Çardak Kebabı

Çardak kebabı, kebap Arapça da pişmiş, pişmek anlamına gelmektedir ve bizde de kullanılmaktadır. Kebabın bir sürü türü olduğu gibi çardak kebabı da bu türlerden biridir. Kebap kültürümüzde yeri çok ayrı olan bir yiyecektir, ülkemizin her yerinde her yöresinde bilinmektedir, Özellikle doğu illerinde çok fazla tercih edilir ve tüketilir ama ülkemizin yer tarafında sevilen ve tüketilen bir yemektir.
Çardak kebabı
da çok özel bir yemektir yapılışı ve tadı bir yana görünüşü de çok güzel göze hitap etmektedir. Evde verdiğiniz yemekler de misafirleriniz için sonumu görünüşü ve tadı bakımından çok taktir toplayacaktır. Bu yüzden de çok tercih edilen bir kebap türüdür. Şimdi bu güzel ve gösterişli yemeğimizin tarifine geçelim.

Çardak Kebabı Malzemeleri

  • 300 gram kuzu eti
  • 2 adet biber
  • 1 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • Bir küçük kâse mantar
  • Taze sarımsak
  • Kaşar peyniri
  • Domates
  • 1 çorba kaşığı salça
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber

Krepi için

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz

Çardak Kebabı Nasıl Yapılır?


Kasaptan aldığımız kuzu etimizi güzelce yıkıyoruz, sonra etimizi küçük küpler halinde doğruyoruz. Doğradığımız etlerimizi bir kenara alıyoruz, ardından soğan ve havuçları temizleyerek etler boyutunda veya daha küçük boyutta küp şeklinde doğruyoruz.
Bu malzemelerimi de kenara alıyoruz ve mantarları da aynı şekilde doğruyoruz ve kâseye koyup bir kenara alıyoruz. Orta boy yani malzemeleri pişirmeye yetecek büyüklükte bir tencere alıyoruz ve bir miktar hazırladığımız sıvı yağdan ekliyoruz, ardından küçük küpler halinde doğradığımız etlerimizi tencereye ekleyip kavurmaya başlıyoruz etler biraz kavrulduğunda küp şeklindeki havuç ve soğanları da etin üstüne ilave ediyoruz. Bu karışım biraz kavrulduktan sonra doğranmış mantarları da ekliyoruz ve artında bu malzemelerin pişeceği kadar az bir miktar su ekliyoruz ve pişiriyoruz.

Krepi için, hazırladığımız malzemeleri ayarlıyoruz, karıştırma kabını alıyoruz ve unu ekliyoruz ve ardından iki bardak suyumuzu ilave ediyoruz ve karıştırmaya başlıyoruz ardından yumurta, sıvı yağ, süt tuzu da ilave ederek karıştırma kabında içice kıvama gelene kadar karıştırıyoruz. Ardından hazırladığımız krepi pişirmek için krep tavasını alıyoruz ve üzerine sıvı yağ ekliyoruz ardından yağ biraz kızınca krepleri çok büyük ve kalın olmayacak şekilde pişirmeye başlıyoruz ve bütün harcı bu şekilde pişiriyoruz.

Hazırladığımız kreplerin içlerine pişirdiğimiz kuzu etini çok dolu olmayacak şekilde ortalarına koyuyoruz ve kreplerin kenarlarını bohça şeklinde kapatıyoruz. Ardından etimizin bohçalama işi bitince bohçaların düz yerleri üstte olacak şekilde az yağlı fırın tepsisine diziyoruz. Bohçaların üzerine bir dilim domates ve rendelenmiş kaşar ekleyerek süslüyoruz. Fırında bohçaların üzerindeki kaşar eriyene kadar pişiriyoruz ve ardından çardak kebabı hazır şekilde fırından alarak servis yapabiliyoruz.

Afiyet Olsun.
21.01.2024 03:34:51
Çardak Kebabı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Çardak Kebabı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Çardak Kebabı"
Çardak kebabı ismi nedeniyle benim çok dikkatimi çekti biraz araştırdıktan sonra ben de bu kebabı yapmaya karar verdim ancak diyetimi herhangi bir şekilde zararı olur mu yoksa düzenli tüketmem durumunda zararı azalır mı
Keyhan . 04.11.2018 22:27:16

Şiş Kebap Sosu

Şiş Kebap Sosu, et yemeklerinden olan şiş kebaplarının daha da lezzetli olması amacıyla belirli besin maddeleriyle marine edilmesi işlemiyle elde edilen kıva...
Devamını Oku

Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı

Kuşbaşı etli patlıcan kebabı, pilavların yanına çok yakışan bir yemek tarifidir. Tencerede güveçte ya da fırında yapılabilir. Sizin imkânlarınıza ve tercihle...
Devamını Oku

Zırh Kebabı

Zırh kebabı, Adana yöresine ait bir kebap türüdür. Bu kebap türünü diğer kebap çeşitlerinden ayıran en önemli özellik yapımı esnasında kullanılan ettir. Bu e...
Devamını Oku

Kebap Sosu

Kebap sosu, kebabın lezzetine lezzet katan bir unsurdur. Sos bazı kebapların olmazsa olmazıdır. Bazı kebaplar vardır ki üzerindeki sos olmadan başlı başına b...
Devamını Oku

Fırında Çöp Şiş Kebap

Fırında Çöp Şiş Kebap, Türk mutfaklarının olmazsa olmazları kebap çeşitleridir. Bunlardan biri de fırında çöp şiş kebaptır. Büyük küçük herkesin seve se...
Devamını Oku

Filiz Kebabı

Filiz KebabıFiliz kebabı oldukça lezzetli bir yemektir ve sunumu da oldukça güzeldir. Yemeklerde misafirlerinize sunabileceğin...
Devamını Oku

İskender Kebap Sosu

İskender kebap sosu, herkesin evinde rahatlıkla hazırlayabileceği kolay bir sostur. Evde hazırlanan bu iskender kebap sosu lokantalarda yediklerimizi aratmay...
Devamını Oku

Abugannuş Kebap

Abugannuş Kebap, patlıcan ve etin müthiş uyumu az rastlanır lezzetlerden bir tanesidir. Abugannuş kebabın kokusu sizi mest etmeye yeter. Köz patlıcanın ...
Devamını Oku

Fırında Adana Kebap

Fırında Adana Kebap, yapması kolay ve pratiktir. Lokanta da yediğiniz veya bir misafirlikte denk gelip yediğiniz kebapları artık sizde evinizde çok basi...
Devamını Oku

Adana Şiş Kebap

Adana şiş kebap; kebap çeşitleri içerisinde belki de en gözde yere sahip olan kebap türlerinden bir tanesidir. Adana kebap adı üzerinde Adana İline ait lezze...
Devamını Oku

Kuzu Kebabı

Kuzu kebabı; Eski çağlarda insanların yerleşik düzene geçtikleri ve ateşi buldukları zamandan bugüne kuzu kebabı yapılıp yenilmektedir. İlkel fırınlar icat e...
Devamını Oku

Güveçte Patlıcan Kebabı

Güveçte patlıcan kebabı, güveçte patlıcan kebabı kolay olarak yapılan yemek tariflerindendir. Kısa sürede malzemeler hazırlanır güvece eklenir ve fırına veri...
Devamını Oku

Büryan Kebabı

Büryan kebabı, ülkemizin her yerinde yapılan, ancak en fazla Siirt ve Bitlis yöresinde bilinen et yemeğidir. Ancak Siirt ve Bitlis yöresinde yapılan biryan k...
Devamını Oku

Sırık Kebabı

Sırık kebabı, Kuzu ya da oğlak eti sırığa takılarak çevirilerek pişirildiği için bu kebabın adına sırık kebabı denir. Bu sırık kebabı zahmetl...
Devamını Oku

Adana Kebap Nasıl Yapılır

Adana kebap nasıl yapılır, Adana kebap Adana yöresine özgü olan fakat hemen hemen ülkemizin bütün bölgelerinde severek yenilen bir yemektir. Acı sevenle...
Devamını Oku

Urfa Kebap

Urfa kebap, bilindiği gibi günümüzde tüm ülkede çok sevilen kebap türleri arasında yer almaktadır. Çok eski zamanlarda ilk olarak Urfa'da yapılmış olan bu mü...
Devamını Oku

Mengen Kebabı

Mengen kebabı, adından da anlaşılacağı gibi Bolunun Mengen ilçesi ile özleşmiş bir kebap çeşididir. Bolu Mengen toprağın yeşile insanın yemeğe doyduğu bir y...
Devamını Oku

Kuyu Kebabı

Kuyu kebabı özel misafirler için hem çok lezzetli hem de zamanınızı almayan bir et yemeğidir. Hazırlama süresi oldukça kısa oluyor. Ama pişirme süresi b...
Devamını Oku

Karışık Kebap

Karışık Kebap, özellikle Adana Urfa Antep civarlarında oldukça fazlaca yapılan ve halk arasında sevilerek tüketilen kebap mangalda özellikle meşe odunu ile p...
Devamını Oku

Lokma Kebabı

Lokma Kebabı, kebabının lezzeti ile meşhur bir ülkeyiz ve lokma kebabı bu lezzetler arasında yer almakta. Lokma kebabının yapılışı biraz zahmetli ama ta...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Şiş Kebap Sosu
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Zırh Kebabı
Kebap Sosu
Fırında Çöp Şiş Kebap
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024