Ciğer Kebabı

Ciğer kebabı, ülkemizde Şanlı Urfa yöresinde yapılmaya başlanmış ve buradan tüm ülkede sevilen bir lezzet halini almıştır. Bu kebap, adından da anlaşılabileceği gibi ciğerden yapılan muhteşem bir lezzettir. Genellikle alışagelmiş olan kebaplardan çok daha lezzetlidir. Özellikle ciğer sevenler için çok büyük bir lezzet ola ciğer kebabını eğer sizlerde ciğer seviyorsanız mutlaka evlerinizde yaparak yemelisiniz.
Çünkü ciğer kebabı, lezzet açısından oldukça lezzetli ve oldukça mükemmeldir. Çok eski zamanlardan beri yapılan ciğer kebabı, o günlerden bu zamanlara kadar özellikle Urfa yöresinde çok muhteşem bir şekilde yapılmaktadır. Sizlerde Urfa'ya yolunuz düşerse kesinlikle ciğer kebabını tadın. Çünkü bu mükemmel lezzeti başka hiçbir yerde Urfa'daki kadar lezzetli tatmayabilirsiniz. Özellikle ciğer kebabı içerisinde kullanılan kuyruk yağı, bu yemeğe çok daha büyük tatlar katacaktır. Eğer sizlerde Urfa'ya gitmeden bu muhteşem yemeği tatmak ve tattırmak istiyorsanız gerekli olan aşağıdaki malzemeleri hazırlayarak yavaş yavaş bu lezzeti yaprak güzel bir öğle yemeği ya da akşam yemeği geçirebilirsiniz. Son olarak belirtmek isterim ki ciğer kebabı yapabilmek için uygun bir ortaya ihtiyacınız olacaktır. Çünkü yapacağınız bu yemeği ev içerisinde yapmanız imkânsız denecek kadar zordur. Bu nedenle herhangi bir piknik organizasyonu ciğer kebabı için oldukça uygundur.

Ciğer Kebabı Malzemeleri

  • Bir kg kuzu ciğeri,
  • İki yüz elli gram kadar kuyruk yağı,
  • Bir kg kadar odun kömürü,
  • Bir miktar tuz

Ciğer Kebabı Nasıl Yapılır?


Öncelikle ilk olarak ciğerleri temiz bir şekilde yıkayın.
Belirtmek isterim ki ciğer çok fazla yıkandığında birçok faydasını kaybedeceği için biraz daha az yıkamayı tavsiye ederim. Daha sonra yıkadığınız ciğerleri küp şekillerinde doğrayın. Ciğerin tümünü bu şekilde küçük küçük doğradıktan sonra bir miktar tuz ile karıştırın. Bu durumda ciğer biraz dinlenirken sizde kuyruk yağını iyice yıkayın. Temizce yıkandıktan sonra ciğerlerle aynı büyüklükte doğrayın. Bu sırada odun kömürü ile ateş yakara daha önceden köz olmasını sağlayın.

Şimdi sırada bunları şişe saplamak var. Öncelikle belirtmek isterim ki ciğer kebabında kullanacağınız şişin diğer şişlere göre daha ince ve daha kısa olması gerekir. Şişe bir adet ciğer parçasını sağlayın, ciğerin ardından da bir adet kuyruk yağı sapladıktan sonra iki ciğer daha saplayın. Bu şekilde iki ciğer bir kuyruk yağı şeklinde saplayın. Birkaç şişe aynı işlemi yaparak ciğerleri ve kuyruk yağını saplayın. Bu arada ciğerleri ve kuyruk yağını şişler üzerini tam olarak doldurmayın.

Artık ateşimiz de köz haline geldiğine göre şişlerin tümünü odun ateşinin közüne koyarak her tarafının aynı şekilde pişmesine özen göstererek iyice pişirin. Tüm şişler piştikten sonra şişlerin yufka ekmeği ya da diğer ekmeklerin içerisine koyarak şişleri çıkarın. Ciğer kebabı artık hazır. Belirtmek isterim ki ciğer kebabının lezzetini iki katına çıkarmak istiyorsanız yanına domates, Urfa isotu, közlenmiş biber koyularak bu şekilde sıcak sıcak servis yapın.
19.01.2024 10:39:22
Ciğer Kebabı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Ciğer Kebabı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Ciğer Kebabı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Şiş Kebap Sosu

Şiş Kebap Sosu, et yemeklerinden olan şiş kebaplarının daha da lezzetli olması amacıyla belirli besin maddeleriyle marine edilmesi işlemiyle elde edilen kıva...
Devamını Oku

Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı

Kuşbaşı etli patlıcan kebabı, pilavların yanına çok yakışan bir yemek tarifidir. Tencerede güveçte ya da fırında yapılabilir. Sizin imkânlarınıza ve tercihle...
Devamını Oku

Zırh Kebabı

Zırh kebabı, Adana yöresine ait bir kebap türüdür. Bu kebap türünü diğer kebap çeşitlerinden ayıran en önemli özellik yapımı esnasında kullanılan ettir. Bu e...
Devamını Oku

Kebap Sosu

Kebap sosu, kebabın lezzetine lezzet katan bir unsurdur. Sos bazı kebapların olmazsa olmazıdır. Bazı kebaplar vardır ki üzerindeki sos olmadan başlı başına b...
Devamını Oku

Fırında Çöp Şiş Kebap

Fırında Çöp Şiş Kebap, Türk mutfaklarının olmazsa olmazları kebap çeşitleridir. Bunlardan biri de fırında çöp şiş kebaptır. Büyük küçük herkesin seve se...
Devamını Oku

Filiz Kebabı

Filiz KebabıFiliz kebabı oldukça lezzetli bir yemektir ve sunumu da oldukça güzeldir. Yemeklerde misafirlerinize sunabileceğin...
Devamını Oku

İskender Kebap Sosu

İskender kebap sosu, herkesin evinde rahatlıkla hazırlayabileceği kolay bir sostur. Evde hazırlanan bu iskender kebap sosu lokantalarda yediklerimizi aratmay...
Devamını Oku

Abugannuş Kebap

Abugannuş Kebap, patlıcan ve etin müthiş uyumu az rastlanır lezzetlerden bir tanesidir. Abugannuş kebabın kokusu sizi mest etmeye yeter. Köz patlıcanın ...
Devamını Oku

Fırında Adana Kebap

Fırında Adana Kebap, yapması kolay ve pratiktir. Lokanta da yediğiniz veya bir misafirlikte denk gelip yediğiniz kebapları artık sizde evinizde çok basi...
Devamını Oku

Adana Şiş Kebap

Adana şiş kebap; kebap çeşitleri içerisinde belki de en gözde yere sahip olan kebap türlerinden bir tanesidir. Adana kebap adı üzerinde Adana İline ait lezze...
Devamını Oku

Kuzu Kebabı

Kuzu kebabı; Eski çağlarda insanların yerleşik düzene geçtikleri ve ateşi buldukları zamandan bugüne kuzu kebabı yapılıp yenilmektedir. İlkel fırınlar icat e...
Devamını Oku

Güveçte Patlıcan Kebabı

Güveçte patlıcan kebabı, güveçte patlıcan kebabı kolay olarak yapılan yemek tariflerindendir. Kısa sürede malzemeler hazırlanır güvece eklenir ve fırına veri...
Devamını Oku

Büryan Kebabı

Büryan kebabı, ülkemizin her yerinde yapılan, ancak en fazla Siirt ve Bitlis yöresinde bilinen et yemeğidir. Ancak Siirt ve Bitlis yöresinde yapılan biryan k...
Devamını Oku

Sırık Kebabı

Sırık kebabı, Kuzu ya da oğlak eti sırığa takılarak çevirilerek pişirildiği için bu kebabın adına sırık kebabı denir. Bu sırık kebabı zahmetl...
Devamını Oku

Adana Kebap Nasıl Yapılır

Adana kebap nasıl yapılır, Adana kebap Adana yöresine özgü olan fakat hemen hemen ülkemizin bütün bölgelerinde severek yenilen bir yemektir. Acı sevenle...
Devamını Oku

Urfa Kebap

Urfa kebap, bilindiği gibi günümüzde tüm ülkede çok sevilen kebap türleri arasında yer almaktadır. Çok eski zamanlarda ilk olarak Urfa'da yapılmış olan bu mü...
Devamını Oku

Mengen Kebabı

Mengen kebabı, adından da anlaşılacağı gibi Bolunun Mengen ilçesi ile özleşmiş bir kebap çeşididir. Bolu Mengen toprağın yeşile insanın yemeğe doyduğu bir y...
Devamını Oku

Kuyu Kebabı

Kuyu kebabı özel misafirler için hem çok lezzetli hem de zamanınızı almayan bir et yemeğidir. Hazırlama süresi oldukça kısa oluyor. Ama pişirme süresi b...
Devamını Oku

Karışık Kebap

Karışık Kebap, özellikle Adana Urfa Antep civarlarında oldukça fazlaca yapılan ve halk arasında sevilerek tüketilen kebap mangalda özellikle meşe odunu ile p...
Devamını Oku

Lokma Kebabı

Lokma Kebabı, kebabının lezzeti ile meşhur bir ülkeyiz ve lokma kebabı bu lezzetler arasında yer almakta. Lokma kebabının yapılışı biraz zahmetli ama ta...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Şiş Kebap Sosu
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Zırh Kebabı
Kebap Sosu
Fırında Çöp Şiş Kebap
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024