{ "title": "Tava Kebabı", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/tava-kebabi.jpg", "date": "19.01.2024 06:43:30", "author": "Buket Korkmaz", "article": [ { "article": "Tava Kebabı; Mutfağınızda bulunan malzemelerle çok kolayca harikalar yaratacağınız bir yemek olan tava kebabının yapılışı çok kolay ve çok pratik olmaktadır. Genellikle doğu kültüründe bulunan bu kebap, lokantalarda yenileceği gibi evlerde de çok kolay yapılabilmektedir. Misafirleriniz geleceği zaman mutfağınızda çeşit olmasını istiyorsanız, o zaman tava kebabının yanına pilav, soğan salatası ile servis edileceği gibi ekmek olarak da lavaş ekmek yanında verilince daha lezzetli olacaktır.

Tava Kebabının malzemeleri
Tava kebabının üzeri için
Tava kebabının sosu için
Tava kebabı nasıl yapılır?

Geniş bir kabın içerisine çok ince kıyılmış olan maydanozlar konulur. Üzerine rendelenmiş soğan eklenir. Dövülmüş olan sarımsaklar eklenerek, robottan geçirmiş olduğumuz kırmızı biber ve yeşil biberde eklendikten sonra en son dana kıyma eklenir. Yazmış olduğumuz baharatlar dışında sevdiğiniz baharatları ve tuzu ekleyebilirsiniz. Geniş kabın içerisinde en az on dakika boyunca yoğrulması gerekmektedir. Ağzını streç filmle kapatıp buzdolabında en az 1 bekletin.

Bir kabın içinde sos hazırlanır. Domates salçası ve biber salçası sıcak su ile karıştırılır. Ardından yağ eklenir. 1 saat boyunca dolapta bekletmiş olduğunuz kıyma çıkarılır. Yağlanmış olan fırın tepsisinin içerine yapmış olduğumuz kebabımız dökülerek yayılır. Dökülen harç aynı kalınlıkta olması gerekmektedir. Üzerine yaptığımız sos dökülür. Fırına koymadan hemen önce üzerini süslemek için, patatesler dilimlenir, domatesler ve soğanlar eşit büyüklükte dilimlenerek harcın üzerine dizilerek daha önceden 180 derece ısıtılmış olan fırına konularak 45 dakika boyunca pişirilir. Ardından sıcak servis yapılır.

Afiyet olsun.
" } ] }