{ "title": "Tire Kebabı", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/tire-kebabi.jpg", "date": "22.01.2024 00:55:00", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "Tire kebabı, tire kebabı adını İzmir'in tire ilçesinden almaktadır. Mini şişlere dizilerek yapılabilir bu nedenle çöp kebabı ya da çöp de köfte de denir. İzmir de tire pazarlarında bir buçuk iki metrelik şeritler halinde satılır. Çok doyurucu bir yemektir. Bol tereyağı ile yapılır. Tereyağı içerisinde yüzüyor desek abartmış olmayız. Et tadını tereyağına tereyağı tadını ete vererek harika bir lezzet oluşur. Tereyağına ekmeğinizi banarak yiyeceğinizden emin olabilirsiniz. Tire kebap yapmak için kullanılacak et de çok önemlidir. Tire kebabı için dananın boşluk etleri kullanılır. Boşluk etler parçalanır ve sinirleri çıkarılır. Bir kilo gram et için on beş gram kadar tuz kullanılarak kıyma hazırlanır. Etin kıyma makinesinden iki kere geçirilmesi gerekir. Ardından kıyma buzdolabına konulur bir gün bekletilir ve çıkarılıp tekrar kıyma makinesinden çekilir. Daha sonra kebap için kullanılır.