aratmay...
Devamını Oku

Abugannuş Kebap

Abugannuş Kebap, patlıcan ve etin müthiş uyumu az rastlanır lezzetlerden bir tanesidir. Abugannuş kebabın kokusu sizi mest etmeye yeter. Köz patlıcanın ...
Devamını Oku

Fırında Adana Kebap

Fırında Adana Kebap, yapması kolay ve pratiktir. Lokanta da yediğiniz veya bir misafirlikte denk gelip yediğiniz kebapları artık sizde evinizde çok basi...
Devamını Oku

Adana Şiş Kebap

Adana şiş kebap; kebap çeşitleri içerisinde belki de en gözde yere sahip olan kebap türlerinden bir tanesidir. Adana kebap adı üzerinde Adana İline ait lezze...
Devamını Oku

Kuzu Kebabı

Kuzu kebabı; Eski çağlarda insanların yerleşik düzene geçtikleri ve ateşi buldukları zamandan bugüne kuzu kebabı yapılıp yenilmektedir. İlkel fırınlar icat e...
Devamını Oku

Güveçte Patlıcan Kebabı

Güveçte patlıcan kebabı, güveçte patlıcan kebabı kolay olarak yapılan yemek tariflerindendir. Kısa sürede malzemeler hazırlanır güvece eklenir ve fırına veri...
Devamını Oku

Büryan Kebabı

Büryan kebabı, ülkemizin her yerinde yapılan, ancak en fazla Siirt ve Bitlis yöresinde bilinen et yemeğidir. Ancak Siirt ve Bitlis yöresinde yapılan biryan k...
Devamını Oku

Sırık Kebabı

Sırık kebabı, Kuzu ya da oğlak eti sırığa takılarak çevirilerek pişirildiği için bu kebabın adına sırık kebabı denir. Bu sırık kebabı zahmetl...
Devamını Oku

Adana Kebap Nasıl Yapılır

Adana kebap nasıl yapılır, Adana kebap Adana yöresine özgü olan fakat hemen hemen ülkemizin bütün bölgelerinde severek yenilen bir yemektir. Acı sevenle...
Devamını Oku

Urfa Kebap

Urfa kebap, bilindiği gibi günümüzde tüm ülkede çok sevilen kebap türleri arasında yer almaktadır. Çok eski zamanlarda ilk olarak Urfa'da yapılmış olan bu mü...
Devamını Oku

Mengen Kebabı

Mengen kebabı, adından da anlaşılacağı gibi Bolunun Mengen ilçesi ile özleşmiş bir kebap çeşididir. Bolu Mengen toprağın yeşile insanın yemeğe doyduğu bir y...
Devamını Oku

Kuyu Kebabı

Kuyu kebabı özel misafirler için hem çok lezzetli hem de zamanınızı almayan bir et yemeğidir. Hazırlama süresi oldukça kısa oluyor. Ama pişirme süresi b...
Devamını Oku

Karışık Kebap

Karışık Kebap, özellikle Adana Urfa Antep civarlarında oldukça fazlaca yapılan ve halk arasında sevilerek tüketilen kebap mangalda özellikle meşe odunu ile p...
Devamını Oku

Lokma Kebabı

Lokma Kebabı, kebabının lezzeti ile meşhur bir ülkeyiz ve lokma kebabı bu lezzetler arasında yer almakta. Lokma kebabının yapılışı biraz zahmetli ama ta...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Şiş Kebap Sosu
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Zırh Kebabı
Kebap Sosu
Fırında Çöp Şiş Kebap
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024