{ "title": "Yufka Kebabı", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/yufka-kebabi.jpg", "date": "20.01.2024 14:15:49", "author": "orhan alem", "article": [ { "article": "Yufka kebabı, bu kebap tarifi rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tarif. Az zamanda hazırlanabilmesi ve gerek duyulduğunda esas yeme olarak da kullanılabilmesi tarifin artı özelliklerinden bazılarıdır. Püf noktası vermek gerekirse; Kesilen yufkaları 2 yumurta sarısı, 250 gr süt ve 100 gr yağ karışımına batırıp, ardından yapılan iç konularak pişirirseniz ek olarak lezzetli olabilir.

Yufkasını hazırlamak için
İç malzemeleri
Yufka Kebabı Nasıl Yapılır?

Yağ, minik doğranmış soğan, kemiksiz 2-3 santim boy ve 1/2 santim eninde ince uzun doğranmış el bir tencerede kapağı kapalı ve arada bir karıştırılarak ona ateşte 15-20 dk pişirilir. Suyunu çekince 10 dk ek olarak karıştırılarak kavrulur. Tuz, doğranmış domates veya salça eklenir. Kapak kapatılarak ortadan az ateşte bir.5 saat pişirilir. Pişen ellere 1/2 ay biçimde ince doğranmış soğanlar eklenir ve güzelce karıştırılır. Et yağına kalıncaya denli 1/2 saat pişirilir. Karabiber, kekik, kıyılmış maydanoz katılarak bir ek olarak karıştırılır. Ateşten alınıp soğuması amaçlı bir tarata bırakılır. Böylece lalaş içi derlenmiş olabilir. Üç yufka üst üste koyulur ve tam ortalarından dörde kesilerek 12 eşil parçaya bölünür. Bölünmüş her yufka parçasının ortasına 10 santim uzunluğu yaklaşık olarak da ve az dağılmış takdirde soğumuş talaş içinden yerleştirilir. Yufkanın kenarları amaçlı üst kısmına gerçek bohça katlar benzeri kapatılır. Eşit büyüklükte, minik bohçacıklar ortaya getirilir. İçin üst kısmına kalkınan her yufkanın üst kısmına çırpılmış yumurta sürülerek yufkaların birbirine yapışması sağlanır. Tüm yufkalar sarıldıktan ardından kızgın çiçek yağında diğer tarafları da çevrilerek kızartılır. Bir tabağa alınarak servis yapılır.

Püf noktaları
" } ] }