- 1 kilo koyun eti
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 3 adet orta irilikte kuru soğan
- 2 adet olgun domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 3 adet orta irilikte patates
- 3 adet havuç
- 3 su bardağı su
- Yarım kâse haşlanmış bezelye
- Yeteri kadar tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Avcı Kebabı Nasıl Yapılır?
Öncelikle koyun etlerini kuş başından biraz daha iri olacak şekilde doğrayarak hazır hale getiriyoruz.
Orta büyüklükte bir tencereyi ocağa alıyoruz. Domatesleri kabuğunu soyup ince doğruyoruz. Soğanları yemeklik doğrayıp tereyağında pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Daha sonra sivri biberleri doğrayıp soğanın üzerine ilave ediyoruz. Bir miktar daha bu şekilde kavurduktan sonra domatesleri ilave ediyoruz. Üzerine salçayı da ekleyip domatesler suyunu salıp tekrar çekinceye kadar kavuruyoruz. Daha sonra üzerine eti ilave edip orta ateşte et suyunu salıp tekrar çekinceye kadar pişiriyoruz. Ardından üzerine sıcak su tuzunu ve kırmızı pul biberi de ilave edip kapağı kapalı vaziyette orta ateşte 1 saat kadar daha pişiriyoruz.
Patatesleri ve havuçları soyuyoruz.
Patatesleri küp-küp havuçları ise önce dörde sonra da ortadan ikiye parmak uzunluğunda kesiyoruz. Hazırladığımız bu sebzeleri pişmekte olan etin üzerine ilave ediyoruz. Sebzeler pişinceye kadar kaynatıyoruz. En son bezelyeyi ilave edip bir iki çevirim karıştırdıktan sonra ocaktan alıyoruz. 10-15 dakika dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.