{ "title": "Zırh Kebabı", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/zirh-kebabi.jpg", "date": "20.01.2024 06:36:33", "author": "AYŞE YEŞİLCAN", "article": [ { "article": "Zırh kebabı, Adana yöresine ait bir kebap türüdür. Bu kebap türünü diğer kebap çeşitlerinden ayıran en önemli özellik yapımı esnasında kullanılan ettir. Bu et doğal bir yerde kendine özgü bir yapıya sahip alanların yaylalarında yetiştirilen erkek koyunlardan elde edilmiş olmalıdır. Üretim biçimleri ve işinde ustalığa sahip kişilerce yapılması da ciddi değişiklikler katmaktadır. Kalori açısından diğer et türlerinde olduğu gibi yüksek kalori değerine sahiptir. Fakat içerisine az miktarda yağ eklenmesi ile kalori değeri daha alt seviyeye çekilebilmektedir. Özellikle yaz aylarında mangal partilerinde çoğunlukla tercih edilebilen bir kebap türüdür. Özellikle etle beslenen bireylerce sıklıkla tercih edilmektedir. Misafirlere de güzel bir ikram olarak sunulabilmektedir. Bol acılı seven kişilerce içeriği de acılı olarak oluşturulabilmektedir. Özellikle Adana yöresinde acılı şalgam ile uyumlu bi biçimde tüketilmektedir. Ekmek arasına sarılıp yendiği için tek başına gayet doyurucu bir lezzettir.