{ "title": "Tavuk Şiş Kebap", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/Tavuk-Sis-Kebap-31.jpg", "date": "20.01.2024 07:36:02", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "Tavuk şiş kebap; birçok kebap çeşidi içerisinde yapımı belki de en kolay olan kebap çeşididir. Türk mutfağında kırmızı etin yeri her zaman çok özeldir. Fakat özellikle gençler ve çocuklar kırmızı et yemek konusunda daha seçici davranırlar. Kırmızı et yerine daha çok beyaz eti tercih ederler. Eğer doğal tavuk eti bulabiliyorsanız evdekilerin kırmızı eti az tüketmelerini sakın dert etmeyin. Aslında beyaz eti pişirmek her zaman daha pratiktir. Tavuk şiş kebap yaparken eti daha önceden terbiye etmek ve bunu doğru malzemeler kullanarak yapmak oldukça önemlidir. Et ne kadar iyi terbiye edilirse o kadar kolay pişer ve bir o kadar da lezzetli olur. Bunun için yapmanız gereken şey kebap yapmadan evvel bu hazırlıkları tamamlamaktır. Bu yüzden tavuk şiş kebap yapmaya bir iki gün öncesinden karar vermiş olmanız gerekmektedir. Yapımı çok kolay olsa da birden karar verip yapılacak bir yemek çeşidi değildir. Bu arada tavuk etini marine ederken bu aşamada sarımsak kullanmak son derece önemlidir. Sarımsak tavuk etinin ağır kokusunu alır ve daha aromalı bir tat almasını sağlar.

Tavuk şiş kebabın malzemeleri
Tavuk şiş kebabın nasıl yapılır?

Şiş kebapların yapımına başlamadan evvel etin marine aşamasının gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Bu işlem için öncelikle sarımsakları dövün. Derin bir kâseye boşaltın. İçerisine zeytinyağı, kekik, karabiber, pul biber ve tuzu da ilave ederek çatal yardımıyla iyice çırpın. Elde ettiğiniz sos etin terbiyesinde kullanılacak. Tavuk etini kare şeklinde 4 küp şeker büyüklüğünde doğrayın ve yıkayıp süzdükten sonra bu sosun içerisine dökün. Elinize mutfak eldiveni giyerek eti sos ile iyice özlü bir hale getirin. Terbiye için bekletilmesi gerektiğinden kabın kapağını dışarıya koku vermeyecek şekilde sıkıca kapatın ve buzdolabında bir gece dinlenmesi için bekletin. Çöp şişlerin pişmesi yaklaşık olarak 45 dakika sürer. Bu nedenle yemeğe yakın bir saatte yapmaya özen gösterin. Domatesleri ortadan ikiye bölün. Biberleri de yaklaşık 2 parmak kalınlığında doğrayın. Çöp şişlere sırayla sebzelerden ve tavuk etinden dizin. Etleri çok sıkı dizmemek için özen gösterin. Tüm malzeme bittiğinde uygun bir borcamın içerisine yağlı kâğıt serin ve tavuk şiş kebapları üzerine yerleştirerek yaklaşık 170 derece ısıda pişirin.
" } ] }