{ "title": "Tepsi Kebabı Antakya", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/tepsi-kebabi-antakya.jpg", "date": "21.01.2024 23:40:53", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Tepsi kebabı Antakya, bu yörenin kendine kendine has lezzetli bir kebap tarifidir. Hem hazırlanması kolay hem de doyurucu olan kebabı evinizde rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Bu kebap tarifi aynı zamanda sini kebabı olarak anılır. Kebabın tüm malzemeleri karıştırılarak, tepsinin içinde pişen bu tarif için, malzemelerin sığabileceğinden az küçük olan bir tepsi kullanın. Çünkü pişince kıyma biraz çeker ve kebabın görselliği bozulabilir. Kebabın en önemli püf noktası, malzemelerin birbiri ile iyice karışmasıdır. Bu nedenle arzu edenle kıyma dışındaki malzemeleri rondodan geçirebilir. Ancak malzemeleri sulandırmamaya dikkat edin, özellikle de soğanı. Bir de üzerine koyduğunuz soğan ve domateslerin yanmaması için, kebap bir süre piştikten sonra konulabilir. Bu kadar kebaptan konuştuktan sonra, tarifimizi hazırlamaya başlayabiliriz. Hepinize kolay gelsin.

Tepsi kebabı Antakya tarifi için gerekli malzemeler
Tepsi kebabı Antakya tarifi nasıl yapılır?

Öncelikle yeşil ve kırmızı biberleri ince şekilde doğrayın. Aynı şekilde maydanozları, soğan ve sarımsakları da doğrayın. Kabuklarını soyduğunuz domatesleri küçük yemeklik doğrayın. Bunlar tepsi kebabının sebzeleri, hepsini karıştırıp üzerinden yine bıçakla geçerek küçülün.

Bir kabın içine aldığınız dana ve kuzu kıymasını, doğranmış sebzeler, karabiber, tuz ve kırmızı pul biberle birlikte aynı köfte yapar gibi yoğurun. En son üstüne sıvı yağı gezdirin ve yine karıştırın. Bu kıymalı karışımı fırın tepsisinin içine bir parmak kalınlığında döşeyin. Bunun üzerine dilimlediğiniz kuru soğanı ve domatesi yerleştirin. Tepsi kebabı Antakya tarifini daha önceden 200 derecede ısıtılan fırına koyarak pişirin. Fırından çıkarınca sıcak olarak servisinizi yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }