Adana Kebap Kalori

Adana Kebap Kalori, Adanalı kebap deyince oracıkta durur hele o mis gibi kokusu yok mu? Bu muhteşem lezzet ile buluşmak için, karnınızın aç ya da tok olması çok fazla önemli değildir. Adanalıya göre kebap candır. Adananın bu yöresel lezzeti sevilen besinler arasında ilk sırada yer alır. Adana kebap içinde bulunan et sayesinde tam bir protein kaynağıdır.
Kırmızı et içinde birçok vitamin barındırır, bunun dışında içinde fosfat ve demir de içermektedir. Karbonhidratın yok denecek kadar az olması tercih edilebilirliğini arttırmaktadır. Peki elde zırh ile çekilmiş kuzu etinin içerisine kuyruk yağı ilave edilerek elde edilen ve Adanalıların vazgeçilmezi olan Adana kebap kaç kaloridir? Diyet yapanlar için bir göz atalım isterseniz çünkü gerçek Adanalılar pek de merak etmez bu soruyu. Kebap çeşitleri farklı yöntemler ve malzemeler ile hazırlanabilmektedir, bu nedenle en sağlıklı ve formu koruyacak olanı seçmek doğru olacaktır. Adana kebabın kolesterol değeri oldukça yüksektir. Pide ekmek ile servis edildiği zaman normal porsiyonunun değeri yaklaşık olarak 900 kaloriye yakındır. Pide olmadan servisi yapılan, Adana kebabın bir porsiyonu ise yaklaşık olarak 340 kalori civarındadır.

100 gr Adana Kebap Besin Değeri

  • Karbonhidrat: 2 gr
  • Protein: 15 gr
  • Yağ: 13 gr
  • Kolesterol: 45 mg 82.5
  • Lif: 1 g 2.2
  • Demir: 2 mg 3.4
  • Sodyum: 359 mg 653
  • Potasyum: 365 mg 664.1
  • Kalsiyum: 39.5
  • Vitamin A: 112 mg 202.
    7
  • Vitamin C: 45 mg 82.6
İsterseniz bir de gerçek Adanalının, Adana'dan başka ya da Adanalı usta tarafından yapılmadan asla yemeyeceği Adana kebabın dürüm kalorisine göz atalım.

1 Kişilik Adana dürüm besin değerleri (325 kcal)200 gr

  • Karbonhidrat 15.4
  • Protein 28.5
  • Yağ 15 gr
  • Kolesterol 59.6
  • Sodyum 908.5
  • Potasyum 534.5
  • Kalsiyum 31.7
  • Vitamin A 5 mg
  • Vitamin C 35 mg
  • Demir 2.6
Son olarak Adana kilo yapar mı yapmaz mı? Diyenlere doymuş yağ içeriği zengin olan kırmızı et türü olduğu için kesinlikle kilo yapıcı özelliği olan bir besindir. Pide ekmek olmadan ve yağsız yağ miktarı az etle yapılıp tüketilirse bu oran biraz daha aza inebilir. (O zaman Adana kebap Adanalılıktan çıkar o da ayrı bir konu) En güzeli Kilo kontrolü yapan kişiler tarafından tüketilmesidir.
19.01.2024 16:42:19
Adana Kebap Kalori ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Adana Kebap Kalori Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Adana Kebap Kalori"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Şiş Kebap Sosu

Şiş Kebap Sosu, et yemeklerinden olan şiş kebaplarının daha da lezzetli olması amacıyla belirli besin maddeleriyle marine edilmesi işlemiyle elde edilen kıva...
Devamını Oku

Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı

Kuşbaşı etli patlıcan kebabı, pilavların yanına çok yakışan bir yemek tarifidir. Tencerede güveçte ya da fırında yapılabilir. Sizin imkânlarınıza ve tercihle...
Devamını Oku

Zırh Kebabı

Zırh kebabı, Adana yöresine ait bir kebap türüdür. Bu kebap türünü diğer kebap çeşitlerinden ayıran en önemli özellik yapımı esnasında kullanılan ettir. Bu e...
Devamını Oku

Kebap Sosu

Kebap sosu, kebabın lezzetine lezzet katan bir unsurdur. Sos bazı kebapların olmazsa olmazıdır. Bazı kebaplar vardır ki üzerindeki sos olmadan başlı başına b...
Devamını Oku

Fırında Çöp Şiş Kebap

Fırında Çöp Şiş Kebap, Türk mutfaklarının olmazsa olmazları kebap çeşitleridir. Bunlardan biri de fırında çöp şiş kebaptır. Büyük küçük herkesin seve se...
Devamını Oku

Filiz Kebabı

Filiz KebabıFiliz kebabı oldukça lezzetli bir yemektir ve sunumu da oldukça güzeldir. Yemeklerde misafirlerinize sunabileceğin...
Devamını Oku

İskender Kebap Sosu

İskender kebap sosu, herkesin evinde rahatlıkla hazırlayabileceği kolay bir sostur. Evde hazırlanan bu iskender kebap sosu lokantalarda yediklerimizi aratmay...
Devamını Oku

Abugannuş Kebap

Abugannuş Kebap, patlıcan ve etin müthiş uyumu az rastlanır lezzetlerden bir tanesidir. Abugannuş kebabın kokusu sizi mest etmeye yeter. Köz patlıcanın ...
Devamını Oku

Fırında Adana Kebap

Fırında Adana Kebap, yapması kolay ve pratiktir. Lokanta da yediğiniz veya bir misafirlikte denk gelip yediğiniz kebapları artık sizde evinizde çok basi...
Devamını Oku

Adana Şiş Kebap

Adana şiş kebap; kebap çeşitleri içerisinde belki de en gözde yere sahip olan kebap türlerinden bir tanesidir. Adana kebap adı üzerinde Adana İline ait lezze...
Devamını Oku

Kuzu Kebabı

Kuzu kebabı; Eski çağlarda insanların yerleşik düzene geçtikleri ve ateşi buldukları zamandan bugüne kuzu kebabı yapılıp yenilmektedir. İlkel fırınlar icat e...
Devamını Oku

Güveçte Patlıcan Kebabı

Güveçte patlıcan kebabı, güveçte patlıcan kebabı kolay olarak yapılan yemek tariflerindendir. Kısa sürede malzemeler hazırlanır güvece eklenir ve fırına veri...
Devamını Oku

Büryan Kebabı

Büryan kebabı, ülkemizin her yerinde yapılan, ancak en fazla Siirt ve Bitlis yöresinde bilinen et yemeğidir. Ancak Siirt ve Bitlis yöresinde yapılan biryan k...
Devamını Oku

Sırık Kebabı

Sırık kebabı, Kuzu ya da oğlak eti sırığa takılarak çevirilerek pişirildiği için bu kebabın adına sırık kebabı denir. Bu sırık kebabı zahmetl...
Devamını Oku

Adana Kebap Nasıl Yapılır

Adana kebap nasıl yapılır, Adana kebap Adana yöresine özgü olan fakat hemen hemen ülkemizin bütün bölgelerinde severek yenilen bir yemektir. Acı sevenle...
Devamını Oku

Urfa Kebap

Urfa kebap, bilindiği gibi günümüzde tüm ülkede çok sevilen kebap türleri arasında yer almaktadır. Çok eski zamanlarda ilk olarak Urfa'da yapılmış olan bu mü...
Devamını Oku

Mengen Kebabı

Mengen kebabı, adından da anlaşılacağı gibi Bolunun Mengen ilçesi ile özleşmiş bir kebap çeşididir. Bolu Mengen toprağın yeşile insanın yemeğe doyduğu bir y...
Devamını Oku

Kuyu Kebabı

Kuyu kebabı özel misafirler için hem çok lezzetli hem de zamanınızı almayan bir et yemeğidir. Hazırlama süresi oldukça kısa oluyor. Ama pişirme süresi b...
Devamını Oku

Karışık Kebap

Karışık Kebap, özellikle Adana Urfa Antep civarlarında oldukça fazlaca yapılan ve halk arasında sevilerek tüketilen kebap mangalda özellikle meşe odunu ile p...
Devamını Oku

Lokma Kebabı

Lokma Kebabı, kebabının lezzeti ile meşhur bir ülkeyiz ve lokma kebabı bu lezzetler arasında yer almakta. Lokma kebabının yapılışı biraz zahmetli ama ta...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Şiş Kebap Sosu
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Zırh Kebabı
Kebap Sosu
Fırında Çöp Şiş Kebap
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024