{ "title": "Yoğurt Kebabı", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/yogurt-kebabi.jpg", "date": "21.01.2024 23:38:44", "author": "Öznur Taşpınar", "article": [ { "article": "
Yoğurt kebabı, evde kolaylıkla yapılabilen ve ev halkı tarafından çok sevilecek bir tariftir. Özellikle çocukların çok severek tüketecekleri yoğurt kebabı yoğurt sevmeyen çocuklara yoğurdu sevdirecektir. Aynı zamanda yoğurt kebabının içerisinde köfte olması da ayrı bir lezzet katmış ve hemen hemen herkesin damak zevkine hitap edecek niteliktedir.

Yoğurt Kebabı İçin Gerekli Malzemeleri
Sos için
Yoğurt Kebabı Nasıl Yapılır?

Yoğurt kebabının hazırlanmasına köfte ile başlayın. Bunun için de öncelikle kuru soğanın kabukların ı soyun ve bir karıştırma kabının içerisine rendeleyin. Rendelenmiş soğanın üzerine kıymayı ilave edin. Sarımsakların da kabuklarını soyun ve bıçağın ters tarafı ile incecik olacak şekilde ezin. Ezilmiş sarımsakları da köfte harcının içerisine ilave edin. Galeta unu, bir tane yumurta, bir tatlı kaşığı tuz, bir şeker kaşığı kimyon ve karabiberi de harcın içerisine alın. Bir tutam maydanozu yıkayın ve ince kıyım olacak şekilde doğrayın. Doğranmış olan maydanozları da harcın içerisine alıp köfte harcı yoğurmaya başlayın. Yaklaşık 5 dakika kadar yoğurun. Yoğurduktan sonra harcın üzerine bir folyo kapatın ve buzdolabına kaldırın. Buzdolabın da köfte harcını 10 dakika kadar bekletip dinlendirin.

Dinlenmiş olan köfte harcını buzdolabından alın ev cevizden biraz iri kalınlıkta parçalar kopartın. Kopartılan köfte parçalarına parmak kalınlığın da şekiller verin. Şeklini alan köfteleri kızartmak için bir tencerenin içerisine sıvıyağ ilavesi yapıp ısıtın. Isınmış yağın içerisine şeklini almış köfteleri ilave edin ve kızartın. Kızarmış olan köfteleri havlu kâğıt serilmiş bir tabağın içerisine alın. Akabinde kişi sayısına göre alınan pideleri servis tabaklarına alın. Üzerlerine hazırlanmış köftelerden yerleştirin. Diğer taraftan sosu hazırlamak için bir tane sos tenceresi alın ve içerisine tereyağı ilave edin. Yağı ısıtın ve içerisine 2 tane domatesi rendeleyin. Domates rendesinin içerisine bir tatlı kaşığı domates salçası, karabiber ve tuz ilavesi yapıp pişirin. Hazırlanmış olan domatesli sosu köftelerin üzerine gezdirin. Yoğurdu bir kâsenin içerisine alın ve üzerine tuz serpiştirin. 2 diş sarımsağı yoğurdun içerisine rendeleyip karıştırın. Hazırlanmış olan yoğurt sosunu kebapların üzerine kaşık yardımıyla gezdirin. Yoğurt kebabı servis için hazır hale gelmiştir. Arzu ederseniz yoğurdun üzerine tereyağı kızdırıp kırmızı pul biberi ile renklendirin ve yoğurdun üzerine gezdirebilirsiniz. Bu tamamen göz ve damak zevkinize kalmış bir durumdur.

Afiyet olsun.
" } ] }