{ "title": "Sultan Kebabı", "image": "https://www.kebap.gen.tr/images/sultan-kebabi.jpg", "date": "20.01.2024 12:02:05", "author": "Öznur Taşpınar", "article": [ { "article": "
Sultan kebabı, pratik bir tarif olan sultan kebabı tavuklu, kıymalı veya kuşbaşı et ile hazırlanabilir. Bu tamamen kişinin damak zevkine kalmış bir durumdur. Sultan kebabının hazırlanması düşünülenin aksine oldukça pratik olmaktadır. Kolay bir şekilde hazırlanabilir ve sofranızı renklendirebilir. Özellikle davet sofraları için kaçınılmaz bir tarif olacaktır. Sultan kebabını et sevmeyen çocuklarına hazırlayabilir ve onlara eti sevdirebilirsiniz.

Sultan Kebabı İçin Gerekli Malzemeleri
İç Harcı için
Üzeri için
Islatmak için
Yağlı Sos için
Sultan Kebabı Nasıl Yapılır?

Sultan kebabını hazırlamaya iç harç ile başlayın. Bunun için yanmaz bir tavanın içerisine kıymayı ilave edin ve kavurun. Biberleri temizleyin ve ortadan ikiye kesip iç kısımların da pulları ayıklayın. Biberleri minik şekiller de doğrayın ve kıymanın içerisine ilave edin. Bir tane kuru soğanın kabukları soyun ve minik küpler şeklinde doğrayın. Doğranmış olan kuru soğanları da tanın içerisine alıp karıştırın. İç harcın tuz ve baharatları da ilave edip harmanlayın. Harmanlanmış olan malzemeleri ocağın üzerinde yaklaşık 5 dakika kadar kavurun. Sürenin ardından iç harcı ocağın üzerinden alın ve soğuması için bir kenara kaldırın.

Kebabın yufkalarını hazırlamak için de yufkaları üst üste yerleştirin ve eşit şekilde 12 üçgen parçaya kesin. Bu aşama da eğer yufkalar normal boyuttan küçük ise 8 eşit parçaya da kesebilirsiniz. Kesilen parçalardan bir tanesini alın ve üzerine bir fırça ile et suyu veya normal su sürün. Ardından yufkaları sigara böreği sarar gibi sarın. Hazırlanmış olan börekleri yağlı kâğıt serilmiş veya yağlanmış fırın tepsisinin üzerine dizin. Bütün börekleri fırın tepsisine yerleştirdikten sonra tepsiyi 185-190 derecelik fırına gönderin. Börekler kızardıktan sonra tepsiyi fırından alın.

Kebapları ısıtılmış olan et veya tavuk suyunun içerisine batırıp tezgâhın veya et tahtasının üzerine alın. Kebapları 2 parmak kalınlığında kesin. Kesilmiş olan kebapları bir servis tabağı veya borcamın üzerine dizin. Yoğurdu bir kâsenin içerisine alın ve üzerine sarımsakları rendeleyin. Tuz ilavesi de yapıp yoğurdu karıştırın. Hazırlanmış olan sarımsaklı yoğurdu kebapların üzerine gezdirin. Diğer taraftan yanmaz bir tava veya sos tenceresinin içerisine 2 yemek kaşığı tereyağı ilave edip eritin. Hafif yanmış olan yağın içerisine bir tatlı kaşığı domates salçası, kırmızı pul biber ve karabiber ilavesi yapıp karıştırın.

Hazırlanmış olan sosu yoğurdun üzerine bir kaşık ile gezdirerek dökün. Hazırlanmış olan sultan kebabını servis tabaklarına alıp sunum yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }