Aynalı Kebap

Aynalı Kebap, bizim ülkemizde yaşayan insanların büyük bir kısmı kırmızı et ile hazırlanan kebaplara ve diğer yemekleri çok severek tüketir. Kırmızı etten çok daha sağlıklı olmasına rağmen beyaz et hep ikinci planda kalmıştır. Size verdiğimiz bu kebap tarifi kırmızı etten yapılan kebapların papucunu dama atacak kadar lezzetli bir yemektir. Sevdiklerine hem sağlıklı hem de çok severek tüketecekleri muhteşem bir yemek hazırlamak isterseniz, bu tarifi mutlaka denemenizi öneririz.
Kolay gelsin.

Aynalı Kebap Malzemeleri

  • Yarım kilo kuş başı doğranmış, tavuk göğüs eti
  • 2 adet orta irilikte kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 2 adet domates
  • 1 çorba kaşığı un
  • 5.6 adet Patates
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • Yeteri kadar tuz
  • Karabiber
  • Küçük bir kâse ince doğranmış maydanoz

Aynalı Kebap Nasıl Yapılır?


Orta büyüklükte bir tencereye 3 su bardağı su koyup kaynatın. Üzerine tavuk etlerini atıp bir iki taşım kaynatın. Suyunun üzeri köpük, köpük olacaktır. O köpükleri kaşık yardımı ile alın. Birkaç dakika daha kaynatıp suyunu süzün ve bol su ile etleri yıkayıp, suyunu atması için bir kevgirin üzerine çıkarın.

Teflon bir tencerenin içerisine sıvı yağı ve margarini atın. Bir miktar kızardıktan sonra yemeklik doğradığımız kuru soğanı ve sivri biberleri ilave edin.
1 çorba kaşığı un ilave edin ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Sarımsakları doğrayıp ilave edin. Daha sonra tavuk etlerini ekleyip kavurmaya devam edin. Birkaç dakika bu şekilde kavrulduktan sonra domateslerin kabuğunu soyun ve küp-küp doğrayıp tencereye ilave edin. Salçayı ve tuzunu atıp kapağı kapalı vaziyette bir miktar kısık ateşte birkaç dakika daha kavurun.

Patatesleri soyup dilimleyin. Bol yağda kızartın.

Karıştırma kabının içerisine yoğurdu alın. 2 diş sarımsağı sahanda ezerek yoğurda ilave edin ve karıştırın. Tuzu eksik ise bir miktar daha tuz ilave edin. Yoğurdunuz çok koyu kıvamlı ise bir miktar su ilave ederek mayonezden bir miktar daha cıvık bir yoğurt elde edin.

Servis tabağına önce kızarmış patates, üzerine sarımsaklı yoğurt ve en üst kısmına kebabı koyun. Maydanoz ile süsleyerek servis edin.

Afiyet olsun.
19.01.2024 06:52:41
Aynalı Kebap ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Aynalı Kebap Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Aynalı Kebap"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Şiş Kebap Sosu

Şiş Kebap Sosu, et yemeklerinden olan şiş kebaplarının daha da lezzetli olması amacıyla belirli besin maddeleriyle marine edilmesi işlemiyle elde edilen kıva...
Devamını Oku

Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı

Kuşbaşı etli patlıcan kebabı, pilavların yanına çok yakışan bir yemek tarifidir. Tencerede güveçte ya da fırında yapılabilir. Sizin imkânlarınıza ve tercihle...
Devamını Oku

Zırh Kebabı

Zırh kebabı, Adana yöresine ait bir kebap türüdür. Bu kebap türünü diğer kebap çeşitlerinden ayıran en önemli özellik yapımı esnasında kullanılan ettir. Bu e...
Devamını Oku

Kebap Sosu

Kebap sosu, kebabın lezzetine lezzet katan bir unsurdur. Sos bazı kebapların olmazsa olmazıdır. Bazı kebaplar vardır ki üzerindeki sos olmadan başlı başına b...
Devamını Oku

Fırında Çöp Şiş Kebap

Fırında Çöp Şiş Kebap, Türk mutfaklarının olmazsa olmazları kebap çeşitleridir. Bunlardan biri de fırında çöp şiş kebaptır. Büyük küçük herkesin seve se...
Devamını Oku

Filiz Kebabı

Filiz KebabıFiliz kebabı oldukça lezzetli bir yemektir ve sunumu da oldukça güzeldir. Yemeklerde misafirlerinize sunabileceğin...
Devamını Oku

İskender Kebap Sosu

İskender kebap sosu, herkesin evinde rahatlıkla hazırlayabileceği kolay bir sostur. Evde hazırlanan bu iskender kebap sosu lokantalarda yediklerimizi aratmay...
Devamını Oku

Abugannuş Kebap

Abugannuş Kebap, patlıcan ve etin müthiş uyumu az rastlanır lezzetlerden bir tanesidir. Abugannuş kebabın kokusu sizi mest etmeye yeter. Köz patlıcanın ...
Devamını Oku

Fırında Adana Kebap

Fırında Adana Kebap, yapması kolay ve pratiktir. Lokanta da yediğiniz veya bir misafirlikte denk gelip yediğiniz kebapları artık sizde evinizde çok basi...
Devamını Oku

Adana Şiş Kebap

Adana şiş kebap; kebap çeşitleri içerisinde belki de en gözde yere sahip olan kebap türlerinden bir tanesidir. Adana kebap adı üzerinde Adana İline ait lezze...
Devamını Oku

Kuzu Kebabı

Kuzu kebabı; Eski çağlarda insanların yerleşik düzene geçtikleri ve ateşi buldukları zamandan bugüne kuzu kebabı yapılıp yenilmektedir. İlkel fırınlar icat e...
Devamını Oku

Güveçte Patlıcan Kebabı

Güveçte patlıcan kebabı, güveçte patlıcan kebabı kolay olarak yapılan yemek tariflerindendir. Kısa sürede malzemeler hazırlanır güvece eklenir ve fırına veri...
Devamını Oku

Büryan Kebabı

Büryan kebabı, ülkemizin her yerinde yapılan, ancak en fazla Siirt ve Bitlis yöresinde bilinen et yemeğidir. Ancak Siirt ve Bitlis yöresinde yapılan biryan k...
Devamını Oku

Sırık Kebabı

Sırık kebabı, Kuzu ya da oğlak eti sırığa takılarak çevirilerek pişirildiği için bu kebabın adına sırık kebabı denir. Bu sırık kebabı zahmetl...
Devamını Oku

Adana Kebap Nasıl Yapılır

Adana kebap nasıl yapılır, Adana kebap Adana yöresine özgü olan fakat hemen hemen ülkemizin bütün bölgelerinde severek yenilen bir yemektir. Acı sevenle...
Devamını Oku

Urfa Kebap

Urfa kebap, bilindiği gibi günümüzde tüm ülkede çok sevilen kebap türleri arasında yer almaktadır. Çok eski zamanlarda ilk olarak Urfa'da yapılmış olan bu mü...
Devamını Oku

Mengen Kebabı

Mengen kebabı, adından da anlaşılacağı gibi Bolunun Mengen ilçesi ile özleşmiş bir kebap çeşididir. Bolu Mengen toprağın yeşile insanın yemeğe doyduğu bir y...
Devamını Oku

Kuyu Kebabı

Kuyu kebabı özel misafirler için hem çok lezzetli hem de zamanınızı almayan bir et yemeğidir. Hazırlama süresi oldukça kısa oluyor. Ama pişirme süresi b...
Devamını Oku

Karışık Kebap

Karışık Kebap, özellikle Adana Urfa Antep civarlarında oldukça fazlaca yapılan ve halk arasında sevilerek tüketilen kebap mangalda özellikle meşe odunu ile p...
Devamını Oku

Lokma Kebabı

Lokma Kebabı, kebabının lezzeti ile meşhur bir ülkeyiz ve lokma kebabı bu lezzetler arasında yer almakta. Lokma kebabının yapılışı biraz zahmetli ama ta...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Şiş Kebap Sosu
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Zırh Kebabı
Kebap Sosu
Fırında Çöp Şiş Kebap
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024