{ "title": "Tepsi Kebabı Antakya", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/tepsi-kebabi-antakya.jpg", "date": "21.01.2024 23:40:53", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Tepsi kebabı Antakya, bu yörenin kendine kendine has lezzetli bir kebap tarifidir. Hem hazırlanması kolay hem de doyurucu olan kebabı evinizde rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Bu kebap tarifi aynı zamanda sini kebabı olarak anılır. Kebabın tüm malzemeleri karıştırılarak, tepsinin içinde pişen bu tarif için, malzemelerin sığabileceğinden az küçük olan bir tepsi kullanın. Çünkü pişince kıyma biraz çeker ve kebabın görselliği bozulabilir. Kebabın en önemli püf noktası, malzemelerin birbiri ile iyice karışmasıdır. Bu nedenle arzu edenle kıyma dışındaki malzemeleri rondodan geçirebilir. Ancak malzemeleri sulandırmamaya dikkat edin, özellikle de soğanı. Bir de üzerine koyduğunuz soğan ve domateslerin yanmaması için, kebap bir süre piştikten sonra konulabilir. Bu kadar kebaptan konuştuktan sonra, tarifimizi hazırlamaya başlayabiliriz. Hepinize kolay gelsin.