Etli İslim Kebabı

Etli İslim Kebabı, Kebap çeşitleri içerisinde en çok tercih edilen etli islim kebabının yapılışı da çok kolaydır. Her yaş grubunun tercih ettiği ve lezzetiyle dillerden düşmeyen islim kebabını tarifi şu şekildedir;

Etli İslim Kebabı Malzemeleri

  • Yarım kilo parça kuzu eti
  • 1 adet orta boy yemeklik kuru soğan
  • 2 adet orta boy domates
  • 2 su bardağı su
  • 5 adet patlıcan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Etli İslim Kebabı Sosu için

  • 4 adet domates

Etli İslim Kebabı Nasıl Yapılır?


Öncelikle eti küp-küp doğrayın.
Daha sonra bir tencerenin içine domatesleri doğradığınız etleri ve yemeklik doğradığınız soğanları ilave edin. Malzemelerin tencerenin dibine yapışmaması için sık sık karıştırın. Belli bir süre sonra malzemeler suyunu bırakacaktır. Eti yumuşayıncaya kadar pişirin. Et pişmeye yakın tuzunu, baharatlarını ekleyin ve karıştırın. Bir süre bu şekilde pişirdikten sonra suyunu süzün ve bir kaba alın. Bu suyu daha sonra sos için kullanacaksınız. İç harcı hazırladıktan sonra patlıcanları uzunlamasına bir cm kalınlığında dilimleyin. Dilimlediğiniz patlıcanları bir süre tuzlu suda bekletin. Böylece patlıcanların acısı varsa gidecektir. Bir süre beklettikten sonra patlıcanları sudan çıkarın ve kurutun. Kuruttuktan sonra kızgın yağda kızartın. Kızarttığınız patlıcan dilimlerinin iki tanesini çapraz olacak şekilde tabağa yerleştirin. Daha sonra patlıcanların ortasına hazırladığınız eti yerleştirin ve patlıcanların uç kısımlarını etin üzerine kapatın.
Kapattıktan sonra açılmaması için patlıcanların üzerine birer kürdan batırın. Diğer patlıcanlara da aynı işlemi uygulayın ve fırın tepsisine dizin. Daha sonra en üstüne domates ve biber dilimleri koyabilirsiniz. Bu işlemi tamamladıktan sonra sosunu hazırlayın. Sosu için ayırdığınız etin suyuna domatesleri rendeleyip tuz ilave edin ve karıştırın. Hazırladığınız sosu eşit olacak şekilde patlıcanların üzerinden gezdirin. Daha sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin. Sıcak sıcak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
19.01.2024 03:59:55
Etli İslim Kebabı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Etli İslim Kebabı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Etli İslim Kebabı"
Merhaba ben kebab yapmayı et yemeklerini yapmayı ve yemeyi çok severim bu tarif de çok pratik gözüküyor ama bence zor eti kurutmadan yapmaam için özel bir yöntem püf noktası var mı nasıl bir soğan kullanmalıyım su eklesem et pişerken ya da kebabı düdüklü tencere de pişirsem güzel olur mu sizce
Çırağ . 02.11.2018 13:11:42

Şiş Kebap Sosu

Şiş Kebap Sosu, et yemeklerinden olan şiş kebaplarının daha da lezzetli olması amacıyla belirli besin maddeleriyle marine edilmesi işlemiyle elde edilen kıva...
Devamını Oku

Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı

Kuşbaşı etli patlıcan kebabı, pilavların yanına çok yakışan bir yemek tarifidir. Tencerede güveçte ya da fırında yapılabilir. Sizin imkânlarınıza ve tercihle...
Devamını Oku

Zırh Kebabı

Zırh kebabı, Adana yöresine ait bir kebap türüdür. Bu kebap türünü diğer kebap çeşitlerinden ayıran en önemli özellik yapımı esnasında kullanılan ettir. Bu e...
Devamını Oku

Kebap Sosu

Kebap sosu, kebabın lezzetine lezzet katan bir unsurdur. Sos bazı kebapların olmazsa olmazıdır. Bazı kebaplar vardır ki üzerindeki sos olmadan başlı başına b...
Devamını Oku

Fırında Çöp Şiş Kebap

Fırında Çöp Şiş Kebap, Türk mutfaklarının olmazsa olmazları kebap çeşitleridir. Bunlardan biri de fırında çöp şiş kebaptır. Büyük küçük herkesin seve se...
Devamını Oku

Filiz Kebabı

Filiz KebabıFiliz kebabı oldukça lezzetli bir yemektir ve sunumu da oldukça güzeldir. Yemeklerde misafirlerinize sunabileceğin...
Devamını Oku

İskender Kebap Sosu

İskender kebap sosu, herkesin evinde rahatlıkla hazırlayabileceği kolay bir sostur. Evde hazırlanan bu iskender kebap sosu lokantalarda yediklerimizi aratmay...
Devamını Oku

Abugannuş Kebap

Abugannuş Kebap, patlıcan ve etin müthiş uyumu az rastlanır lezzetlerden bir tanesidir. Abugannuş kebabın kokusu sizi mest etmeye yeter. Köz patlıcanın ...
Devamını Oku

Fırında Adana Kebap

Fırında Adana Kebap, yapması kolay ve pratiktir. Lokanta da yediğiniz veya bir misafirlikte denk gelip yediğiniz kebapları artık sizde evinizde çok basi...
Devamını Oku

Adana Şiş Kebap

Adana şiş kebap; kebap çeşitleri içerisinde belki de en gözde yere sahip olan kebap türlerinden bir tanesidir. Adana kebap adı üzerinde Adana İline ait lezze...
Devamını Oku

Kuzu Kebabı

Kuzu kebabı; Eski çağlarda insanların yerleşik düzene geçtikleri ve ateşi buldukları zamandan bugüne kuzu kebabı yapılıp yenilmektedir. İlkel fırınlar icat e...
Devamını Oku

Güveçte Patlıcan Kebabı

Güveçte patlıcan kebabı, güveçte patlıcan kebabı kolay olarak yapılan yemek tariflerindendir. Kısa sürede malzemeler hazırlanır güvece eklenir ve fırına veri...
Devamını Oku

Büryan Kebabı

Büryan kebabı, ülkemizin her yerinde yapılan, ancak en fazla Siirt ve Bitlis yöresinde bilinen et yemeğidir. Ancak Siirt ve Bitlis yöresinde yapılan biryan k...
Devamını Oku

Sırık Kebabı

Sırık kebabı, Kuzu ya da oğlak eti sırığa takılarak çevirilerek pişirildiği için bu kebabın adına sırık kebabı denir. Bu sırık kebabı zahmetl...
Devamını Oku

Adana Kebap Nasıl Yapılır

Adana kebap nasıl yapılır, Adana kebap Adana yöresine özgü olan fakat hemen hemen ülkemizin bütün bölgelerinde severek yenilen bir yemektir. Acı sevenle...
Devamını Oku

Urfa Kebap

Urfa kebap, bilindiği gibi günümüzde tüm ülkede çok sevilen kebap türleri arasında yer almaktadır. Çok eski zamanlarda ilk olarak Urfa'da yapılmış olan bu mü...
Devamını Oku

Mengen Kebabı

Mengen kebabı, adından da anlaşılacağı gibi Bolunun Mengen ilçesi ile özleşmiş bir kebap çeşididir. Bolu Mengen toprağın yeşile insanın yemeğe doyduğu bir y...
Devamını Oku

Kuyu Kebabı

Kuyu kebabı özel misafirler için hem çok lezzetli hem de zamanınızı almayan bir et yemeğidir. Hazırlama süresi oldukça kısa oluyor. Ama pişirme süresi b...
Devamını Oku

Karışık Kebap

Karışık Kebap, özellikle Adana Urfa Antep civarlarında oldukça fazlaca yapılan ve halk arasında sevilerek tüketilen kebap mangalda özellikle meşe odunu ile p...
Devamını Oku

Lokma Kebabı

Lokma Kebabı, kebabının lezzeti ile meşhur bir ülkeyiz ve lokma kebabı bu lezzetler arasında yer almakta. Lokma kebabının yapılışı biraz zahmetli ama ta...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Şiş Kebap Sosu
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Zırh Kebabı
Kebap Sosu
Fırında Çöp Şiş Kebap
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024