Et Kebap

Et Kebap, kebap büyük küçük herkes tarafından sevilerek ve beğenilerek tüketilen en lezzetli yemek çeşitlerinden birisidir. Her yörenin kendisine ait olan birbirinden lezzetli et kebap çeşitleri bulunmaktadır. Özellikle doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu Bölgelerinde bin bir çeşit kebaplar yapılmaktadır. Kebapta en önemli püf nokta kullanılan etin lezzetli bir hale getirilmesidir.
Her yörede yapılan et kebap için farklı malzemeler kullanılmaktadır. İsterseniz et kebabı sebzelerle hazırlayın, isterseniz mangal üzerinde pişirilecek kıvamda ayarlayın. Bu tamamen sizin damak zevkinize kalmıştır. Çoğunlukla dışarıda hazır olarak tüketilen et kebabı hamarat olan hanımlar evde kolaylıkla hazırlayabilir. Önemli olan tarifin düzgün olarak tatbik edilmesi ve ölçülerin doğru olarak uygulanmasıdır.

Et Kebap İçin Gerekli Olan Malzemeleri

  • 400 gram dana kuşbaşı
  • 2 adet patlıcan
  • 100 gram tereyağı
  • 3 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 su bardağı süt
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Yeterli miktarda tuz
  • Hindistan cevizi
  • Sıcak kaynamış su

Et Kebabın Nasıl Yapılır?


İlk önce patlıcanları közleme tavasının içerisinde közleyin. Közlenen patlıcanları kabuğundan ayırıp temizledikten sonra tuzlu suyun içerisine koyalım. Ardından patlıcanları suyun içinden çıkarıp suyunu iyice sıkarak süzelim ve kesim tahtasının üzerinde ince kıyalım.
Tere yağın yarısını tavanın içerisine alalım, eridikten sonra unu ilave edip kokusu çıkıncaya kadar kavuralım. Daha sonra hazırladığımız patlıcanları ekleyelim ve sütünü, tuzunu ve Hindistan cevizini ilave edip karıştıralım. En son rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip 5-6 dakika pişirelim. Tere yağın kalan kısmını eritelim, kuru soğanın kabuğunu soyduktan sonra yemeklik olacak şekilde doğrayalım ve tereyağına ilave edelim. Kuru soğan sotelenince içine kuşbaşı etleri ilave edip 10 dakika kadar kavuralım. Ardından biber ve domates salçasını ve yeterli tuzunu aklayarak karıştıralım. Daha sonra etlerin üzerini geçecek kasar sıcak kaynamış suyu tavaya ilave edelim. Ocağın altını kısalım ve yaklaşık 25-30 dakika daha kuşbaşı etler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Servis tabağının içerisine önce patlıcanlı beğendiyi üzerine de et kebabı yayalım. Ardından sıcak olarak servis yapalım.

Afiyet olsun.
22.01.2024 01:10:26
Et Kebap ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Et Kebap Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Et Kebap"
Et kebabı çok yerde tükettim ama yapabilen çok fazla yer yok. kıymayı alan artık et kebap yapıyor ve çok lezzetli olmuyor. Ankarada et kebabı doğru düzgün yapan herhangi bir öneri yeriniz var mıdır?
Zevra . 01.10.2018 23:01:53

Şiş Kebap Sosu

Şiş Kebap Sosu, et yemeklerinden olan şiş kebaplarının daha da lezzetli olması amacıyla belirli besin maddeleriyle marine edilmesi işlemiyle elde edilen kıva...
Devamını Oku

Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı

Kuşbaşı etli patlıcan kebabı, pilavların yanına çok yakışan bir yemek tarifidir. Tencerede güveçte ya da fırında yapılabilir. Sizin imkânlarınıza ve tercihle...
Devamını Oku

Zırh Kebabı

Zırh kebabı, Adana yöresine ait bir kebap türüdür. Bu kebap türünü diğer kebap çeşitlerinden ayıran en önemli özellik yapımı esnasında kullanılan ettir. Bu e...
Devamını Oku

Kebap Sosu

Kebap sosu, kebabın lezzetine lezzet katan bir unsurdur. Sos bazı kebapların olmazsa olmazıdır. Bazı kebaplar vardır ki üzerindeki sos olmadan başlı başına b...
Devamını Oku

Fırında Çöp Şiş Kebap

Fırında Çöp Şiş Kebap, Türk mutfaklarının olmazsa olmazları kebap çeşitleridir. Bunlardan biri de fırında çöp şiş kebaptır. Büyük küçük herkesin seve se...
Devamını Oku

Filiz Kebabı

Filiz KebabıFiliz kebabı oldukça lezzetli bir yemektir ve sunumu da oldukça güzeldir. Yemeklerde misafirlerinize sunabileceğin...
Devamını Oku

İskender Kebap Sosu

İskender kebap sosu, herkesin evinde rahatlıkla hazırlayabileceği kolay bir sostur. Evde hazırlanan bu iskender kebap sosu lokantalarda yediklerimizi aratmay...
Devamını Oku

Abugannuş Kebap

Abugannuş Kebap, patlıcan ve etin müthiş uyumu az rastlanır lezzetlerden bir tanesidir. Abugannuş kebabın kokusu sizi mest etmeye yeter. Köz patlıcanın ...
Devamını Oku

Fırında Adana Kebap

Fırında Adana Kebap, yapması kolay ve pratiktir. Lokanta da yediğiniz veya bir misafirlikte denk gelip yediğiniz kebapları artık sizde evinizde çok basi...
Devamını Oku

Adana Şiş Kebap

Adana şiş kebap; kebap çeşitleri içerisinde belki de en gözde yere sahip olan kebap türlerinden bir tanesidir. Adana kebap adı üzerinde Adana İline ait lezze...
Devamını Oku

Kuzu Kebabı

Kuzu kebabı; Eski çağlarda insanların yerleşik düzene geçtikleri ve ateşi buldukları zamandan bugüne kuzu kebabı yapılıp yenilmektedir. İlkel fırınlar icat e...
Devamını Oku

Güveçte Patlıcan Kebabı

Güveçte patlıcan kebabı, güveçte patlıcan kebabı kolay olarak yapılan yemek tariflerindendir. Kısa sürede malzemeler hazırlanır güvece eklenir ve fırına veri...
Devamını Oku

Büryan Kebabı

Büryan kebabı, ülkemizin her yerinde yapılan, ancak en fazla Siirt ve Bitlis yöresinde bilinen et yemeğidir. Ancak Siirt ve Bitlis yöresinde yapılan biryan k...
Devamını Oku

Sırık Kebabı

Sırık kebabı, Kuzu ya da oğlak eti sırığa takılarak çevirilerek pişirildiği için bu kebabın adına sırık kebabı denir. Bu sırık kebabı zahmetl...
Devamını Oku

Adana Kebap Nasıl Yapılır

Adana kebap nasıl yapılır, Adana kebap Adana yöresine özgü olan fakat hemen hemen ülkemizin bütün bölgelerinde severek yenilen bir yemektir. Acı sevenle...
Devamını Oku

Urfa Kebap

Urfa kebap, bilindiği gibi günümüzde tüm ülkede çok sevilen kebap türleri arasında yer almaktadır. Çok eski zamanlarda ilk olarak Urfa'da yapılmış olan bu mü...
Devamını Oku

Mengen Kebabı

Mengen kebabı, adından da anlaşılacağı gibi Bolunun Mengen ilçesi ile özleşmiş bir kebap çeşididir. Bolu Mengen toprağın yeşile insanın yemeğe doyduğu bir y...
Devamını Oku

Kuyu Kebabı

Kuyu kebabı özel misafirler için hem çok lezzetli hem de zamanınızı almayan bir et yemeğidir. Hazırlama süresi oldukça kısa oluyor. Ama pişirme süresi b...
Devamını Oku

Karışık Kebap

Karışık Kebap, özellikle Adana Urfa Antep civarlarında oldukça fazlaca yapılan ve halk arasında sevilerek tüketilen kebap mangalda özellikle meşe odunu ile p...
Devamını Oku

Lokma Kebabı

Lokma Kebabı, kebabının lezzeti ile meşhur bir ülkeyiz ve lokma kebabı bu lezzetler arasında yer almakta. Lokma kebabının yapılışı biraz zahmetli ama ta...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Şiş Kebap Sosu
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Zırh Kebabı
Kebap Sosu
Fırında Çöp Şiş Kebap
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024