{ "title": "Yörük Kebabı", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/yoruk-kebabi.jpg", "date": "21.01.2024 06:47:33", "author": "Bekir Aslan", "article": [ { "article": "Yörük Kebabı, Antalya bölgesine ait bu lezzetin görüntüsü şahane lezzeti şahanedir. İçine konan çeşit çeşit sebzeleri sayesinde tadı muhteşemdir. Özellikle yaz aylarında bulanabilecek sebzeler olması nedeniyle kolaylıkla bu mevsimde pişirilebilir. Adeta bir vitamin deposudur. Misafirlere sunulacak bir lezzet şölenidir. Çocuklarımıza gelişim katkısı açısından oldukça faydalıdır. Her damak tadına hitap eden bu tarifi denemenizi şiddetle tavsiye ederim.

Yörük Kebabı Malzemeleri 4 Kişilik
Yörük Kebabı Nasıl Yapılır?

Kuşbaşı eti orta boy bir tencerenin içinde zeytinyağı ve sivri biberlerle birlikte soteliyoruz. Etin suyu çekilince üzerine salçayı ilave edip iyice kavuruyoruz. Önceden kabuklarını soyduğumuz ve küp-küp doğradığımız domates ve mantarları tencereye döküyoruz. Kavurma işlemi devam ederken bezelye ve yine soyup küp-küp doğradığımız kabağı ekliyoruz. En üste de tuzu serpip kapağı kapatıyoruz. Orta ateşte kendi suyuyla pişiriyoruz. Farklı bir tencereye bir miktar su ekleyerek üzerine zeytinyağı ve tuz koyarak karıştırıyoruz. İçine erişteleri ekleyip haşlıyoruz. Fazla su koymazsak vitamin kaybı yaşamayız. Haşlanan erişteleri süzüp borcama alıyoruz. Borcamın her yerine eşit şekilde dağıtıyoruz. Diğer tarafta hazırlanan sebzeli harcımızı eriştelerin üzerine yine eşit şekilde dağıtıyoruz. Üzerine de rendelenen kaşarları döküp yayıyoruz. Önceden 170 derecede ısıttığımız fırına koyuyoruz. Üzerindeki kaşar peynir kızardığında Fırından alıp sıcak servis edebiliriz.

Afiyet Olsun.
" } ] }