{ "title": "Tavuk Kebabı", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/tavuk-kebabi(1).jpg", "date": "19.01.2024 20:48:32", "author": "Öznur Taşpınar", "article": [ { "article": "
Tavuk kebabı, tavuk etini sevenler için tavuk kebabı kaçınılmaz olacaktır. Davet masalarının vazgeçilmez yemeklerinden biri olan tavuk kebabı, çar çabuk hazırlanılır ve pratik şekilde pişirilir. Diğer kebap çeşitleri gibi el oyalamayan tavuk kebabı acil durumlarda da hazırlanabilir. Çocukların da çok severek tükettikleri tavuk kebabını ailenin bir arada olduğu zamanlarda yapabilirsiniz.

Tavuk Kebabı İçin Gerekli Malzemeleri
Terbiye için
Tavuk Kebabı Nasıl Yapılır?

Tüm olarak temin edilen tavuk parçalara ayrılır ve yıkanır. Yıkanmış olan tavuk etleri iyi şekilde kurulayın. Kuruladıktan sonra ise etleri terbiyelemek için kuru soğanı rendeleyin ve içerisine tuz ilavesi yapıp karıştırın. Etleri terbiyenin içerisine alın ve yarım saat kadar bekletin. Diğer taraftan de tereyağını bir tavanın içerisine alın ve eritin. Isınmış olan yağın içerisine etleri ilave edin ve arkalı önlü olacak şekilde iki tarafını da kızartmaya özen gösterin.

Kızarmış olan tavuk etlerini derin bir tencerenin içerisine alın. Etlerin üzerine ilave edeceğiniz kuru soğanı ve biberi ince şekilde dilimleyip ilave edin. Tavuk kebabının sıcak suyunu yemeğin üzerine yavaş şekilde dökün ve 25 dakika kadar pişmesi için ocağın üzerine alın. Kısık ateş de tavuk kebabını pişirmeye dikkat edin. Sürenin ardından yemeği ocağın üzerinden alın ve sıcak olacak şekilde sunum yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }