Lezzetli bir kuzu eti pişirmeyi başarmanın en önemli sırrı etin terbiye edilmesidir. Bunun için eti bir gün öncesinden marine etmeniz gerekir. Kuzu etini terbiye etmek için kuru soğanı rendeleyin ve sulanmasını bekleyin.
Soğan bir süre sonra sulanacaktır. Sulanan soğan rendesini sıkın ve posasını atın. Elde edilen suyu derin bir kabın içerisine boşaltın. İçine sarımsak tozu, zeytinyağı, karabiber ve kekiği ekleyerek karıştırın. Üzerine çok ufak olmayacak şekilde doğranan kuzu etini atın ve elinizle sosu iyice yemesini sağlayın. Etin kapağını kapatarak serin bir yerde bir gece dinlendirin. Ertesi gün sebzeleri yıkayın ve arzu ettiğiniz büyüklükte doğrayın. Terbiye edilen etin içerisine tuzu da ilave edin. Tahta şişe uygun gördüğünüz şekilde et ve sebzeleri belli bir sıraya göre dizin. Bu işlemi tüm malzeme bitinceye kadar devam ettirin. Çöp şişleri bir borcama dizin ve fırında 175 derecede pişirin. Kuzu eti çabuk pişer. Fakat diğer kırmızı etler gibi değerlendirerek sakın yağlarını atmayın. Et bu yağ ile lezzetli olur ve daha hızlı pişer.
Evde şiş kebap hazır. Arzu ederseniz yanına pilav yerine patates püresi ya da patates kızartması da yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.