Çökertme Kebabı

Çökertme kebabı, bu yemek Ege bölgesine ait bir kebap türüdür daha çok Bodrum'a özgü bir yemektir. Bodrum kebabı çentik kebabı da denir. Bir arada sevilen yenilen lezzetlerin aynı tabakta toplanması şeklinde yapılmış ve kabul görmüş bir yemek tarifidir. Bu kebap ismini Türkiye genelinde de bilinen çökertme türküsünden almıştır. Çok lezzetli kebap tariflerinden biridir.
Bodrum a gidip çökertme kebabı yemeden dönmemek gerekir. Evde de rahatlıkla yapılabilecek olan kebap tariflerinden biridir. Yapımı kolay olan bir tariftir, özel misafirlerinize sevdiklerinize muhakkak yapmanız tattırmanız gereken bir tariftir. Bir defa tadınca sürekli yapmak isteyeceğiniz bir yemektir. Evde yapımı için gerekli malzemeler ve tarifi.

Çökertme kebabı yapımı için gerekli malzemeler

  • İki adet kızartmalık patates
  • Yarım kilo bonfile et
  • Üç yemek kaşığı tereyağı
  • Karabiber
  • Beş altı adet sivri biber
  • Sıvı yağ

Etini marine etmek için gerekli malzemeler

  • Bir su bardağı süt
  • Bir adet orta boy kuru soğan
  • Üç dört diş sarımsak
  • Bir çay kaşığı kimyon
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Bir çay kaşığı pul biber
  • Bir çay kaşığı nane
  • Bir adet kırmızı biber
  • Bir adet yeşil biber

Sosu için gerekli malzemeler

  • İki diş sarımsak
  • İki kâse yoğurt
  • Bir yemek kaşığı tereyağı
  • Bir yemek kaşığı domates salçası
  • Bir çay kaşığı nane
  • Bir çay kaşığı pul biber
  • Tuz
Çökertme kebabı nasıl yapılır?

Çökertme kebabı yapımı için ilk olarak yarım kilo bonfile et jülyen kesim olarak doğranır.
Bir kenara alınır. Bu sırada eti marine etmek için gerekli olan malzemeler hazırlanır. Öncelikli olarak soğan ve sarımsak soyulur, soğanı dört parçaya ayırın ve rondoya atın ve çekmeye başlayın ardından soyduğunuz sarımsakları da ilave edin. Kırmızı ve yeşil biberi de birkaç parçaya ayırıp rondoya koyun ve hepsini rondodan çekin. Derin bir kaba alın bir su bardağı süt ve baharatları da bu kaba ekleyin ve iyice karıştırın. Daha önceden doğranmış etleri bu sosun içerisine koyun ve vaktiniz varsa on saat kadar bekletin. Vaktiniz yok ise en az iki saat bekletin. Bir teflon tavaya tereyağını ilave edin ve yağ ısınınca marine edilmiş etleri içerisine alın. Suyunu salıp tekrar çekene kadar kısık ateş de pişirin. Etler pişerken iki adet patatesi soyun ve yıkayın ardından kibrit çöpü şeklinde doğrayın ve bir tavaya bolca sıvı yağ ekleyip ocağa alın. Yağ kızarınca patatesleri içerisine atın ve kızartın kızaran patatesleri servis tabağına alın ve ardından biberleri kızartın. Biberleri de servis tabağının kenarına dekor şeklinde dizin. Etler pişince etleri de patateslerin üzerine alın ardından iki diş sarımsağı iki kâse yoğurt içerisine ezin ve iyice karıştırdıktan sonra etlerin üzerine dökün. Son olarak bir yemek kaşığı tereyağını bir tavaya alın ve üzerine bir kaşık domates salçası ilave edin ardından nane ve pul biber ekleyip kavurun ve yemeğin üzerine ilave edin. Servis tabağınızı kızartılmış domates maydanoz kırmızı biber ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.
21.01.2024 06:30:40
Çökertme Kebabı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Çökertme Kebabı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Çökertme Kebabı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Şiş Kebap Sosu

Şiş Kebap Sosu, et yemeklerinden olan şiş kebaplarının daha da lezzetli olması amacıyla belirli besin maddeleriyle marine edilmesi işlemiyle elde edilen kıva...
Devamını Oku

Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı

Kuşbaşı etli patlıcan kebabı, pilavların yanına çok yakışan bir yemek tarifidir. Tencerede güveçte ya da fırında yapılabilir. Sizin imkânlarınıza ve tercihle...
Devamını Oku

Zırh Kebabı

Zırh kebabı, Adana yöresine ait bir kebap türüdür. Bu kebap türünü diğer kebap çeşitlerinden ayıran en önemli özellik yapımı esnasında kullanılan ettir. Bu e...
Devamını Oku

Kebap Sosu

Kebap sosu, kebabın lezzetine lezzet katan bir unsurdur. Sos bazı kebapların olmazsa olmazıdır. Bazı kebaplar vardır ki üzerindeki sos olmadan başlı başına b...
Devamını Oku

Fırında Çöp Şiş Kebap

Fırında Çöp Şiş Kebap, Türk mutfaklarının olmazsa olmazları kebap çeşitleridir. Bunlardan biri de fırında çöp şiş kebaptır. Büyük küçük herkesin seve se...
Devamını Oku

Filiz Kebabı

Filiz KebabıFiliz kebabı oldukça lezzetli bir yemektir ve sunumu da oldukça güzeldir. Yemeklerde misafirlerinize sunabileceğin...
Devamını Oku

İskender Kebap Sosu

İskender kebap sosu, herkesin evinde rahatlıkla hazırlayabileceği kolay bir sostur. Evde hazırlanan bu iskender kebap sosu lokantalarda yediklerimizi aratmay...
Devamını Oku

Abugannuş Kebap

Abugannuş Kebap, patlıcan ve etin müthiş uyumu az rastlanır lezzetlerden bir tanesidir. Abugannuş kebabın kokusu sizi mest etmeye yeter. Köz patlıcanın ...
Devamını Oku

Fırında Adana Kebap

Fırında Adana Kebap, yapması kolay ve pratiktir. Lokanta da yediğiniz veya bir misafirlikte denk gelip yediğiniz kebapları artık sizde evinizde çok basi...
Devamını Oku

Adana Şiş Kebap

Adana şiş kebap; kebap çeşitleri içerisinde belki de en gözde yere sahip olan kebap türlerinden bir tanesidir. Adana kebap adı üzerinde Adana İline ait lezze...
Devamını Oku

Kuzu Kebabı

Kuzu kebabı; Eski çağlarda insanların yerleşik düzene geçtikleri ve ateşi buldukları zamandan bugüne kuzu kebabı yapılıp yenilmektedir. İlkel fırınlar icat e...
Devamını Oku

Güveçte Patlıcan Kebabı

Güveçte patlıcan kebabı, güveçte patlıcan kebabı kolay olarak yapılan yemek tariflerindendir. Kısa sürede malzemeler hazırlanır güvece eklenir ve fırına veri...
Devamını Oku

Büryan Kebabı

Büryan kebabı, ülkemizin her yerinde yapılan, ancak en fazla Siirt ve Bitlis yöresinde bilinen et yemeğidir. Ancak Siirt ve Bitlis yöresinde yapılan biryan k...
Devamını Oku

Sırık Kebabı

Sırık kebabı, Kuzu ya da oğlak eti sırığa takılarak çevirilerek pişirildiği için bu kebabın adına sırık kebabı denir. Bu sırık kebabı zahmetl...
Devamını Oku

Adana Kebap Nasıl Yapılır

Adana kebap nasıl yapılır, Adana kebap Adana yöresine özgü olan fakat hemen hemen ülkemizin bütün bölgelerinde severek yenilen bir yemektir. Acı sevenle...
Devamını Oku

Urfa Kebap

Urfa kebap, bilindiği gibi günümüzde tüm ülkede çok sevilen kebap türleri arasında yer almaktadır. Çok eski zamanlarda ilk olarak Urfa'da yapılmış olan bu mü...
Devamını Oku

Mengen Kebabı

Mengen kebabı, adından da anlaşılacağı gibi Bolunun Mengen ilçesi ile özleşmiş bir kebap çeşididir. Bolu Mengen toprağın yeşile insanın yemeğe doyduğu bir y...
Devamını Oku

Kuyu Kebabı

Kuyu kebabı özel misafirler için hem çok lezzetli hem de zamanınızı almayan bir et yemeğidir. Hazırlama süresi oldukça kısa oluyor. Ama pişirme süresi b...
Devamını Oku

Karışık Kebap

Karışık Kebap, özellikle Adana Urfa Antep civarlarında oldukça fazlaca yapılan ve halk arasında sevilerek tüketilen kebap mangalda özellikle meşe odunu ile p...
Devamını Oku

Lokma Kebabı

Lokma Kebabı, kebabının lezzeti ile meşhur bir ülkeyiz ve lokma kebabı bu lezzetler arasında yer almakta. Lokma kebabının yapılışı biraz zahmetli ama ta...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Şiş Kebap Sosu
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Zırh Kebabı
Kebap Sosu
Fırında Çöp Şiş Kebap
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024