.
Türehan : Ali nazik kebabı patlıcanı ocakta yada fırında közleyip daha sonra süzme yoğurt ile ağız tacınıza göre sarımsakları ince ince kıydıktan sonra yoğurtla karıştırıp közlenmiş patlıcanala yoğurdu yavaş bir şekilde karışımı sağlanılır. Tercihe göre kıyma yada kuş başı et tuz, pul biber, karabiber ile harmanlayıp kavurup tabağın üzerine dökülerek servis edilir.
28.09.2018 19:20:31
Tunçkan : Merhabalar, Ali nazik kebabı Gaziantep yöresinin en lezzetli kebaplarından biridir. Ali nazik kebabı közde pişirilmiş patlıcanın kabukları soyulup zırhtan geçirilir ve bir yandan da sarımsaklı yoğurt hazırlanır. Patlıcan ile sarımsaklı yoğurt bir kaba konulup karıştırılır. Bir yandan da isteğe bağlı kuş başı et yada kıyma kavurularak yemeğin üzerine serilir.
08.09.2018 00:08:14