{ "title": "Yufkalı Şiş Kebap", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/Yufkali-Sis-Kebap-81.jpg", "date": "19.01.2024 16:00:09", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "Yufkalı şiş kebap; evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir kebap çeşididir. Yufkalı şiş kebap görüntü itibariyle beyti adı verilen özel kebap türüne benzemektedir. Yapımı son derece pratik olan yufkalı şiş kebabın bazı püf noktaları bulunmaktadır. Yufkalı şiş kebabın köftesinin yapımı son derece önem arz etmektedir. İçerisindeki köfte ne kadar lezzetli olursa kebapta o kadar güzel olur. Ayrıca ben dış kısmında kullanacağım yufkanın market yufkası olmasından ziyade el açması günlük yufka olmasına özen gösteriyorum. Böylece dışındaki malzeme daha çıtır çıtır oluyor. Ben bazen misafirlerim ya da özel yemeklerde değişik bir şeyler hazırlamayı çok seviyorum. Böylece hem benim misafir ağırlamak konusunda kendime olan güvenim daha fazla artıyor hem de misafirlerim memnun bir şekilde masadan kalkıyorlar. Yufkalı şiş kebabı misafirleriniz için mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Hem göze hem damağa hitap eden kebap sayesinde yemek kültürünüze bir yenisi daha eklenmiş olacaktır.

Yufkalı şiş kebap için gerekli malzemeler
Yufkalı Şiş Kebap Sosu için
Yufkalı Şiş Kebap Nasıl Yapılır?

İlk önce kuru soğan, maydanoz ve sarımsağı rondodan geçirin. Derin bir kâsenin içerisine kıymanın tamamını boşaltın ve üzerine rendelenmiş sebzeleri, baharatları, tuzu ve galeta ununu ilave ederek iyice yoğurun. En son olarak içerisine taze kaşar peynirini rendeleyin ve karıştırarak 8 parçaya ayırın. Her bir parçayı rulo haline getirin. Tere yağını eritin ve yufkaları ortadan dörde bölün. Her bir parçaya tereyağı sürün ve köftelerin her birini bu yufkalara sarın. Yufkaları yaklaşık 2 cm kalınlığında dilimleyin ve tahta şişlere köfteli kısımları üsten görünecek şekilde dizin. Tüm malzemeler bitinceye kadar bu işleme devam edin. İşlemi tamamladıktan sonra yağlı kâğıt serilmiş bir borcama tüm yufkalı şiş kebapları dizin ve yaklaşık 170 derece ısıda köfteler pişene kadar kızartın. Bu arada sosu için tereyağı ve domatesi kavurun içerisine salçaları da ekleyin. Köfteler piştiğinde henüz sıcak iken şişten çıkartarak tabağa dizin. Üzerine sos dökün. Yanına da kaymaklı yoğurt koyarak servis edin.
" } ] }