{ "title": "Tirit Kebabı", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/tirit-kebabi.jpg", "date": "20.01.2024 08:47:14", "author": "Öznur Taşpınar", "article": [ { "article": "
Tirit kebabı, özellikle Konya bölgesinde sık yapılan tirit kebabı Konya mutfağının yöresel lezzetlerinden bir tanesidir. Farklı bir lezzet olan tirit kebabı, özellikle düğün ve mevlit yemeklerinin olmazsa olmazıdır. Aynı zamanda tirit kebabını davet yemekleri, özel konuklar veya akşam yemeği için hazırlayabilirsiniz. Daha önceden tirit kebabı yapmamış iseniz size vereceğimiz tirit kebabı tarifi ile zorlanmadan hazırlayabilirsiniz.

Tirit Kebabı İçin Gerekli Malzemeleri
Tirit Kebabı Nasıl Yapılır?

İlk olarak kuşbaşı etleri sudan geçirip kurutun. Suyu süzdürülmüş olan etleri düdüklü tencerenin içerisine alın ve üzerine bir çay bardağı su ilavesi yapın. Etleri yumuşayana dek düdüklü tencerenin içerisinde pişirin. Etler yumuşayınca etleri düdüklü tencerenin içerisinden alın ve bir tavaya ilave edin. Etlerin üzerine tereyağı veya sıvıyağ ilavesi yapıp kavurmaya geçin. Yağın içerisinde kızarana dek etleri pişirin. Etler pişerken siz de bu arada yeşil biberleri, kuru soğanları ve domateslerin kabukların temizleyin.

Sivri biberleri ay şeklinde doğrayın. Kuru soğanları da piyazlık şekilde doğrayın ve bir kâsenin içerisine alın. Kuru soğanların içerisine sumak ve az miktar tuz ilavesi yapıp karıştırın. Ekmekleri ufak kareler şeklinde doğrayıp servis tabaklarına alın. Ekmeklerin üzerine etin haşlandığı et suyundan birer kepçe gezdirerek dökün. Yoğurdu bir kâseye alın ve içerisine rendelenmiş sarımsak ile tuz ilavesi yapıp karıştırın. Etlerin üzerine hazırlanmış olan sarımsaklı yoğurttan gezdirin. Kabukları soyulmuş ve küp şekilde doğranmış olan domatesleri de yoğurdun üzerine serpiştirin.
Sumak ile ovduğunuz kuru soğanları ve yeşil biberleri bir kâse de karıştırıp domateslerin üzerine gezdirin. Tereyağında kavrulmuş olan kuşbaşı etleri de biberlerin üzerine kaşık ile serpiştirerek ilave edin. Arzu ederseniz eğer etlerin üzerin tereyağı ve kırmızı pul biber yakıp dökebilirsiniz ya da sadece kekik ilavesi yapabilirsiniz. Hazır hale gelmiş olan tirit kebabını sıcak olarak sunum yapın.

Afiyet olsun." } ] }