Ali Nazik Kebabı Nasıl Yapılır

Ali nazik kebabı, Sevilen Antep yöresi yemeklerinden bir tanesi meydana gelen Ali nazik kebabını çok sık olmasa da aklınıza geldikçe yapabileceğiniz hazırlanması kolay tariflerdendir. Hazırda közlenmiş patlıcanınız varsa kolay sayılabilecek bir yemek. Közlenmiş patlıcanları konserve olarak da veya buzlukta dondurarak gizleme alışkanlığınız varsa şayet çözdürdüğünüz patlıcanınızı sarımsaklı yoğurtla karıştırmanız ve üst kısmına kıyma kavurmanız yeterlidir.
Bu denli hızlıca hazırlanabilen bu yemeğin lezzeti ise hazırlaması saatler devam eden çoğu yemekle kolay bir şekilde yarışır. Birtakım evlerinde giriş yemeği olarak da hazırlansa da ben sizler çok doyurucu olmasından ötürü asıl yemek olarak da değerlendirebilirsiniz. Ali nazik kebabını. Altındaki yoğurtlu patlıcan karışımından ötürü her ne denli bir salatayı andırsa da üzerindeki kavrulmuş kıyma adındaki "kebap" kelimesinin hakkını veriyor. Esasen giriş yemeği olarak da bir et yemeği verip, üst kısmına de bununla birlikte bir anne yemek sağlamak konuklara huzur vermekten ziyade işkence olabilir benim düşünceme göre. Kıssadan hisse; misafirlerinize çok ölçüt veriyor olabilirsiniz. Fakat bu değeri göstermenin yolları onları mide fesadına uğratmak değil, sevdikleri yemeklerden talep ettikleri denli yemeleri dair bağımsız bırakmaktır. O yüzden misafirlerinize lüzumsuz ısrarlarda bulunmaktan kaçının.

Ali Nazik Kebabı Gerekli Malzemeleri

  • 350-400 gr dana kıyma
  • 2 adet top patlıcan
  • 1 adet domates
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 2 çorba kaşığı süzme yoğurt
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber
  • Kıyılmış maydanoz

Ali Nazik Kebabı Sosu İçin Malzemeleri

  • 1,5 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber

Ali Nazik Kebabı Nasıl Yapılır?


Ali Nazik tarifi amaçlı patlıcanları közde veya ocakta közleyin.
Kabuklarını soyup söğüş olarak da doğrayın. Minik doğradığınız veya rondodan geçirdiğiniz kuşbaşı eti tavada pek nadir tereyağıyla kavurun. Olması gerektiği kadar piştiğinde altını kapatın. Domates ve biberi yıkayın. Domatesi 6 eşdeğer parçaya bölün. Fırını 180 dereceye ayarlayıp biber ve domatesi közleyin. Bir tavaya zeytinyağını koyun ve kıymaları kavurun. Kıymalar kavrulunca belli bir süre tuz ve karabiber ekleyip ocağın altını kapatın. Belli bir süre yayvan bir kaba yoğurt, süzme yoğurt ve sarımsağı rendeleyerek koyun. Belli Bir Süre tuz ekleyip tamamını iyice karıştırın. Közlenen patlıcanların kabuklarını soyun ve minik küçük doğrayın. Patlıcanları da yoğurt sosunun içerisine koyup karıştırın. Bu karışımı tabağınızın en altına iyice yayım. Tereyağı eritin ve kırmızı biberi koyun yağ belli bir süre kızınca altını kapatın. Hazırladığınız kıymayı patlıcanlı yoğurtlu karışımın üst kısmına gezdirerek koyun. Közlenen biber ve domatesi tabağın kenarlarına yerleştirin. Kıyılmış maydanozla da yemeğinizi süsleyin. En nihai tereyağlı sosu yemeğin üst kısmına gezdirin. Görüntü olarak da zengin bir o denli lezzetli yemeğiniz hazır.

Afiyet olsun.

Ali Nazik İçin Püf Noktaları
  • Patlıcanları közlemeden öncesinde patlıcanların 4-5 çeşitli yerinden delin. Bıçak sayesinde.
  • Patlıcanlar közlendikten ardından anında bir poşetin içerisine koyup poşetin ağız kısmını kapayın. 5-6 dakika ardından patlıcanları poşetten çıkarıp soyun. Soyması benzersiz kolaylaşacaktır.
  • Sulu yoğurt kullanmayın. Yoğurdunuzun suyunu patlıcanlarla buluşturmadan kesinlikle süzün.
  • Kıyma seçiminde dana kuzu anlaşılmaz kullanmanızı öneri ederim.
19.01.2024 13:43:53
Ali Nazik Kebabı Nasıl Yapılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Ali Nazik Kebabı Nasıl Yapılır Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Ali Nazik Kebabı Nasıl Yapılır"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Şiş Kebap Sosu

Şiş Kebap Sosu, et yemeklerinden olan şiş kebaplarının daha da lezzetli olması amacıyla belirli besin maddeleriyle marine edilmesi işlemiyle elde edilen kıva...
Devamını Oku

Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı

Kuşbaşı etli patlıcan kebabı, pilavların yanına çok yakışan bir yemek tarifidir. Tencerede güveçte ya da fırında yapılabilir. Sizin imkânlarınıza ve tercihle...
Devamını Oku

Zırh Kebabı

Zırh kebabı, Adana yöresine ait bir kebap türüdür. Bu kebap türünü diğer kebap çeşitlerinden ayıran en önemli özellik yapımı esnasında kullanılan ettir. Bu e...
Devamını Oku

Kebap Sosu

Kebap sosu, kebabın lezzetine lezzet katan bir unsurdur. Sos bazı kebapların olmazsa olmazıdır. Bazı kebaplar vardır ki üzerindeki sos olmadan başlı başına b...
Devamını Oku

Fırında Çöp Şiş Kebap

Fırında Çöp Şiş Kebap, Türk mutfaklarının olmazsa olmazları kebap çeşitleridir. Bunlardan biri de fırında çöp şiş kebaptır. Büyük küçük herkesin seve se...
Devamını Oku

Filiz Kebabı

Filiz KebabıFiliz kebabı oldukça lezzetli bir yemektir ve sunumu da oldukça güzeldir. Yemeklerde misafirlerinize sunabileceğin...
Devamını Oku

İskender Kebap Sosu

İskender kebap sosu, herkesin evinde rahatlıkla hazırlayabileceği kolay bir sostur. Evde hazırlanan bu iskender kebap sosu lokantalarda yediklerimizi aratmay...
Devamını Oku

Abugannuş Kebap

Abugannuş Kebap, patlıcan ve etin müthiş uyumu az rastlanır lezzetlerden bir tanesidir. Abugannuş kebabın kokusu sizi mest etmeye yeter. Köz patlıcanın ...
Devamını Oku

Fırında Adana Kebap

Fırında Adana Kebap, yapması kolay ve pratiktir. Lokanta da yediğiniz veya bir misafirlikte denk gelip yediğiniz kebapları artık sizde evinizde çok basi...
Devamını Oku

Adana Şiş Kebap

Adana şiş kebap; kebap çeşitleri içerisinde belki de en gözde yere sahip olan kebap türlerinden bir tanesidir. Adana kebap adı üzerinde Adana İline ait lezze...
Devamını Oku

Kuzu Kebabı

Kuzu kebabı; Eski çağlarda insanların yerleşik düzene geçtikleri ve ateşi buldukları zamandan bugüne kuzu kebabı yapılıp yenilmektedir. İlkel fırınlar icat e...
Devamını Oku

Güveçte Patlıcan Kebabı

Güveçte patlıcan kebabı, güveçte patlıcan kebabı kolay olarak yapılan yemek tariflerindendir. Kısa sürede malzemeler hazırlanır güvece eklenir ve fırına veri...
Devamını Oku

Büryan Kebabı

Büryan kebabı, ülkemizin her yerinde yapılan, ancak en fazla Siirt ve Bitlis yöresinde bilinen et yemeğidir. Ancak Siirt ve Bitlis yöresinde yapılan biryan k...
Devamını Oku

Sırık Kebabı

Sırık kebabı, Kuzu ya da oğlak eti sırığa takılarak çevirilerek pişirildiği için bu kebabın adına sırık kebabı denir. Bu sırık kebabı zahmetl...
Devamını Oku

Adana Kebap Nasıl Yapılır

Adana kebap nasıl yapılır, Adana kebap Adana yöresine özgü olan fakat hemen hemen ülkemizin bütün bölgelerinde severek yenilen bir yemektir. Acı sevenle...
Devamını Oku

Urfa Kebap

Urfa kebap, bilindiği gibi günümüzde tüm ülkede çok sevilen kebap türleri arasında yer almaktadır. Çok eski zamanlarda ilk olarak Urfa'da yapılmış olan bu mü...
Devamını Oku

Mengen Kebabı

Mengen kebabı, adından da anlaşılacağı gibi Bolunun Mengen ilçesi ile özleşmiş bir kebap çeşididir. Bolu Mengen toprağın yeşile insanın yemeğe doyduğu bir y...
Devamını Oku

Kuyu Kebabı

Kuyu kebabı özel misafirler için hem çok lezzetli hem de zamanınızı almayan bir et yemeğidir. Hazırlama süresi oldukça kısa oluyor. Ama pişirme süresi b...
Devamını Oku

Karışık Kebap

Karışık Kebap, özellikle Adana Urfa Antep civarlarında oldukça fazlaca yapılan ve halk arasında sevilerek tüketilen kebap mangalda özellikle meşe odunu ile p...
Devamını Oku

Lokma Kebabı

Lokma Kebabı, kebabının lezzeti ile meşhur bir ülkeyiz ve lokma kebabı bu lezzetler arasında yer almakta. Lokma kebabının yapılışı biraz zahmetli ama ta...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Şiş Kebap Sosu
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Zırh Kebabı
Kebap Sosu
Fırında Çöp Şiş Kebap
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024