Çoban Kebabı

Çoban kebabı, özellikle çocukların çok beğenerek tükettikleri bir tariftir. Herkesin sevebileceği nitelikte olan bu tarife davet gününüz de veya kabul günleriniz de yer verebilirsiniz. Hem görsellik hem de lezzet açısından inanılmaz olan çoban kebabı herkesin yapabileceği kolaylıktadır. Pratik kebap çeşitlerinden biri olan çoban kebabını acil konuklarınız için sevdikleriniz için veya konuk sofranız için hazırlayabilirsiniz.

Çoban Kebabı İçin Malzemeleri

  • 1 kilo kuzu kol
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 avuç arpacık soğan
  • 1 demet dereotu
  • 5-6 tane sarımsak
  • 2 tane domates
  • 4 tane patates
  • 4 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 şeker kaşığı karabiber

Çoban Kebabı Nasıl Yapılır?


Kuzu kolu alacağınız market veya kasaba ceviz büyüklüğünde kestirin. Böylelikle yemeğiniz daha leziz olacaktır. Kesilen kuzu kolları yıkayın ve tencerenin içerisine ilave edin. Kolların üzerine margarini parçalara ayırıp bırakın. Tencereyi ocağın üzerine alın ve orta harlı ateşin üzerinde pişirin. Bir tane kuru soğanı ince kıyım yapın ve tencerenin içerisine ilave edip karıştırın. 2 adet domatesi küp şeklide doğrayın ve tenceredeki malzemeleri hafif kızardıktan sonra ilave edin.

Çoban kebabın üzerini 4 parmak aşacak şekilde su ilavesi yapın. Yemeği ocağın üzerinde kaynatın. Bu arada etleri kontrol edin ve kuzu eti yumuşamış ise ocağın altını kısın.
Diğer taraftan patatesin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. Doğranmış olan patatesleri de kuzu etinin bulunduğu tencereye ilave edip karıştırın.

Arpacık soğanların kabuklarını soyun ve yemeğin içerisine ilave edip karıştırın. Çoban kebabına sonradan ilave dilen malzemeler yumuşadıktan sonra içerisine baharat ve tuzu ekleyin. Yemeğin ocaktan inmesine yakın bir tutam dereotunu yıkayın ve ince kıyım yapıp tencerenin üzerine serpiştirin. Yemeğin sıcaklığı ile dere otları da pişecektir. Hazırlanmış olan çoban kebabını birkaç dakika dinlendirdikten sonra sıcak olarak sunum yapın.

Afiyet olsun.
19.01.2024 20:30:10
Çoban Kebabı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Çoban Kebabı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Çoban Kebabı"
Yakın bir arkadaşım akşam yemeği için bir restorana davet etti. Restoranın çoban kebabı ünlüymüş ve yememi önerdi. Ben saha önce hiç yememiştim ve gerçekten çok beğendim. Bende evde çoban kebabı yapıp evde eşimle ve çocuklarımla beraber emek istiyorum. Çoban kebabına lezzeti veren güveç kabında pişmesi mi? Bu lezzet neyden geliyor?
Erdinç . 25.10.2018 11:51:58

Şiş Kebap Sosu

Şiş Kebap Sosu, et yemeklerinden olan şiş kebaplarının daha da lezzetli olması amacıyla belirli besin maddeleriyle marine edilmesi işlemiyle elde edilen kıva...
Devamını Oku

Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı

Kuşbaşı etli patlıcan kebabı, pilavların yanına çok yakışan bir yemek tarifidir. Tencerede güveçte ya da fırında yapılabilir. Sizin imkânlarınıza ve tercihle...
Devamını Oku

Zırh Kebabı

Zırh kebabı, Adana yöresine ait bir kebap türüdür. Bu kebap türünü diğer kebap çeşitlerinden ayıran en önemli özellik yapımı esnasında kullanılan ettir. Bu e...
Devamını Oku

Kebap Sosu

Kebap sosu, kebabın lezzetine lezzet katan bir unsurdur. Sos bazı kebapların olmazsa olmazıdır. Bazı kebaplar vardır ki üzerindeki sos olmadan başlı başına b...
Devamını Oku

Fırında Çöp Şiş Kebap

Fırında Çöp Şiş Kebap, Türk mutfaklarının olmazsa olmazları kebap çeşitleridir. Bunlardan biri de fırında çöp şiş kebaptır. Büyük küçük herkesin seve se...
Devamını Oku

Filiz Kebabı

Filiz KebabıFiliz kebabı oldukça lezzetli bir yemektir ve sunumu da oldukça güzeldir. Yemeklerde misafirlerinize sunabileceğin...
Devamını Oku

İskender Kebap Sosu

İskender kebap sosu, herkesin evinde rahatlıkla hazırlayabileceği kolay bir sostur. Evde hazırlanan bu iskender kebap sosu lokantalarda yediklerimizi aratmay...
Devamını Oku

Abugannuş Kebap

Abugannuş Kebap, patlıcan ve etin müthiş uyumu az rastlanır lezzetlerden bir tanesidir. Abugannuş kebabın kokusu sizi mest etmeye yeter. Köz patlıcanın ...
Devamını Oku

Fırında Adana Kebap

Fırında Adana Kebap, yapması kolay ve pratiktir. Lokanta da yediğiniz veya bir misafirlikte denk gelip yediğiniz kebapları artık sizde evinizde çok basi...
Devamını Oku

Adana Şiş Kebap

Adana şiş kebap; kebap çeşitleri içerisinde belki de en gözde yere sahip olan kebap türlerinden bir tanesidir. Adana kebap adı üzerinde Adana İline ait lezze...
Devamını Oku

Kuzu Kebabı

Kuzu kebabı; Eski çağlarda insanların yerleşik düzene geçtikleri ve ateşi buldukları zamandan bugüne kuzu kebabı yapılıp yenilmektedir. İlkel fırınlar icat e...
Devamını Oku

Güveçte Patlıcan Kebabı

Güveçte patlıcan kebabı, güveçte patlıcan kebabı kolay olarak yapılan yemek tariflerindendir. Kısa sürede malzemeler hazırlanır güvece eklenir ve fırına veri...
Devamını Oku

Büryan Kebabı

Büryan kebabı, ülkemizin her yerinde yapılan, ancak en fazla Siirt ve Bitlis yöresinde bilinen et yemeğidir. Ancak Siirt ve Bitlis yöresinde yapılan biryan k...
Devamını Oku

Sırık Kebabı

Sırık kebabı, Kuzu ya da oğlak eti sırığa takılarak çevirilerek pişirildiği için bu kebabın adına sırık kebabı denir. Bu sırık kebabı zahmetl...
Devamını Oku

Adana Kebap Nasıl Yapılır

Adana kebap nasıl yapılır, Adana kebap Adana yöresine özgü olan fakat hemen hemen ülkemizin bütün bölgelerinde severek yenilen bir yemektir. Acı sevenle...
Devamını Oku

Urfa Kebap

Urfa kebap, bilindiği gibi günümüzde tüm ülkede çok sevilen kebap türleri arasında yer almaktadır. Çok eski zamanlarda ilk olarak Urfa'da yapılmış olan bu mü...
Devamını Oku

Mengen Kebabı

Mengen kebabı, adından da anlaşılacağı gibi Bolunun Mengen ilçesi ile özleşmiş bir kebap çeşididir. Bolu Mengen toprağın yeşile insanın yemeğe doyduğu bir y...
Devamını Oku

Kuyu Kebabı

Kuyu kebabı özel misafirler için hem çok lezzetli hem de zamanınızı almayan bir et yemeğidir. Hazırlama süresi oldukça kısa oluyor. Ama pişirme süresi b...
Devamını Oku

Karışık Kebap

Karışık Kebap, özellikle Adana Urfa Antep civarlarında oldukça fazlaca yapılan ve halk arasında sevilerek tüketilen kebap mangalda özellikle meşe odunu ile p...
Devamını Oku

Lokma Kebabı

Lokma Kebabı, kebabının lezzeti ile meşhur bir ülkeyiz ve lokma kebabı bu lezzetler arasında yer almakta. Lokma kebabının yapılışı biraz zahmetli ama ta...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Şiş Kebap Sosu
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Zırh Kebabı
Kebap Sosu
Fırında Çöp Şiş Kebap
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024