Bahçıvan Kebabı

Bahçıvan Kebabı, et yemeklerini sevenlerin sayısı azımsanamayacak kadar çoktur. Ülkemizde etli yemek çeşitleri bakımından da oldukça zengin bir mutfağa sahip olduğumuz için çok şanslıyız gerçekten. İşte et sevenler için çok güzel bir kebap tarifimiz var ve bunu sizlerle paylaşmak istiyoruz. Mutlaka yemek tarifi arşivinizde olması gereken güzel bir et yemeği tarifidir.

Bahçıvan Kebabı Malzemeleri

  • 600 gr Kuzu kuşbaşı
  • 60 gr tereyağı
  • 150 gr Arpacık soğanı
  • 150 gr Havuç
  • 150 gr Bezelye
  • 200 gr Domates
  • 1 tatlı kaşığı Tuz
  • 150 gr Çalı fasulyesi
  • 150 gr Kabak
  • 50 gr Dolmalık biber
  • 1/2 demet Dereotu
  • Baharat torbası
  • 2.5 bardak Su

Bahçıvan Kebabı Nasıl Yapılır?


İlk olarak yapılacak şey arpacık soğanlarını ayıklayıp, tüm olarak bırakın. Havucu kazıyarak İri zar şeklinde doğrayın. Bezelye iyice ayıklanır. Domatesin kabuğunu soyup çekirdeklerini temizledikten ardından, iri zar şekli doğrayın. Çalı fasulyesinin kılçığını ayıklayın. Kabağı kazıyın. Dolmalık biberin sap ve çekirdekli kısımlarını alıp, atın. Her üç sebzeyi de havuçta meydana geldiği benzeri, iri zar şekli doğrayın. Dereotunu yıkayıp iyice kuruladıktan ardından, ince kıyın. Yağın üçte bir tanesini orta boy bir tencerede, otta ateşte eritin. Yağ kızarmaya başladığında arpacık soğanı, havuç ve çalı fasulyesini de ekleyerek ara ara karıştırıp, 3-4 dk sote edin.
Dolmalık biber ve kabağı da katıp, birkaç dk daha sote ettikten ardından, tencereyi ateşten alın. Kalan yağı, büyük bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızarmaya başladığında, kuşbaşı doğranan kuzu etini ekleyip ateşini biraz daha açın. Etleri bir kevgirle ara ara karıştırıp, 5-6 dk, pembeleşinceye civarı sote edin. Domatesi katın. Ara sıra karıştırmaya devam ederek birkaç dk daha pişirin. Tuzunu koyup, karıştırın. Sebzeleri de ekleyin. Baharat torbasını ekleyin. Suyunu ilave edip, bir taşım kaynatın. Bu sırada tencerenin üstünde meydana gelen köpüğü, bir kevgirle alıp, atın. Ateşi kısın. Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Kebabı, ağır ateşte 25-30 dk, etler yumuşayıncaya civarı pişirin. Bu süre zarfında, ara sıra tencerenin kapağını açarak etlerin pişip pişmediğini kontrol etmeyi unutmayın. Gerekirse pişirme müddetini uzatın.
21.01.2024 14:36:58
Bahçıvan Kebabı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Bahçıvan Kebabı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Bahçıvan Kebabı"
Bahçivan kebabını daha önceden de yemiştim ve çok hoşuma gitmişti. Yalnız yapılışı sanki biraz daha zor bir yemek gibi duruyor. Bunu ben kendim yapabilir miyim yoksa bilmeyen kişilerin yapamayacağı bir yemek midir? Yanında daha önceden yapan olmadı.
Harun Erdem . 24.10.2018 01:30:46

Şiş Kebap Sosu

Şiş Kebap Sosu, et yemeklerinden olan şiş kebaplarının daha da lezzetli olması amacıyla belirli besin maddeleriyle marine edilmesi işlemiyle elde edilen kıva...
Devamını Oku

Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı

Kuşbaşı etli patlıcan kebabı, pilavların yanına çok yakışan bir yemek tarifidir. Tencerede güveçte ya da fırında yapılabilir. Sizin imkânlarınıza ve tercihle...
Devamını Oku

Zırh Kebabı

Zırh kebabı, Adana yöresine ait bir kebap türüdür. Bu kebap türünü diğer kebap çeşitlerinden ayıran en önemli özellik yapımı esnasında kullanılan ettir. Bu e...
Devamını Oku

Kebap Sosu

Kebap sosu, kebabın lezzetine lezzet katan bir unsurdur. Sos bazı kebapların olmazsa olmazıdır. Bazı kebaplar vardır ki üzerindeki sos olmadan başlı başına b...
Devamını Oku

Fırında Çöp Şiş Kebap

Fırında Çöp Şiş Kebap, Türk mutfaklarının olmazsa olmazları kebap çeşitleridir. Bunlardan biri de fırında çöp şiş kebaptır. Büyük küçük herkesin seve se...
Devamını Oku

Filiz Kebabı

Filiz KebabıFiliz kebabı oldukça lezzetli bir yemektir ve sunumu da oldukça güzeldir. Yemeklerde misafirlerinize sunabileceğin...
Devamını Oku

İskender Kebap Sosu

İskender kebap sosu, herkesin evinde rahatlıkla hazırlayabileceği kolay bir sostur. Evde hazırlanan bu iskender kebap sosu lokantalarda yediklerimizi aratmay...
Devamını Oku

Abugannuş Kebap

Abugannuş Kebap, patlıcan ve etin müthiş uyumu az rastlanır lezzetlerden bir tanesidir. Abugannuş kebabın kokusu sizi mest etmeye yeter. Köz patlıcanın ...
Devamını Oku

Fırında Adana Kebap

Fırında Adana Kebap, yapması kolay ve pratiktir. Lokanta da yediğiniz veya bir misafirlikte denk gelip yediğiniz kebapları artık sizde evinizde çok basi...
Devamını Oku

Adana Şiş Kebap

Adana şiş kebap; kebap çeşitleri içerisinde belki de en gözde yere sahip olan kebap türlerinden bir tanesidir. Adana kebap adı üzerinde Adana İline ait lezze...
Devamını Oku

Kuzu Kebabı

Kuzu kebabı; Eski çağlarda insanların yerleşik düzene geçtikleri ve ateşi buldukları zamandan bugüne kuzu kebabı yapılıp yenilmektedir. İlkel fırınlar icat e...
Devamını Oku

Güveçte Patlıcan Kebabı

Güveçte patlıcan kebabı, güveçte patlıcan kebabı kolay olarak yapılan yemek tariflerindendir. Kısa sürede malzemeler hazırlanır güvece eklenir ve fırına veri...
Devamını Oku

Büryan Kebabı

Büryan kebabı, ülkemizin her yerinde yapılan, ancak en fazla Siirt ve Bitlis yöresinde bilinen et yemeğidir. Ancak Siirt ve Bitlis yöresinde yapılan biryan k...
Devamını Oku

Sırık Kebabı

Sırık kebabı, Kuzu ya da oğlak eti sırığa takılarak çevirilerek pişirildiği için bu kebabın adına sırık kebabı denir. Bu sırık kebabı zahmetl...
Devamını Oku

Adana Kebap Nasıl Yapılır

Adana kebap nasıl yapılır, Adana kebap Adana yöresine özgü olan fakat hemen hemen ülkemizin bütün bölgelerinde severek yenilen bir yemektir. Acı sevenle...
Devamını Oku

Urfa Kebap

Urfa kebap, bilindiği gibi günümüzde tüm ülkede çok sevilen kebap türleri arasında yer almaktadır. Çok eski zamanlarda ilk olarak Urfa'da yapılmış olan bu mü...
Devamını Oku

Mengen Kebabı

Mengen kebabı, adından da anlaşılacağı gibi Bolunun Mengen ilçesi ile özleşmiş bir kebap çeşididir. Bolu Mengen toprağın yeşile insanın yemeğe doyduğu bir y...
Devamını Oku

Kuyu Kebabı

Kuyu kebabı özel misafirler için hem çok lezzetli hem de zamanınızı almayan bir et yemeğidir. Hazırlama süresi oldukça kısa oluyor. Ama pişirme süresi b...
Devamını Oku

Karışık Kebap

Karışık Kebap, özellikle Adana Urfa Antep civarlarında oldukça fazlaca yapılan ve halk arasında sevilerek tüketilen kebap mangalda özellikle meşe odunu ile p...
Devamını Oku

Lokma Kebabı

Lokma Kebabı, kebabının lezzeti ile meşhur bir ülkeyiz ve lokma kebabı bu lezzetler arasında yer almakta. Lokma kebabının yapılışı biraz zahmetli ama ta...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Şiş Kebap Sosu
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Zırh Kebabı
Kebap Sosu
Fırında Çöp Şiş Kebap
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024