Abant Kebabı

Abant kebabı, adından da belli olduğu üzere Abant ilçemizin meşhur yemeği olan Abant kebabı lezzeti ve sunumuyla harikalar yaratan ve akılda izler bırakan bir yemektir. Tabi ki bu yemeği sadece Abant'ta değil güzel ülkemizin her yöresinde yiyebilirsiniz. Ama özellikle yolunuz düşerse burada yemeden geçmemenizi tavsiye ederim. Abant kebabı yapılışını kolaylığının yanında lezzeti de ona oranla çok yüksektir.
Maliyetinin az olması da Abant kebabını ayrı bir çekici kılar. Görünüşüyle de servis ettiğiniz insanın beğenisini daha tadına bakmadan kazanır ve yediğinde de tadıyla bu beğeni kat kat artar. Şimdi bu güzel ve lezzeti Abant kebabımızın tarifine geçelim.

Abant Kebabı Malzemeleri

  • 2 adet bostan patlıcan
  • 5-6 adet mantar
  • 200 gram sotelik ya da yağsız dana veya kuzu eti
  • 2 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 kâse rendelenmiş kaşar
  • 2 adet sivri biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 kaşık tereyağı

Abant Kebabı Nasıl Yapılır?


Orta boy bir tencere alarak yemeğimize başlayalım tencereyi ocağa koyarak az miktar yağ koyalım, ardından 200 gram kuzu veya dana etimizi küçük küpler halinde doğrayarak yağımızın içine atarak kavurmaya başlayalım. Ardından etlerin suyunu bırakıp çekene kadar karıştırmaya devam edelim ve pişirelim. Sonra etlerin üzerini üç parmak geçecek kadar su ekleyelim ve ince kıyılmış soğanları da etimize ekleyelim ve pişirmeye devam edelim pişmeye yakın tuz eklemeyi unutmayalım.
Eklediğimiz suyu çekene kadar pişirelim ve suyunu çektiğinde küçük küçük doğradığımız mantarları ve tereyağı ekleyelim. Ardından mantarlar da suyunu bırakacağından onların da suyunu çekene kadar bekleyelim ve suyunu çektikten sonra ince ince doğradığımız biberleri de ekleyelim ve kavurmaya devam edelim, sonra domates ve karabiberi de ekleyip domatesler yumuşayıncaya kadar bu işleme devam edelim.

Etlerimiz kavrulmaya ve pişmeye devam ederken sizde bir yanda patlıcanları soymadan boylamasına dik bir biçimde ortadan ikiye bölelim. Patlıcanlar kızaracağı için kâğıt havlu ile kurutalım. Ardından patlıcanları bol yağın içinde iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim ve pişen patlıcanlar çok yağ çekeceğinden yine aynı şekilde fazla yağını kâğıt havlu yardımıyla alalım ve patlıcanlarımızı fırın tepsisine yerleştirelim.

Fırın tepsisine yerleştirdiğimiz patlıcanların ortalarını çatal yardımıyla güzelce ezip püre haline getiriyoruz, ardından etli harcımızı patlıcanların içine paylaştırıyoruz. Bir miktar sıcak suyun içine salca atarak salçalı su yapıyoruz ve tepsinin içine döküyoruz. Tuzunu da ekleyip önceden ısıtmış olduğumuz 200 derecelik fırına veriyoruz. Abant kebabının pişmesine yakın rendelenmiş kaşarları serpiştiriyoruz ve eriyene kadar pişirmeye devam ediyoruz eriyince fırından alıyoruz ve güzel bir servis tabağında servis ediyoruz.

Afiyet olsun.
19.01.2024 13:03:16
Abant Kebabı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Abant Kebabı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Abant Kebabı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Şiş Kebap Sosu

Şiş Kebap Sosu, et yemeklerinden olan şiş kebaplarının daha da lezzetli olması amacıyla belirli besin maddeleriyle marine edilmesi işlemiyle elde edilen kıva...
Devamını Oku

Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı

Kuşbaşı etli patlıcan kebabı, pilavların yanına çok yakışan bir yemek tarifidir. Tencerede güveçte ya da fırında yapılabilir. Sizin imkânlarınıza ve tercihle...
Devamını Oku

Zırh Kebabı

Zırh kebabı, Adana yöresine ait bir kebap türüdür. Bu kebap türünü diğer kebap çeşitlerinden ayıran en önemli özellik yapımı esnasında kullanılan ettir. Bu e...
Devamını Oku

Kebap Sosu

Kebap sosu, kebabın lezzetine lezzet katan bir unsurdur. Sos bazı kebapların olmazsa olmazıdır. Bazı kebaplar vardır ki üzerindeki sos olmadan başlı başına b...
Devamını Oku

Fırında Çöp Şiş Kebap

Fırında Çöp Şiş Kebap, Türk mutfaklarının olmazsa olmazları kebap çeşitleridir. Bunlardan biri de fırında çöp şiş kebaptır. Büyük küçük herkesin seve se...
Devamını Oku

Filiz Kebabı

Filiz KebabıFiliz kebabı oldukça lezzetli bir yemektir ve sunumu da oldukça güzeldir. Yemeklerde misafirlerinize sunabileceğin...
Devamını Oku

İskender Kebap Sosu

İskender kebap sosu, herkesin evinde rahatlıkla hazırlayabileceği kolay bir sostur. Evde hazırlanan bu iskender kebap sosu lokantalarda yediklerimizi aratmay...
Devamını Oku

Abugannuş Kebap

Abugannuş Kebap, patlıcan ve etin müthiş uyumu az rastlanır lezzetlerden bir tanesidir. Abugannuş kebabın kokusu sizi mest etmeye yeter. Köz patlıcanın ...
Devamını Oku

Fırında Adana Kebap

Fırında Adana Kebap, yapması kolay ve pratiktir. Lokanta da yediğiniz veya bir misafirlikte denk gelip yediğiniz kebapları artık sizde evinizde çok basi...
Devamını Oku

Adana Şiş Kebap

Adana şiş kebap; kebap çeşitleri içerisinde belki de en gözde yere sahip olan kebap türlerinden bir tanesidir. Adana kebap adı üzerinde Adana İline ait lezze...
Devamını Oku

Kuzu Kebabı

Kuzu kebabı; Eski çağlarda insanların yerleşik düzene geçtikleri ve ateşi buldukları zamandan bugüne kuzu kebabı yapılıp yenilmektedir. İlkel fırınlar icat e...
Devamını Oku

Güveçte Patlıcan Kebabı

Güveçte patlıcan kebabı, güveçte patlıcan kebabı kolay olarak yapılan yemek tariflerindendir. Kısa sürede malzemeler hazırlanır güvece eklenir ve fırına veri...
Devamını Oku

Büryan Kebabı

Büryan kebabı, ülkemizin her yerinde yapılan, ancak en fazla Siirt ve Bitlis yöresinde bilinen et yemeğidir. Ancak Siirt ve Bitlis yöresinde yapılan biryan k...
Devamını Oku

Sırık Kebabı

Sırık kebabı, Kuzu ya da oğlak eti sırığa takılarak çevirilerek pişirildiği için bu kebabın adına sırık kebabı denir. Bu sırık kebabı zahmetl...
Devamını Oku

Adana Kebap Nasıl Yapılır

Adana kebap nasıl yapılır, Adana kebap Adana yöresine özgü olan fakat hemen hemen ülkemizin bütün bölgelerinde severek yenilen bir yemektir. Acı sevenle...
Devamını Oku

Urfa Kebap

Urfa kebap, bilindiği gibi günümüzde tüm ülkede çok sevilen kebap türleri arasında yer almaktadır. Çok eski zamanlarda ilk olarak Urfa'da yapılmış olan bu mü...
Devamını Oku

Mengen Kebabı

Mengen kebabı, adından da anlaşılacağı gibi Bolunun Mengen ilçesi ile özleşmiş bir kebap çeşididir. Bolu Mengen toprağın yeşile insanın yemeğe doyduğu bir y...
Devamını Oku

Kuyu Kebabı

Kuyu kebabı özel misafirler için hem çok lezzetli hem de zamanınızı almayan bir et yemeğidir. Hazırlama süresi oldukça kısa oluyor. Ama pişirme süresi b...
Devamını Oku

Karışık Kebap

Karışık Kebap, özellikle Adana Urfa Antep civarlarında oldukça fazlaca yapılan ve halk arasında sevilerek tüketilen kebap mangalda özellikle meşe odunu ile p...
Devamını Oku

Lokma Kebabı

Lokma Kebabı, kebabının lezzeti ile meşhur bir ülkeyiz ve lokma kebabı bu lezzetler arasında yer almakta. Lokma kebabının yapılışı biraz zahmetli ama ta...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Şiş Kebap Sosu
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Zırh Kebabı
Kebap Sosu
Fırında Çöp Şiş Kebap
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024