{ "title": "Tepsi Kebabı", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/tepsi-kebabi.jpg", "date": "19.01.2024 09:42:45", "author": "Buket Korkmaz", "article": [ { "article": "Tepsi Kebabı: akşam yemeğe misafirlerinize sunacağınız yapımı kolay olan ve tadı çok lezzetli olan tepsi kebabını evdeki malzemelerle de kolaylıkla yapabilirsiniz. Yanına bir çoban salata ve bir pirinç pilavı ile çok daha lezzetli olacaktır.

Tepsi kebabı malzemeleri
Tepsi kebabının üzeri için malzemeler
Sosu için malzemeler
Tepsi kebabı nasıl yapılır?

Öncelikle mikserin içerisine yazmış olduğumuz tepsi kebabına ait olan maydanoz, soğan, yeşil biber ve kırmızı biber ve sarımsaklar konularak mikserden çekilir. Geniş bir kabın içerisine yarım kilo dana kıyma konularak mikserde çekmiş olduğumuz harç eklenir ve üzerine bütün baharatlar eklenir. Sizin sevmiş olduğunuz farklı baharatlar varsa kendi damak tadınıza göre o istediğiniz baharatları da ekleyebilirsiniz. Kabın içerisinde bütün malzemeler birbirine karışana kadar iyice yoğrulur. Kıymayı da miksere koyup çekerseniz güzel olmayacağı için elinizle yoğrulmalı. Tepsi kebabının lezzetli olmasını istiyorsanız yaptığınız karışımı en az 1 saat boyunca buz dolabında bekletiniz.

Fırın tepsisi yağlanarak bu yapmış olduğumuz harç konularak aynı kalınlıkta olacak şekilde yayılır. Üzerine 2 yemek kaşığı domates salçasının üzerine 1 yemek kaşığı biber salçası konulur. (Salça sevmiyorsanız bu ölçünün yarısını kullanmalısınız) 1 çay bardağı ılık su üzerine yavaşça dökülerek salça ezilir. Ardından da 1 fincan zeytinyağı da dökülerek iyice karıştırılır ve tepsinin üzerindeki harca gezdirilir.

Üzerini süslemek için öncelikle patatesler dilimlenir domatesler eşit şekilde biraz kalın olacak şekilde doğranır. Soğan ve sivri biberde doğranarak üzerine dizilir. Daha önceden 180 derece ısıtılmış olan fırına konulur ve ortalama 45 dakika boyunca pişirilmesi gerekmektedir.

Afiyet olsun.
" } ] }