Kafkas Kebabı, Kafkas yöresine ait kebap tariflerinden biridir. Lezzet açısından mükemmel bir tadı olan Kafkas kebabını özel konuklarınız için gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz. Diğer kebap çeşitleri gibi pilav eşliğinde değil de ince kıyım yapılmış patates ile sunum yapılmaktadır. İçerisinde patates kızartması bulunduğu için bilhassa gençlerin favori kebapları arasın da yer alır.
Çocukların da çok seveceği Kafkas kebabını davetli konuklarınız için veya çat kapı gelen misafirlerinize kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.
Kafkas Kebabı İçin Gerekli Malzemeleri
- 250 gr kuşbaşı dana eti
- 1 tane iri boy kuru soğan
- 1 tane sivri biber
- 2 tane domates
- 1 tane kırmızı köz biber
- 2 diş sarımsak
- 1 şeker kaşığı karabiber
- 1 şeker kaşığı kırmızı pul biber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 4 tane patates
Üzeri için
- 1 kâse yoğurt
- 1 şeker kaşığı tuz
- 1 diş sarımsak
Kafkas Kebabı Nasıl Yapılır?
Kafkas kebabının hazırlanmasına et ile başlayın. Bunun için kuşbaşı doğranmış etleri yıkayıp suyunuz süzdürün. Ardından yanmaz tabanlı bir tencerenin içerisine etleri ilave edin ve kısık ateş de suyunu verip çekene dek pişirin. Etler suyunu çekince içerisine ilave edeceğiniz malzemeleri hazırlayın. Kuru soğanın kabuklarını soyun ve ince kıyım olacak şekilde doğrayın. Doğranmış olan kuru soğanları etlerin içerisine ilave edin.
Ardından biberleri de aynı şekilde doğrayıp ilave edin ve karıştırın. Sarımsağın kabuklarını soyun ve rendeleyin. Kalan baharatlar ve tuz ile etin bulunduğu tencerenin içerisine ilave edin. Bütün malzemeleri bir güzel harmanlayın ve etleri soteye devam edin. Eğer etler sert kalmış ise içerisine 1 çay bardağı sıcak su ilavesi yapın ve tencerenin kapağını kapatıp pişirmeye devam edin. Arzu ederseniz eğer etlerin malzemelerini ilave ettikten sonra düdüklü tencereye alıp 10 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır. Düdüklü tencere hızlı pişirdiği ve lezzetli bıraktığı için çok tercih edilmektedir. Özellikle de et yemeklerinin pişirilmesinde olmazsa olmazlardandır.
Diğer taraftan 4 tane patatesin kabuklarını soyun ve ortadan ikiye keskin bir bıçak yardımıyla patatesleri kesin. Yıkanmış ve kurutulmuş olan patatesleri rendenin kalın dişli yeri ile rendeleyin. Rendelenmiş olan patateslerin suyunu avucunuzun içerisine alıp sıkın. Kızgın yağın içerisine rendelenmiş olan patatesleri ilave edin ve kızartın. Kızartılan patatesleri servis tabağının üzerine alın. Patateslerin orta kısmını havuz gibi açın ve pişmiş olan etleri servis tabağının ortasına alın.
Kafkas kebabının sosunu hazırlamak için de bir kâsenin içerisine yoğurt ilave edin. Yoğurdun üzerine de 2 diş sarımsağı rendeleyin. Tuzu da ilave edip karıştırın. Hazırlanmış olan yoğurtlu karışımı etlerin üzerine gezdirin. Eğer farklı bir görsellik isterseniz yoğurdu patateslerin üzerine gezdirip onun üzerine de etleri ilave edebilirsiniz. Sunum şekli tamamen göz ve damak zevkinize kalmış bir durumdur. Hazır olan Kafkas kebabını sunum yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.